
Prima idee pentru noul ministru al Sportului: Carol Novak a explicat ce va face la sediul MTS
Un sportiv aflat încă în activitate, Carol-Eduard Novak (44 de ani) vrea să şi încurajeze mişcarea, nu doar să vorbească despre ea, în faţa camerelor.
Un sportiv aflat încă în activitate, Carol-Eduard Novak (44 de ani) vrea să şi încurajeze mişcarea, nu doar să vorbească despre ea, în faţa camerelor.
La Sala „Nadia“, la sediul Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS), a avut loc ceremonia în cadrul căreia s-a predat mandatul noului ministru.
Începând de astăzi, Bucureştiul a trecut în scenariul roşu. Drept urmare, purtarea măştilor peste tot, atât în spaţii închise, cât şi în cele deschise, e obligatorie. Această situaţie a creat o dilemă pentru iubitorii de sport.
Primăria Suceava a refăcut cei aproape 10 km de piste pentru biciclişti. Suprafeţele au fost colorate cu vopsea acrilică de culoare verde. După execuţia lucrării, pe Facebook au apărut numeroase imagini care demonstrează că bicicliştii trebuie să fie extrem de atenţi atunci când circulă pentru că pe traseu se găseasc numeroase obstacole. În cartierul Burdujeni, uşa unei florării se deschide exact pe mijlocul pistei.
Cazul ciclistei Barbara Gicquel, în vîrstă de 80 de ani, depistată pozitiv la un control antidoping, a şocat lumea sportului de pe mapamond.
Cel mai important eveniment sportiv internaţional al anului în România va avea la bază un set dedicat de norme sanitare şi va respecta toate reglementările medicale de prevenţie şi protecţie în vigoare.
A ales să traverseze Transalpina si Transfăgărăşanul pentru a-i convinge pe oamenii cu suflet să doneze din puţinul pe care îl au pentru 20 de copii cu nevoi speciale de care s-a ataşat. Călărăşeanul Laurenţiu Sebastian Ghioca a pedalat 435 de kilometri în 19 de ore pe cele mai frumoase şosele din România.
Traseele din Banatul Montan, pe care le recomandăm cu ajutorul unui specialist, Georgian Popovici, sunt uşoare, accesibile chiar pentru o familie care vrea să se plimbe cu bicicleta, împreună cu copiii.
Chiar dacă lumea sportului s-a aliniat lumii întregi şi a luat o pauză, pasiunea pentru sport rămâne şi poate căpăta numeroase forme. „Adevărul” continuă, aşadar, seria de #stauacasă, printr-un articol menit să trezească interesul pentru lectură şi să aducă în prim-plan poveştile unor campioni contemporani, care au scris istorie în diverse sporturi.
Colinele Transivaniei sunt mediul perfect pentru o excursie pe două roţi, în pauza căreia te poţi îmbarca într-o aventură gastronomică şi culturală.
Se împlinesc patru ani de la carnagiul din clubul Colectiv şi, dincolo de gândul pios către victime şi de lumânări aprinse, le datorăm celor dispăruţi şi răniţi învăţarea unei lecţii dureroase: aceea că flagelul corupţiei ucide.
Cicliştii amatori şi profesionişti care doresc să-şi testeze limitele pe două roţi într-un peisaj unic prin frumuseţea lui, în mare parte prin pădure, dar şi pe digul Dunării sunt aşteptaţi la cea de-a şasea ediţie a concursului “Cursa Dunării Călăraşene”, care are loc în weekendul 19-20 octombrie.
Cei doi au fost aduşi joi după-amaiza la spitalul de Urgenţă Sf. Pantelimon, cu mai multe traumatisme prin cădere.
Toţi sportivii visează la Jocurile Olimpice, iar pentru naţionala de Mountain Bike a României visul a devenit realitate.
Auchan România, unul dintre cei mai importanţi retaileri de pe piaţa locală se alătură Federaţiei Române de Ciclism şi devine partenerul principal al Turului României la ciclism, propunându-şi să aducă cât mai aproape de publicul larg frumuseţile României, într-o armonie perfectă cu stilul de viaţă sănătos prin mişcare şi sport.
Actuala ediţie a Turului Spaniei va rămâne în istorie şi pentru o întâmplare inedită care a dus la declanşarea unei operaţiuni a poliţiei
Evenimentul va avea loc de la ora 17,00 pe un traseu destul de lung ce traversează oraşul. Punctul de start este esplanada Sălii Sporturilor (lângă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă), iar sosirea este la Grădina Publică.
Evenimentul sportiv va include patru probe desfăşurate pe distanţa de 200, 300, 400 şi 600 de kilometri, pe trasee ce vor include principalele puncte de atracţie turistică de pe teritoriul judeţului. Startul se va da la Muzeul Judeţean, acolo unde va fi şi punctul de sosire, iar prima etapă a evenimentului este programată pentru data de 6 aprilie.
Asociaţia Bike Works anunţă deschiderea sesiunii de înscrieri pentru "Măcin Mountain Fun – Greci, 2019", cel mai mare eveniment sportiv al anului din Munţii Măcinului, unde, în perioada 7-9 iunie 2018, pe lângă concursurile de MTB şi cross montan programate în zilele de 8 şi 9 iunie, vor fi spectacole, un foc de tabără şi multe alte surprize. În plus, cursa copiilor, din 9 iunie, a devenit etapă din Cupa Naţională XCO.
Obişnuinţa de a efectua exerciţii fizice ne ajută să ne menţinem supli, dar şi să reducem tensiunea arterială, plus că reduce stresul şi ne dă mai multă energie. Ce fel de exerciţii sunt recomandate persoanelor cu hipertensiune.
Ciclista americană Kelly Catlin, care a câştigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016 şi a fost de trei ori campioană mondială în proba de urmărire, a murit, vineri, la 23 de ani, a anunţat Federaţia Americană de Ciclism.
Aceleaşi reguli de mobilitate şi transport se aplică în toată ţările spaţiului comunitar. Indicaţii privind dotările de bază ale unei biciclete sunt specificate chiar în Convenţia de la Viena.
Singurul hostel din Iaşi dedicat celor care călătoresc pe două roţi este deschis în apropiere de zona centrală a oraşului. Amejarea a fost făcută din fonduri europene.
Sportul de performanţă face, periodic, victime, iar cazul lui Jimmy Duquennoy a făcut înconjurul lumii în weekend.
Ciclistul belgian Jimmy Duquennoy, component al echipei WB-AquaProtect-Veranclassic, a încetat din viaţă, vineri seară, la vârsta de 23 de ani, informează AFP.
Reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii sunt îngrijoraţi de faptul că tot mai puţini oameni fac mişcare şi avertizează că această situaţie creşte riscul unor boli grave.
Adrenalină şi un traseu de 52 de kilometri pe insula din jurul Dunării, unde te aşteaptă peisaje de poveste, diguri abrupte, vegetaţie şi nisip cât cuprinde. Aceasta este provocarea lansată iubitorilor de mişcare la cea de-a cincea ediţie MTB Cursa Dunării călărăşene, ce se va desfăşura în perioada 29-30 septembrie.
Deşi este o aşezare obişnuită din lunca Prutului şi nu are absolut nimic din farmecul montan preferat de regulă de cicliştii off-road, satul Folteşti a atras atenţia cu frumuseţea autentică, parcă desprinsă din vremuri străvechi, a dealurilor din partea de est, unde începe Podişul Moldovei.
În oraşul Galaţi s-au investit circa 2 milioane de euro în ultimii 18 ani pentru amenjarea a 16 kilometri de piste pentru biciclişti. Pistele sunt însă de nefolosit, deoarece fie au fost făcute prost, fie au fost distruse de şoferii inconştienţi.
Startul cursei, la care participă bibliotecari şi prietenii ai acestora, s-a dat pe 14 august, sosirea urmând să aibă loc pe 19 august. Pe parcursul turului de 350 de kilometri, participanţii vor promova cititul şi bibliotecile publice, dar şi turismul şi mişcarea în aer liber.