Stiri despre christian zacharias

  16 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Corul Filarmonicii „George Enescu” aniversează 70 de ani în stagiunea online, alături de pianistul şi dirijorul Christian Zacharias
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Corul Filarmonicii „George Enescu” aniversează 70 de ani în stagiunea online, alături de pianistul şi dirijorul Christian Zacharias

  Filarmonica „George Enescu” marchează două evenimente importante în această perioadă. Joi, 26 noiembrie 2020,  de la ora 19.00, va fi transmisă pe canalele online o nouă înregistrare a unui concert condus de celebrul pianist şi dirijor german Christian Zacharias, director de onoare al instituţiei, cu participarea Corului Filarmonicii „George Enescu”, care aniversează 70 de ani de existenţă.

 • Există anume speranţe... sunt noutăţi muzicale!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Există anume speranţe... sunt noutăţi muzicale!

  Nu este puţin lucru în conjunctura pandemică actuală! ...când au fost închise spaţiile publice destinate muzicii, teatrului. Sălile de concert au fost văduvite de freamătul aşteptărilor venite de pe ambele părţi ale rampei, de bucuria împlinirii actului artistic.

 • Emoţia zilei: Zacharias şi Beethoven la Ateneu #stagiuneacentenara
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Emoţia zilei: Zacharias şi Beethoven la Ateneu #stagiuneacentenara

  Un Ateneu plin a asistat aseară la deschiderea stagiunii centenare. Filarmonica a reuşit să iasă din păguboasa mentalitate a evenimentelor de tip „marea lovitură”, mergând pe mâna lui Christian Badea, care a imaginat o stagiune solidă şi consistentă. Va fi o toamnă în care chiar vom avea ce vedea şi auzi, aici. În pauză, lumea comenta cu surprindere încântată lista de invitaţi ai sezonului.

 • Christian Zacharias şi Vasily Petrenko la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Christian Zacharias şi Vasily Petrenko la Ateneu

  Primăvara a venit brusc în acest an, în Aprilie, aducând cu ea un program de concerte la fel de irezistibile la Ateneul Român. Mai întâi, Filarmonica l-a invitat din nou pe Christian Zacharias, pianist şi dirijor foarte iubit la Bucureşti, în urma unor concerte memorabile de la Festivalul Enescu.

 • Dirijorul şi pianistul Christian Zacharias revine vineri şi sâmbătă, la Ateneu, cu un concert excepţional. „Vreau să le arăt oamenilor ce mă uimeşte pe mine“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dirijorul şi pianistul Christian Zacharias revine vineri şi sâmbătă, la Ateneu, cu un concert excepţional. „Vreau să le arăt oamenilor ce mă uimeşte pe mine“

  „Vreau să le arăt oamenilor ce mă uimeşte pe mine, ceea ce se ascunde dincolo de note“, spune Christian Zacharias. Vineri, 13, şi sâmbată, 14 aprilie, Orchestra simfonică a  Filarmonicii „George Enescu” îl are din nou invitat pe celebrul artist, care va susţine în cele două seri, de la ora 19.00, un concert excepţional, în calitate de dirijor şi solist, pe scena Ateneului Român.

 • Trei seri frumoase la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei seri frumoase la Ateneu

  De multă vreme nu s-a mai întâmplat ca un lanţ de evenimente să atragă melomanii, seară de seară, la Ateneu, aşa cum s-a petrecut la sfârşit de săptămână, când trei orchestre, trei dirijori şi... trei solişti (...plus unul!) au oferit programe cu totul speciale, în interpretări mozaicate, aplaudate entuziast de un public ce a făcut ca sala să devină neîncăpătoare.

 • Zacharias la Ateneu şi totul pare simplu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zacharias la Ateneu şi totul pare simplu

  Lume multă la Ateneu pentru reîntâlnirea cu Christian Zacharias, pentru prima oară într-o stagiune ordinară a unei instituţii muzicale româneşti. După multe prezenţe la Festivalul Enescu, pianistul german are în Bucureşti o întreagă legiune de fani, surpriza invitării lui la Ateneu fiind foarte plăcută.

 • Casa închisă la Ateneu pentru concertele de joi şi vineri ale lui Christian Zacharias. Joi dimineaţă, de la 9.45, repetiţie generală cu public
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Casa închisă la Ateneu pentru concertele de joi şi vineri ale lui Christian Zacharias. Joi dimineaţă, de la 9.45, repetiţie generală cu public

  Pentru că nu mai sunt bilete la concertele conduse de celebrul dirijor german Chistian Zacharias, Filarmonica „George Enescu” oferă melomanilor posibilitatea de a urmări repetiţia generală de joi, 16 martie, de la ora 9.45, dirijată de Christian Zacharias, în compania orchestrei simfonice. Biletele la repetiţia generală sunt în valoare de 5 lei.

 • Măiestria lui Christian Zacharias
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Măiestria lui Christian Zacharias

  Marele pianist Christian Zacharias va susţine, în ultima seară a festivalului, de la ora 16.30, un recital de excepţie la Ateneu, având în program lucrări de Brahms, Schumann şi Schubert.

 • Mozart, la miezul nopţii la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mozart, la miezul nopţii la Ateneu

  Christian Zacharias, la pupitrul Orchestrei de Cameră din Lausanne, va dirija, vineri şi sâmbătă, la Ateneu, capodopere ale lui Wolfgang Amadeus Mozart, printre care: Concertele pentru pian nr. 15 şi nr. 23, Simfonia nr. 40, Serenada nr. 9

 • INTERVIU Un poet al pianului: Christian Zacharias
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Un poet al pianului: Christian Zacharias

  Nu scrie poezie, în sensul propriu, ci se joacă uneori cu cuvintele, notând, de pildă, la sfârṣitul partiturii „Călătorul” de Schubert, îndelung studiată, câte o vocabulă repetată de mai multe ori, grea de sensuri. Încotro? se întreabă muzicianul, atras  de potenṭialul filosofic al semnificaṭiilor.

 • 132 de ani de la naşterea lui George Enescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  132 de ani de la naşterea lui George Enescu

  Ieri, 19 august, s-au împlinit 132 de ani de la naşterea lui George Enescu (1881-1955). Festivalul „George Enescu”, care îl celebrează pe compozitorul român încă din 1958, se va desfăşura anul acesta între 1 şi 28 septembrie, în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară. Printre invitaţii celei de-a XXI-a ediţii se vor număra orchestre precum: Capela de Stat din Berlin, Orchestra Regală Concertgebouw şi Orchestra Filarmonicii din Londra.

 • VIDEO Festivalul „George Enescu“ la aniversare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Festivalul „George Enescu“ la aniversare

  La cea de-a 20-a ediţie a evenimentului, vor fi invitaţi, printre alţii, celebrii Daniel Barenboim sau Christian Zacharias. Festivalul se va desfăşura între 1 şi 25 septembrie, în Bucureşti, dar şi în ţară - Cluj, Sibiu,  Iaşi, Craiova, Timişoara, Târgu-Mureş.

Modifică Setările