Stiri despre chiril gaburici

  157 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ce porţiuni de drum vor fi reconstruite până la sfârşitul anului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce porţiuni de drum vor fi reconstruite până la sfârşitul anului

  Până la sfârşitul anului curent, mai multe porţiuni de drum vor fi date în exploatare după reparaţie. Unul dintre acestea va fi şoseaua Chişinău-Ungheni, darea în exploatare a căreia a fost tărăgănată în ultimii ani. Despre aceasta a anunţat ministrul Economiei şi Infrastructurii, Ghiril Gaburici, transmite IPN.

 • Chiril Gaburici: Moldova are
cele mai bune condiţii fiscale din regiune pentru agenţii economici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chiril Gaburici: Moldova are cele mai bune condiţii fiscale din regiune pentru agenţii economici

  Republica Moldova se poate lăuda cu cele mai bune condiţii fiscale din regiune pentru agenţii economici. Declaraţia aparţine ministrului degrevat al Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, şi a fost făcută în cadrul emisiunii „Replica” de la Prime TV. Potrivit lui, această stare de lucruri trebuie promovată cât mai mult despre acest lucru astfel încât să fie atraşi investitorii străini, transmite IPN.

 • Drumul de ocolire a oraşului Vulcăneşti şi o parte a centurii oraşului Chişinău vor fi reabilitate cu sprijinul Belarusului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Drumul de ocolire a oraşului Vulcăneşti şi o parte a centurii oraşului Chişinău vor fi reabilitate cu sprijinul Belarusului

  Ministerul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, a semnat luni, 14 ianuarie, un Memorandum de înţelegere cu Societatea pe acţiuni deschisă „Compania de administrare a holdingului „Belavtodor”. Memorandumul de înţelegere este prima etapă în stabilirea relaţiilor contractuale între părţi pentru reabilitarea unor secţiuni de drumuri naţionale.

 • VIDEO Chiril Gaburici s-a autosesizat pe subiectul calităţii drumului din Pepeni, după ce Oleg Cernei s-a plâns că acesta nu este reparat conform standardelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Chiril Gaburici s-a autosesizat pe subiectul calităţii drumului din Pepeni, după ce Oleg Cernei s-a plâns că acesta nu este reparat conform standardelor

  După ce ex-consilierul municipal din Chişinău Oleg Cernei a realizat un material video despre calitatea reparaţiei drumului din satul Pepeni, Sângerei, Ministerul Economiei anunţă că Chiril Gaburici le-a solicitat reprezentanţilor Administraţiei de Stat a Drumurilor (ASD) să se deplaseze în localitate, pentru a se documenta şi raporta despre situaţia reală a drumului care se renovează zilele acestea şi a expetiza tehnic calitatea acestuia.

 • Parlamentul a respins propunerea privind audierea premierului Filip pe subiectul vânzării companiei Air Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Parlamentul a respins propunerea privind audierea premierului Filip pe subiectul vânzării companiei Air Moldova

  Majoritatea parlamentară a respins joi, 3 octombrie, propunerile venite din partea fracţiunilor din opoziţie privind necesitatea a-i audia pe premierul Pavel Filip, ministrul Economiei, Chiril Gaburici, şi pe directorul Agenţiei Proprităţi Publice, Vladimir Boldovici, pe subiectul vinderii companiei de stat „Air Moldova” către compania română „Blu Air”.

 • Chiril Gaburici: În 2019 vor fi reparaţi sau construiţi 2.600 de kilometri de drum în toate raioanele R. Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chiril Gaburici: În 2019 vor fi reparaţi sau construiţi 2.600 de kilometri de drum în toate raioanele R. Moldova

  Autorităţile publice locale sunt îndemnate să organizeze pe parcursul lunii octombrie consultări publice la nivel de localitate, cu implicarea cetăţenilor, pentru a identifica porţiunile de drum de importanţă majoră care necesită reparaţie. Informaţia va fi transmisă consiliilor raionale, iar acestea o vor transmite Ministerului Economiei şi Infrastructurii, care o va include în proiectul „Drumuri bune pentru Moldova II”, transmite IPN.

 • Gaburici: Moldova are un mare potenţial la capitolul producerii vinurilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gaburici: Moldova are un mare potenţial la capitolul producerii vinurilor

  „Un vin bun este cel băut împreună cu oameni buni. Îmi doresc şi muncim pentru ca vinurile din acest Ghid şi nu doar, să fie prezente în casele şi pe rafturile din Moldova, dar şi peste hotarele ei, acolo unde oamenii apreciază vinul de calitate”. Afirmaţia a fost făcută de ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, la lansarea Ghidului „Fine Wine Guide 2018 — 50 de vinuri bune moldoveneşti”.

 • Chiril Gaburici: Moldova mizează pe sprijinul României în modernizarea infrastructurii electroenergetice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chiril Gaburici: Moldova mizează pe sprijinul României în modernizarea infrastructurii electroenergetice

  Minsitrul Economiei, Chiril Gaburici, a declarat că „Republica Moldova mizează pe sprijinul şi suportul României în modernizarea infrastructurii electroenergetice şi integrarea pe piaţa energetică a Uniunii Europene, astfel încât să sporim securitatea energetică a ţării”. Potrivit lui, integrarea Moldovei pe piaţa energetică europeană este un proiect important pentru ţară.

 • Chiril Gaburici, despre
gazoductul Ungheni-Chişinău: Este un pas curajos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chiril Gaburici, despre gazoductul Ungheni-Chişinău: Este un pas curajos

  Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, susţine că este un pas curajos şi important construirea gazoductului Ungheni-Chişinău, prin care în Republica Moldova vor ajunge gaze din UE, inclusiv din România. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Fabrika” de la Publika TV, transmite IPN.

 • Chiril Gaburici: „Transgaz” poate începe licitaţiile pentru construirea gazoductului Iaşi-Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chiril Gaburici: „Transgaz” poate începe licitaţiile pentru construirea gazoductului Iaşi-Chişinău

  Ministrul economiei şi infrastructurii, Chiril Gaburici, declară că Republica Moldova a îndeplinit toate condiţiile în ceea ce ţine de construirea gazoductului Iaşi-Chişinău. Astfel, compania românească „Transgaz”, având autorizaţia de construcţie, poate să înceapă să organizeze licitaţiile pentru materialele şi să pornească lucrările de construcţie a gazoductului, transmite IPN.

 • A fost creat un grup de lucru pentru ameliorarea situaţiei în serviciile de taxi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A fost creat un grup de lucru pentru ameliorarea situaţiei în serviciile de taxi

  Un grup de lucru a fost creat pentru ameliorarea situaţiei din domeniul serviciilor de taxi şi asigurarea cetăţenilor cu servicii calitative. În cadrul primei şedinţe a grupului de lucru, s-a dispus ca administratorii companiilor de taxi să înregistreze toate unităţile de transport care prestează servicii de taxi şi doresc să activeze legal, transmite IPN.

 • Chiril Gaburici a găsit explicaţia dispariţiei maşinilor de taxi din Chişinău: Este o dovadă că mulţi activau ilegal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chiril Gaburici a găsit explicaţia dispariţiei maşinilor de taxi din Chişinău: Este o dovadă că mulţi activau ilegal

  Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, a convocat în şedinţă Asociaţia Transportatorilor Auto în regim de taxi luni, 20 august, pentru a discuta problema reducerii numărului şoferilor şi a unităţilor de transport, urmare a acţiunilor de control întreprinse în ultima perioadă de către Agenţia Naţională Transport Auto, Serviciul Fiscal de Stat şi Inspectoratul Naţional de Patrulare.

 • Începe reabilitarea drumului Chişinău-Giurgiuleşti. Gaburici: Drumul va asigura conexiunea Capitalei cu toate ţările bazinului Mării Negre
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Începe reabilitarea drumului Chişinău-Giurgiuleşti. Gaburici: Drumul va asigura conexiunea Capitalei cu toate ţările bazinului Mării Negre

  Administraţia de Stat a Drumurilor şi compania LLC Automagistral - Pivden din Ucraina au semnat contractul de reabilitare a două tronsoane din drumul naţional M3, de la Comrat, satele Svetlîi şi Ciumai, până la secţiunea de ocolire a satului Slobozia Mare. Costul lucrărilor de construcţie şi reparaţie este de circa 29,3 milioane de euro. Contractul este parte a Programului din Sectorul Drumurilor, realizat cu suportul financiar al BERD.

 • Chiril Gaburici: Vreau să aducem Tesla, Apple şi IMB în Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chiril Gaburici: Vreau să aducem Tesla, Apple şi IMB în Moldova

  „Vreau să aducem Tesla, Apple şi IMB în sfera de producere din Republica Moldova. De asemenea, vreau să facem schimb de experienţă cu reprezentanţii acestor corporaţii. Astfel, vom aduce cultura antreprenorială americană la noi acasă, pentru a spori gradul de competitivitate şi a desfăşura activităţi comune pentru mediul de afaceri”, a declarat ministrul Economiei, Chiril Gaburici, la o întrevedere cu ambasadorul SUA, James Pettit.

 • Chiril Gaburici: Reforma pro-business este o gură de oxigen care va permite mediului de afaceri să se dezvolte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chiril Gaburici: Reforma pro-business este o gură de oxigen care va permite mediului de afaceri să se dezvolte

  Ministrul Economiei, Chiril Gaburici, susţine că „reforma pro-business este o gură de oxigen de care avea nevoie mediul de afaceri pentru a recăpăta încrederea în ceea ce poate realiza acasă”. Potrivit lui, agenţii economici nu au cerut de la stat niciodată mai mult decât suport şi legi care să le simplifice activitatea, dar şi să nu fie nevoiţi să se ascundă.

 • Guvernul a avizat mai multe iniţiative legislative în domeniul energetic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Guvernul a avizat mai multe iniţiative legislative în domeniul energetic

  Cabinetul de miniştri a avizat mai multe iniţiative legislative care au drept scop crearea cadrului juridic necesar îndeplinirii de către operatorii de sistem a obligaţiilor ce le revin în legătură cu exploatarea, întreţinerea, reabilitare şi modernizarea reţelelor electrice şi a celor de gaze naturale, transmite IPN.

 • VIDEO Chiril Gaburici, despre calitatea drumului din Vărvăreuca care a stârnit indignarea internauţilor: E gata în proporţie de doar 20%
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Chiril Gaburici, despre calitatea drumului din Vărvăreuca care a stârnit indignarea internauţilor: E gata în proporţie de doar 20%

  După ce un cetăţean a publicat imagini video şi foto, devenite virale pe Internet, despre calitatea proastă a reparaţiei drumului din satul Vărvăreuca, Soroca, iar o parte din mass-media de la Chişinău a răspândit această informaţie, ministrul Economiei, Chiril Gaburici, a decis să meargă la faţa locului duminică, 22 iulie, pentru a vedea ce se întâmplă cu lucrările respective.

 • Şoferii microbuzelor de rute regulate, amendaţi de ANTA pentru încălcarea regulilor de transportare a pasagerilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şoferii microbuzelor de rute regulate, amendaţi de ANTA pentru încălcarea regulilor de transportare a pasagerilor

  La sfârşitul săptămânii trecute, inspectorii Agenţiei Naţionale Transport Auto (ANTA), Inspectoratului Naţional de Patrulare (INP) şi Serviciului Fiscal de Stat (SFS) au efectuat acţiuni de control a operatorilor de transport care prestează servicii de transport de pasageri contra cost, pe curse regulate. Doar Chişinău inspectorii ANTA au întocmit 11 procese-verbale cu privire la contravenţie, iar inspectorii SFS - 13 procese-verbale.

 • Chiril Gaburici: Recomand celor de la ANTA să circule cu transportul public pentru a simţi pe pielea lor problemele din domeniul transportului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chiril Gaburici: Recomand celor de la ANTA să circule cu transportul public pentru a simţi pe pielea lor problemele din domeniul transportului

  „Recomand angajaţilor Agenţiei Naţionale Transport Auto (ANTA) să circule cu transportul public, pentru a simţi pe propria piele problemele din domeniul transportului. Cer să veniţi cu reacţii imediate”. Indicaţiile vin din partea ministrului Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, care a avut miercuri, 18 iulie, discuţii cu angajaţii ANTA asupra problemelor din domeniul transporturilor.

 • Chiril Gaburici solicită interconectarea telefonică cu Transnistria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chiril Gaburici solicită interconectarea telefonică cu Transnistria

  Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici l-a prezentat luni, 16 iulie, angajaţilor Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) pe noul director al instituţiei, Octavian Rău. În acest context, i-a cerut acestuia să se concentreze pe interconectarea telefonică cu Transnistria, calitatea serviciilor de comunicaţii electronice şi accesibilitatea tarifelor de roaming.

 • Guvernul de la Chişinău a aprobat ratificarea Acordurilor de împrumut cu BERD şi BEI pentru interconectarea la reţelele energetice din România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Guvernul de la Chişinău a aprobat ratificarea Acordurilor de împrumut cu BERD şi BEI pentru interconectarea la reţelele energetice din România

  Cabinetul de miniştri a aprobat miercuri, 11 iulie, ratificarea a două Acorduri de împrumut cu BERD şi BEI pentru interconectarea reţelelor de energie electrică dintre Republica Moldova şi România. Împrumuturile de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi Banca Europeană de Investiţii (BEI) sunt în valoare de câte 80 de milioane de euro fiecare.

 • Chiril Gaburici: În următorii ani în Moldova vor veni investiţii de peste 1 miliard de euro
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chiril Gaburici: În următorii ani în Moldova vor veni investiţii de peste 1 miliard de euro

  Semnăm contractul de prestare a serviciilor publice pentru elaborarea, implementarea şi promovarea internaţională a Programului de dobândire a cetăţeniei prin investiţie cu încrederea că în următorii cinci ani volumul investiţiilor va atinge o valoare de 1,3 miliarde de euro, a declarat ministrul Economiei, Chiril Gaburici, la semnarea contractului cu MIC Holding LLC şi Henley&Partners Government Services Ltd, care a câştigat concursul.

Modifică Setările