chiftele - ultimele știri
Cele mai pufoase chiftele ies dacă în compoziție se adaugă un ingredient banal. Nu este vorba despre ou sau pâine înmuiată, ci despre ceapă. Această legumă va da o consistență fină preparatului și va face cheftele pufoase în interios și ușor crocante la exterior,
Chiftelele (clasice) sunt un preparat extrem de popular în bucătăriile noastre. Trebuie să știm însă că rețeta „tradițională” nu este singura modalitate de a le pregăti. Există câteva trucuri cu ajutorul cărora le putem la fel de bune ca la restaurant.
Un aperitiv simplu, gustos şi sănătos se prepară rapid după reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. Chiftele din cartofi sunt delicioase cu multă verdeaţă, cu brânză de vaci ori telemea.
Chifteluţele suedeze nu mai sunt de multă vreme un fel tradiţional al acestei ţări. Popularizat de un mare retailer de mobilă în restaurantele sale, acest preparat este savurat peste tot în lume, cu sau fără celebrul, la rându-i, gem de merişoare.
Dacă nu consumaţi carne există o variantă excelentă ca să pregătiţi chiftele gustoase, în care ingredientul principal sunt cartofii...
Pline de vitamine şi uşor de preparat, chiftelele din legume de vară pot fi o bună opţiune pentru vegetarieni sau cei care ţin post....
Prepararea delicioaselor chifteluţe nu va da greş dacă sunt respectate ca la carte ingredientele şi paşii gătirii. Reţeta aperitivului gustos o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman.
Cu interior de carne sau cartofi, chiftelele de orez cu siguranţă vor impresiona invitaţii la masă. Mai rar întâlnite prin bucătăriile românilor, acestea vor satisface poftele oricărui mofturos....
În perioadele de post sau în cele în care ţi-ai propus să iei o pauză de la carne, reţeta de chifteluţe din legume cu sos de vin alb reprezintă alternativa unui preparat clasic şi foarte îndragit....
Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor desfăşoară un control la bufetul „Pauza mică“ din Selgros (Bistriţa), după ce un bistriţean a postat un filmuleţ pe Facebook în care apar mai mulţi viermi în chiftelele care ar ...
Direcţia Sanitar Veterinară desfăşoară un control la Selgros, după ce un bistriţean susţine că ar fi cumpărat chiftele cu viermi...
Pentru a nu da greş, gospodinele găsesc reţeta pregătirii acestui fel de mâncare la regretatul gastronom, Radu Anton Roman. Pentru a ieşi delicioase este obligatoriu să se respecte ingredientele şi paşii reţetei.
Vinetele sunt asociate de cele mai multe ori automat cu binecunoscuta salată şi cu zacusca. În realitate, ele pot fi preparate în mai multe moduri, iar rezultatul este de fiecare dată acelaşi, o masă copioasă, gustoasă şi nu în ultimul rând sănătoasă...
Chiftelele din urzici şi leurdă nu au niciun gram de carne, însă au un gust delicios, apreciat nu doar de vegetarieni....
Pastele şi chiftelele din carne nu lipsesc din bucătăria românilor. Cum putem face să reinventăm aceste preparate banale? Bucătarii ne recomandă să folosim carnea de peşte pentru a reinventa pastele şi chifteluţele.
Dacă vă place peştele şi vreţi să-l gătiţi altfel decât de obicei, bucătarul bănăţean Uica Mihai vă propune o reţetă originală de chifteluţe şi una de pârjoale....
Un preparat ieftin şi rapid e chifteaua din cartofi pe care orice gospodină a gătit-o cel puţin o dată. Cu multă verdeaţă, cu brânză de vaci ori telemea, deliciosul aperitiv este simplu, gustos şi sănătos. Reţeta chifteluţelor din cartofi o regăsim î...
Legumele nu sunt printre preferatele celor mici. Sunt însă pline de vitamine şi trebuie incluse în meniu. Nutriţioniştii ne învaţă cum să facem preparate delicioase din legume....
Acest fel de mâncare se va transforma repede în unul din preferatele familiei. Vei auzi din ce în ce rugămintea să găteşti paste cu chiftele şi sos de roşii la cină....
Carnea de pui este un ingredient nelipsit din bucătăria ta, aşa că de ce să nu o foloseşti într-o reţetă rapidă de chiftele. Foarte savuroase, micile chifele se prepară în mai puţin de o oră, astfel că nu vei sta mult timp în bucătărie....
Zemoase şi gustoase aceste chifteluţe cu roşii uscate, usturoi şi ierburi aromatice! Mai întâi le prăjeşti, apoi le fierbi puţin în sos şi la serveşti la laşi la cuptor să se învelească într-un strat de brânză moale. Totul într-un singur vas, obţinân...
Cultivat în Asia de mii de ani, orezul este de departe cea mai sănătoasă cereală. Tărâţa este partea cea mai nutritivă a orezului. Există numeroase soiuri şi varietăţi de orez – peste 3000, printre care brun, basmati, sălbbatic, cu bobul rotund etc. ...
Am mâncat pentru prima oară chiftele de orez cu sos Marinara, undeva prin nordul Italiei şi mi-au plăcut foarte mult. Bucătarul din acel local, mi-a vândut şi un secret: mi-a spus că toată „şmecheria“ acestei reţete constă în orez, care trebuie să fi...
Despre această reţetă de chiftele cu zacuscă de vinete şi ardei se poate spune cu uşurinţă că este una de sezon, având în vedere ingredientele folosite. Multe aromate şi gusturi îmbinate cu succes într-o singură farfurie!
Joaca prichindeilor ori zbenguiala lor poate fi întreruptă cu o porţie zdravănă de chiftele de dovlecei care, sunt atât de delicioase, încât nimeni nu le poate rezista. Dacă mai pui lângă şi un sos de roşii cu usturoi ori de smântână cu usturoi şi mă...
fără imagine
Incidentul din weekendul trecut de la Coşbuc, când mai bine de 30 de nuntaşi au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară nu a rămas nepedepsit. Inspectorii sanitari au amendat organizatorii nunţii cu 2000 de lei.
Bucătăria italiană ne surprinde de fiecare dată. Această excelează în diversitatea gusturilor şi a combinaţiilor dintre ingrediente. Astăzi, vă propunem o reţetă pe care trebuie s-o încercaţi. Are la bază mozzarella, carnea tocată şi pastele risoni c...
Pentru este duminică şi încă suntem în Postul Paştelui, meniul trebuie să fie mai deosebit decât în restul săptămânii, dar potrivit pentru această perioadă....