Stiri despre chefcristidobre

    4 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
  • Leurda şi proprietătile ei. Cum preparăm salate sau supe din preţioasa plantă
    test tag · 11 Dec 2012, 17:22

    Leurda şi proprietătile ei. Cum preparăm salate sau supe din preţioasa plantă

    O găsim în această perioadă în zona alpină sau la câmpie, pe sol fertil şi umbrit, fiind iubitoare de umiditate. Vorbim despre leurdă, o plantă medicinală cu frunze lungi şi lucioase, care seamănă la gust cu usturoiul. De aceea este folosită şi sub formă de condiment în gastronomie.

  • Reţeta de homar Thermidor: cum să-l prepari în mai puţin de 30 de minute
    test tag · 11 Dec 2012, 17:22

    Reţeta de homar Thermidor: cum să-l prepari în mai puţin de 30 de minute

    Deşi pare pretenţios la gătit, Homarul Thermidor poate fi preparat în mai puţin de 30 de minute, cu multă uşurinţă, dacă este respectată reţeta originală. Cristi Dobre, bucătar român din Anglia, ne îndeamnă să savurăm gustul special al acestei delicatese a oceanelor lumii. Sosul folosit în mod tradiţional pentru homarul Thermidor se poate la fel de bine servi cu legume sau paste.

  • Cum preparăm carnea de miel ca să-i înlăturăm mirosul specific - sfaturile unui chef
    test tag · 11 Dec 2012, 17:22

    Cum preparăm carnea de miel ca să-i înlăturăm mirosul specific - sfaturile unui chef

    Mai sunt câteva zile până când gospodinele vor începe maratonul de gătit pentru Paşte, preparatele din carne de miel fiind cele mai recomandate pentru masa de sărbători. Sunt însă foarte mulţi oameni care refuză ori sunt reţinuţi atunci când li se pune în faţă o ciorbă de miel, o friptură de berbecuţ ori o pastramă de oaie. Asta în primul rând din cauza mirosului specific menţinut uneori până după gătire.