Stiri despre check media

  16 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Check Media INTERVIU: Cum ne ferim de conspiraţionism?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Check Media INTERVIU: Cum ne ferim de conspiraţionism?

  Teoriile conspiraţiei au găsit un teren fertil în pandemia creată de virusul SARS-CoV- 2 alimentând temeri sociale al căror efect nu poate fi decât unul negativ pe termen scurt, mediu sau lung.

 • De ce credem în
teorii ale conspiraţiei?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce credem în teorii ale conspiraţiei?

  Portalul noi.md, citând publicaţia rusă triboona.ru, reia în iulie 2020   un vechi fake news în care se susţine că actorul american Mel Gibson a devenit marginalizat la Hollywood după ce ar fi declarat cu ocazia unei emsiuni avute la BBC că “cea mai valoroasă monedă de la Hollywood este sângele copiilor… jucătorii-cheie din industria cinematografică obţin adrenalina de la acest proces şi se bucură de faptul ce încalcă interdicţiile”.

 • Check Media: Armata
română, ţinta propagandei ruse
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Check Media: Armata română, ţinta propagandei ruse

  În 2004 Romania a devenit stat membru NATO, alături de Bulgaria, Ţările Baltice, Slovenia şi Slovacia, ca urmare a unui consens naţional între societate şi clasa politică.

 • Check Media: Cum instrumentalizează
propaganda rusă autostrada Gdansk-Constanţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Check Media: Cum instrumentalizează propaganda rusă autostrada Gdansk-Constanţa

  Relaţia României cu Statele Unite ale Americii a devenit de foarte mult timp una din principalele ţinte ale propagandei ruse în ţara noastră, iar astfel de narative sunt prezente, sub o formă sau alta, în diverse publicaţii, unele dintre ele chiar din mainstreamul presei româneştei.

 • Check Media: Propaganda chineză, tot mai activă în spaţiul media din România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Check Media: Propaganda chineză, tot mai activă în spaţiul media din România

  China este tot mai prezentă în spaţiul media din România atât prin intermediul propriei propagande cât şi prin intersectarea unor teme cu interesele propagandei ruse din ţara noastră. În acest sens, propaganda chineză nu încearcă doar să promoveze Huawei şi tehnologia 5G, ci şi să prezinte o imagine care să nu responsabilizeze Beijingul pentru epidemia COVID-19 sau atrocităţile comise împotriva minorităţilor etnice.

 • Check
Media: De la protestele din SUA la alte narative anti-occidentale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Check Media: De la protestele din SUA la alte narative anti-occidentale

  Indiferent că vorbim de acţiuni orchestrate în mod voit de către o entitate, idioţi utili sau nevoia de click bait, spaţiul media din România rămâne ţinta unor campanii de dezinformare în care narativele anti-occidentale sunt promovate sub diferite forme.

 • Check Media: De ce propaganda rusă vorbeşte despre “colonia
occidentală”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Check Media: De ce propaganda rusă vorbeşte despre “colonia occidentală”

  Faptul că propaganda rusă este extrem de activă în statele occidentale este deja un truism, mii de analize realizate în ultimii ani expunând acest lucru. Neputând concura economic sau politic cu spaţiul euroatlantic, care devine din ce în ce mai atractiv pentru state aflate în imediata sa vecinătate, Moscovei îi rămâne alternativa de a încerca să destabilizeze NATO şi UE din interior.

 • Check Media: Pandemie, ştiri false şi ocultism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Check Media: Pandemie, ştiri false şi ocultism

  Pandemia creată de către Covid-19 a creat o adevărată infodemie, fiecare dintre noi fiind puşi în faţa unui aflux masiv de informaţii privind efectele create de actualul virus precum şi modalităţile de răspuns în faţa acestuia.

 • Check
Media: Un regal al speculaţiilor despre „războiul americano-chinez” şi rolul
României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Check Media: Un regal al speculaţiilor despre „războiul americano-chinez” şi rolul României

  Dezbaterea privind necesitatea şi detaliile introducerii noilor standarde 5G în reţelele de telefonie mobilă şi internet din România durează de aproape doi ani. În 2020, sub influenţa teoriilor conspiraţiei legate de pandemia Covid-19, în diferite ţări au început să fie răspândite zvonuri privind nocivitatea frecvenţelor 5G pentru organismul uman, manifestată în diverse moduri.

 • Check
Media: Sputnik îl pune pe ambasadorul SUA la stâlpul infamiei, din
cauza Chinei şi a companiei Huawei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Check Media: Sputnik îl pune pe ambasadorul SUA la stâlpul infamiei, din cauza Chinei şi a companiei Huawei

  Pe 19 august, portalul Sputnik a publicat un editorial în care este atacat ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Adrian Zuckerman, pentru că a publicat, pe site-ul instituţiei pe care o conduce, un material de opinie în care îndeamnă autorităţile române să nu accepte participarea companiei chineze Huawei la dotarea României cu tehnologie 5G.

Modifică Setările