Stiri despre cfm

  100 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Socialiştii cer bani pentru plata datoriilor salariale la CFM
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Socialiştii cer bani pentru plata datoriilor salariale la CFM

  Socialiştii din Parlament îi solicită majorităţii parlamentare să vină cu rectificări la buget şi să aloce bani pentru achitarea datoriilor la salariile angajaţilor întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova” (CFM), transmite IPN.

 • Slusari: După schimbarea conducerii CFM, situaţia continuă să degradeze
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Slusari: După schimbarea conducerii CFM, situaţia continuă să degradeze

  După schimbarea conducerii Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova”, situaţia de la întreprindere continuă să degradeze. Datoriile CFM au depăşit 800 de milione de lei, dintre care circa 180 de milioane sunt restanţe la salarii. Noul director al Căii Ferate din Moldova aşa şi nu a organizat un dialog eficient cu colectivul. Declaraţiile aparţin lui Alexandru Slusari, ex-deputat din partea Platformei Demnitate şi Adevăr, transmite IPN.

 • Maia Sandu cere demisia conducerii CFM: Corupţia şi administrarea defectuoasă a întreprinderii sunt cauza neplăţii salariilor angajaţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maia Sandu cere demisia conducerii CFM: Corupţia şi administrarea defectuoasă a întreprinderii sunt cauza neplăţii salariilor angajaţilor

  Preşedintele Maia Sandu a prezidat marţi, 27 aprilie, şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, unde s-au discutat problemele de la Calea Ferată a Moldovei. Şeful statului a cerut demisia şefului CFM, Adrian Onceanu. Potrivit Maiei Sandu, corupţia şi administrarea defectuoasă a întreprinderii sunt cauza neplăţii salariilor angajaţilor.

 • Directorul CFM va fi audiat săptămâna viitoare în comisie parlamentară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Directorul CFM va fi audiat săptămâna viitoare în comisie parlamentară

  Directorul Căii Ferate din Moldova, Adrian Onceanu, va fi audiat, săptămâna viitoare, în comisia parlamentară constituită pentru analiza situaţiei economico-financiare de la întreprindere.  Ulterior, vor fi stabiliţi paşii necesari în soluţionarea problemei, au decis membrii comisiei, în şedinţa de joi, 4 martie, la care au participat şi reprezentanţi ai salariaţilor CFM, transmite IPN.

 • Situaţia la CFM va fi discutată la următoarea şedinţă a Consiliului Suprem de Securitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Situaţia la CFM va fi discutată la următoarea şedinţă a Consiliului Suprem de Securitate

  Furturile de la Calea Ferată din Moldova au condus la crearea restanţelor salariale la întreprindere. Situaţia va fi discutată la următoarea şedinţă a Consiliului Suprem de Securitate, la care va fi invitată şi conducerea întreprinderii, a declarat Andrei Spânu, secretar general al Aparatului preşedintelui ţării, care a ieşit miercuri, 4 martie, în faţa feroviarilor protestatari, transmite IPN.

 • Deputat PSRM: Între anii 2010-2019, CFM a fost deposedată de active prin diferite metode
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deputat PSRM: Între anii 2010-2019, CFM a fost deposedată de active prin diferite metode

  De-a lungul anilor 2010-2019, întreprinderea de stat „Calea Ferată a Moldovei” a fost deposedată de active, prin diferite metode. Este vorba despre achiziţionarea pieselor şi a motorinei la preţuri exagerate, despre furtul de motorină şi deposedări de terenuri şi chiar şi de bucăţi de peroane, transmite IPN.

 • Conducerea CFM nu confirmă suspendarea circulaţiei trenurilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Conducerea CFM nu confirmă suspendarea circulaţiei trenurilor

  Informaţia despre suspendarea circulaţiei trenurilor locale şi suburbane, din 12 februarie, nu este confirmată de directorul general interimar al întreprinderii de stat „Calea Ferată a Moldovei” (CFM), Adrian Onceanu, transmite IPN.

 • O comisie parlamentară va analiza situaţia la Calea Ferată a Moldovei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O comisie parlamentară va analiza situaţia la Calea Ferată a Moldovei

  O comisie specială, creată pe platformă parlamentară, va analiza situaţia economico-financiară la întreprinderea de stat „Calea Ferată a Moldovei” şi rezultatul activităţii ramurii de transport feroviar pentru perioada 2010-2020. O hotărâre în acest sens a fost votată de deputaţi joi, 4 februarie, transmite IPN.

 • Schemă de corupţie la CFM: 15 angajaţi riscă închisoare pentru colectări ilicite de bani şi camuflarea abaterilor din transportul de pasageri şi bagaje
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Schemă de corupţie la CFM: 15 angajaţi riscă închisoare pentru colectări ilicite de bani şi camuflarea abaterilor din transportul de pasageri şi bagaje

  Şeful Direcţiei deservire călători şi un instructor al Rezervei însoţitorilor de vagoane din cadrul ÎS „Calea Ferată din Moldova” a fost reţinut marţi, 21 ianuarie, în urma unor percheziţii, desfăşurate de ofiţerii şi procurorii anticorupţie. Acţiunea are loc în cadrul a 34 de cauze penale, pornite pentru fapte de corupţie, în care sunt bănuiţi mai mulţi angajaţi ai întreprinderii.

 • Iurie Topală: Transportul de pasageri la CFM generează pierderi de milioane de lei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iurie Topală: Transportul de pasageri la CFM generează pierderi de milioane de lei

  Veniturile întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova” sunt acumulate din transportul mărfurilor. În cazul transportului de pasageri, cheltuielile sunt mult mai mari ca veniturile, iar pierderile ajung la 100 de milioane de lei pe an. Administraţia întreprinderii susţine că pe parcursul anului curent au fost destul de multe realizări, inclusiv legate de plata salariilor. Chiar şi aşa, la CFM mai este mult de la lucru, transmite IPN.

 • Demiteri la CFM după incidentul de la Sipoteni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Demiteri la CFM după incidentul de la Sipoteni

  Mai mulţi şefi de direcţii din cadrul întreprinderii „Calea Ferată din Moldova” au fost demişi din funcţie ca urmare a incidentului produs luni, 22 octombrie, la Sipoteni, raionul Călăraşi. Atunci, mai mulţi localnici au blocat circulaţia trenului Ungheni – Chişinău, manifestându-şi în acest fel nemulţumirea faţă de numărul redus al locurilor în această garnitură, transmite IPN.

 • Cheltuielile ÎS „Calea Ferată din Moldova” vor fi optimizate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cheltuielile ÎS „Calea Ferată din Moldova” vor fi optimizate

  Guvernul a aprobat vineri, 13 aprilie, un proiect de lege care are drept scop optimizarea cheltuielilor Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova” (CFM) şi păstrarea edificiilor staţiilor feroviare în regim conservat.

 • Codaşi la absorbţia fondurilor europene şi la calitatea infrastructurii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Codaşi la absorbţia fondurilor europene şi la calitatea infrastructurii

  România nu a reuşit să atragă, până la finalul anului trecut, întreaga sumă alocată de Uniunea Europeană în exerciţiul 2007- 2013, regăsindu-se la coada clasamentului absorbţiei în ceea ce priveşte grupul ţărilor care au aderat la UE în 2004, se arată într-un raport publicat de Banca Naţională a României (BNR).

 • Angajaţii de la CFM au protestat, în ploaie, în faţa Guvernului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Angajaţii de la CFM au protestat, în ploaie, în faţa Guvernului

  Câteva sute de angajaţi ai Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova” au protestat, sâmbătă, în faţa Guvernului. Angajaţii sunt nemulţumiţi de întârzierile salariale şi solicită achitarea restanţelor, transmite IPN.

 • Cinci companii participă la
licitaţia pentru achiziţionarea locomotivelor pentru CFM
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cinci companii participă la licitaţia pentru achiziţionarea locomotivelor pentru CFM

  Cinci companii şi-au prezentat ofertele la licitaţia pentru achiziţionarea locomotivelor pentru ÎS „Calea Ferată din Moldova”. Câştigătorul va fi anunţat în decurs de două luni, iar termenul de execuţie este de un an. Anunţul a fost făcut de directorul ÎS „Calea Ferată din Moldova”, Iurii Topala pentru IPN.

 • Sindicatele de la CFM anunţă proteste
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sindicatele de la CFM anunţă proteste

  Salariaţii-membri de sindicat din cadrul ÎS „Calea Ferată din Moldova” vor protesta sâmbătă, 11 martie, iar principala revendicare va fi achitarea, până la 31 martie curent, a restanţelor la salarii, cu compensarea pierderilor cauzate de neachitarea la timp a salariului pentru fiecare angajat.

 • Oferte de călătorie de la
CFM
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oferte de călătorie de la CFM

  Calea Ferată din Moldova anunţă, din 1 ianuarie 2017, reduceri de preţ pentru călătoriile în grup. Grupurile formate din 10-22 persoane vor beneficia de reduceri în valoare de 20% din costul biletelor în toate direcţiile, atât pentru cursele naţionale, cât şi internaţionale, fără să fie nevoie de rezervări anticipate, transmite IPN.

 • Grant de 250 de mii de euro
de la BERD pentru eficienţa energetică a CFM
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Grant de 250 de mii de euro de la BERD pentru eficienţa energetică a CFM

  Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) acordă un grant de 250 de mii de euro pentru a dezvolta un proiect de eficienţă energetică în cadrul întreprinderii „Calea Ferată din Moldova” (CFM). Parlamentul a ratificat în şedinţa de joi, 3 martie, Acordul de grant dintre Republica Moldova şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare în cadrul Proiectului de restructurare a Căilor Ferate din Moldova, transmite IPN.

 • Protest la Basarabeasca. Angajaţii CFM îşi cer salariile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Protest la Basarabeasca. Angajaţii CFM îşi cer salariile

  Angajaţii de la Remiza de vagoane nr.4 din Basarabeasca a Întreprinderii Calea Ferată din Moldova au organizat vineri, 26 iunie, o acţiune de protest. Muncitorii spun că nu şi-au primit salariile pentru luna aprilie şi mai.

Modifică Setările