
Unitatea 1 a Centralei nucleare de la Cernavodă intră în programul de oprire planificată pentru mentenanţă şi testări
Unitatea 1 a Centralei nucleare de la Cernavodă este oprită planificat, începând de duminică, 8 mai, pentru mentenanţă şi testări.
Unitatea 1 a Centralei nucleare de la Cernavodă este oprită planificat, începând de duminică, 8 mai, pentru mentenanţă şi testări.
Unitatea 1 a Centralei Nucleare de la Cernavodă cu o putere instalată de 700 MWh va fi oprită pentru doi ani pentru lucrări de reabilitare în anul 2027, fapt care va aduce un deficit semnificativ de energie pe piața internă şi va fi necesară înlocuirea producţiei de energie de la această unitate cu alte surse pentru echilibrarea cererii si ofertei, se arată în proiectul unei Ordonanţe de Urgenţă, publicat de Ministerul Energiei.
Podul de la Cernavodă a fost redeschis complet traficului, miercuri, 20 aprilie 2022, începând cu ora 13:00, pe A2 calea 1, cu o zi mai devreme, conform calendarului asumat, informează Compania Naţională de Administrarea a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Conducerea liceului i-a sancţionat pe nedrept pe elevi, spun judecătorii. După ani de procese, tinerii au câştigat, iar liceul este acum bun de plată.
Compania Naţională de Administrare a Infrstructurii Rutiere (CNAIR) a transmis, luni, că pe şantierul podului peste braţul Borcea, în urma lucrărilor de hidrodemolare, s-a constatat că placa a fost străpunsă pe o zonă de peste 20 de m pătraţi şi astfel creşte dificultatea lucrărilor.
Lucrările la podul peste Dunăre de la Cernavodă au continuat şi în weekend pentru ca redeschiderea traficului pe calea 1 Bucureştui-Constanţa să poată fi realizată în data de 21 aprilie 2022.
Continuă reparaţiile la podul peste Dunare de la Cernavodă de pe autostrada A2, au anunţat, duminică, reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Escaladarea crizei din Ucraina ar putea aduce în prim plan o nouă criză a gazului în contextul în care sancţiunile împotriva Kremlinului încep să curgă, iar ”arma gazului” ar putea fi o soluţie la îndemână pentru guvernul lui Putin, mi-a declarat, într-un interviu, consultantul de risc politic, Lucian Lumezeanu.
De trei ani, doi elevi ai unui liceu îşi caută dreptatea în instanţele de judecată. Spun că le-au fost scăzute notele la purtate ilegal, iar judecătorii le-au dat dreptate. Acum, şcoala la care s-a întâmplat acest lucru este la un pas de a le plăti prejudicii de câte 5.000 de euro.
Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a discutat joi, cu însărcinatul cu afaceri ad-interim al Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, David Muniz, subiecte de interes în relaţiile bilaterale, cu accent pe continuarea măsurilor prioritare pentru dezvoltarea unui mediu de afaceri corect şi competitiv în România.
Turbinele eoliene din România au produs electricitate cât trei reactoare de dimensiunea celor de la Cernavodă, luni după-amiaza, ţara noastră fiind exportator de electricitate, arată datele prezentate în timp real pe site-ul Transelectrica.
Asociaţia Nucleară Canadiană (CNA) şi Forumul Atomic Român (ROMATOM) au semnat un Memorandum de Înţelegere pentru a promova utilizarea energiei nucleare la nivel internaţional prin operarea eficientă a centralelor nucleare existente şi dezvoltarea de noi tehnologii nucleare, inclusiv pentru a intensifica relaţiile comerciale dintre cele două asociaţii în domeniul nuclear civil.
Miercuri dimineaţă, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanţa, efectuează 13 percheziţii domiciliare, la locuinţele unor persoane bănuite de trafic de minori şi proxenetism.
Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioşteanu, a transmis, miercuri, că lucrările la podurile de la Feteşti şi Cernavodă sunt în graficul asumat.
La data de 18 octombrie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa - Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - S.T. Constanţa, au efectuat trei percheziţii domiciliare, în oraşul Cernavodă, la locuinţele unui bărbat, de 34 de ani, bănuit de trafic de droguri de risc şi de mare risc.
România a importat, joi, peste 2.600 de MW, reprezentând un record istoric, pe fondul deconectării automate a unui reactor nuclear de la Cernavodă, arată datele Transelectrica, analizate de Agepres.
Reactorul 2 al Centralei Nucleare de la Cernavodă a fost deconectat automat joi dimineaţa de la Sistemul Energetic Naţional ca urmare a declanşării întrerupătoarelor de livrare a energiei în SEN, anunţă Nuclearelectrica, compania care operează centrala.
Vineri, 01.10.2021, încep lucrările la Calea de rulare din contractul de Reabilitare a Podului peste braţul Borcea, situat pe Autostrada A2, la km 149+680.
Nuclearelectrica, compania care operează Centrala Nucleară din Cernavodă, şi-a înfiinţat o filială pentru prelucrarea combustibililor nucleari, Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara, în urma încheierii contractului de vânzare-cumpărare a unor active de la Sucursala Feldioara a Companiei Naţionale a Uraniului (CNU).
La sfârşitul lunii iunie, poliţiştii din Cernavodă au descoperit într-un apartament cadavrul unei fetiţe de un an şi zece luni. Corpul zăcea acolo de trei sau patru zile, iar când poliţiştii au pătruns mama fetei a încercat să fugă.
Unitatea 1 a Centralei va funcţiona la putere redusă. Reprezentanţii companiei au explicat motivul pentru care au luat această decizie.
Societatea Naţională Nuclearelectrica (SNN) acordă un număr de 51 de burse elevilor şi studenţilor din anii terminali ai instituţiilor de învăţământ cu profil tehnic, în cadrul Programului de burse 2021-2023 Tânărul Nuclearist.
O şcoală de vară unică în lume, pe un ostrov nelocuit de pe Dunăre, la Capidava. Aici se întrepătrund în armonie ştiinţa, tehnologia, arta, cultura, SF-ul şi sportul. Toate, sub semnul viitorului.
Industria nucleară din România asigură, înprezent, 11.000 de locuri de muncă, un număr care ar putea creşte la 20.000 în contextul noilor proiecte de construcţii nucleare, au transmis, vineri, reprezentanţii Forumului Atomic Român (ROMATOM).
Energia electrică tranzacţionată joi cu livrare vineri seară a atins cel mai mare preţ din istorie din cauza temperaturilor extrem de ridicate, precum şi a opririi unităţii 2 a centralei de la Cernavodă, transmite economica.net.
Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic National în seara zilei de 28 iulie 2021, ”ca urmare a unui tranzient în sistemul energetic care a afectat partea clasică”, fără a fi afectate funcţiile de securitate nucleara ale unităţii, anunţă Nuclearelectrica.
Valorile consumului naţional de energie, în sezonul verii, au atins cote maxime istorice, depăşindu-le pe cele înregistrate la sfârşitul lunii iunie, pe fondul temperaturilor ridicate înregistrate în ultima perioadă.
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea pentru ratificarea acordului dintre România şi Statele Unite privind cooperarea în domeniul proiectelor nuclearo-energetice de la Cernavodă şi în sectorul energiei nucleare civile din România, informează Administraţia Prezidenţială.
După construcţia reactoarelor nucleare 3 şi 4 de la Cernavodă, Nuclearelectrica va putea sigura 35% din consumul de energie electrică, a anunţat joi compania.
Deşi vecinii nu-şi explică de ce statul nu i-a luat copilul acestei mame, oficialii Protecţiei Copilului spun că toate verificările au indicat faptul că fetiţa trăia în condiţii bune.