Stiri despre cercetatori

  445 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Programul de batjocorire a tinerilor cercetători
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Programul de batjocorire a tinerilor cercetători

  Începută în 2007 ca un proiect extrem de ambiţios, revenirea elitelor româneşti aflate peste  hotare s-a transformat într-un eşec lamentabil care costă statul român sume incalculabile. „Adevărul“ vă prezintă poveştile scandaloase a trei dintre românii sosiţi în ţară prin programul de reîntoarcere a tinerilor cercetători.

 • Oamenii de Neanderthal, obsedaţi de sex
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oamenii de Neanderthal, obsedaţi de sex

  Oamenii de Neanderthal erau agresivi, competitivi şi dădeau dovadă de promiscuitate. Aceasta este concluzia unei cercetări recente făcute de o echipă de oameni de ştiinţă de la Universităţile Oxford, Liverpool, Southampton (Marea Britanie) şi Calgary (Canada).

 • În Spania s-ar putea produce tsunamiuri de 15 metri înălţime
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În Spania s-ar putea produce tsunamiuri de 15 metri înălţime

  Cercetătorii spanioli au descoperit că sudul Spaniei trăieşte cu riscul producerii de cutremure urmate de tsunamiuri de 1-2 metri în Marea Alboran şi de până la 15 metri pe litoralul atlantic, în Cadiz. În 1755 un tsunami similar a ucis 2.000 de oameni.

 • Silueta fină cu banii jos se ţine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Silueta fină cu banii jos se ţine

  Cercetătorii americani au descoperit că persoanele care-şi lasă cardurile acasă atunci când se duc la cumpărături şi plătesc cu numerar au mai mari şanse să evite cumpărarea unor produse alimentare nesănătoase.

 • Zgomotul anulează gustul mâncării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zgomotul anulează gustul mâncării

  Lipsa de gust a mâncării servite la bordul avioanelor de pasageri are, în sfârşit, o explicaţie. Şi nu este vina bucătarilor, întrucât diferitele companii aeriene fac eforturi deosebite pentru a le asigura călătorilor meniuri delicioase.

 • Viaţa amoroasă începe la 40 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viaţa amoroasă începe la 40 de ani

  „Ştim ce vrem şi nu ne este teamă să cerem ceea ce avem nevoie“, par să spună femeile intrate în a cincea decadă de viaţă, potrivit unei cercetări recente. Concluziile, prezentate în cotidianul „The Daily Mail“, arată că femeile trecute de 40 de ani au o viaţă sexuală mai intensă decât în alte etape ale vieţii.

 • Timpul trece repede la etaj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Timpul trece repede la etaj

  Teoria lui Albert Einstein, conform căreia timpul este un concept relativ, a fost dovedită, scrie „The Daily Mail“. Oamenii de ştiinţă au folosit ceasuri atomice pentru a demonstra că timpul curge mai repede la înălţime, chiar şi pe Pământ.

 • Copiii înţeleg ironiile de la patru ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Copiii înţeleg ironiile de la patru ani

  Părinţii ar trebui să aibă ceva mai multă grijă când îşi aleg cuvintele pe care le rostesc în faţa celor mici. Avertismentul vine din partea cercetătorilor canadieni, potrivit cărora copiii pot înţelege ironiile încă de la vârsta de patru ani, relevă „The Daily Telegraph“.

 • Cercetători de prestigiu dezbat la Cluj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cercetători de prestigiu dezbat la Cluj

  Nume prestigioase din domeniul ştiinţei mecanismelor participă astăzi la Cluj la o conferinţă europeană. Aproximativ 100 de oameni de ştiinţă din 14 ţări europene dezbat în aceste zile în cadrul conferinţei EUCOMES 2010.

 • Marea „barieră“ de plastic din Atlantic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marea „barieră“ de plastic din Atlantic

  Un grup de cercetători americani a monitorizat timp de 22 de ani evoluţia insulei de gunoi nord-atlantice. Dimensiunea zonei acoperite cu bucăţi de plastic plutitoare rivalizează cu deja celebra „insulă de gunoaie“ din Pacific.

 • Cancerul pândeşte la piscină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cancerul pândeşte la piscină

  Un nou studiu arată că dezinfectanţii reacţionează cu loţiunile de protecţie solară şi transpiraţia, formând un cocktail toxic de chimicale. Activităţile de vară, înotul în piscină sau expunerea la soare, chiar şi cu umbrelă, pot fi foarte periculoase pentru sănătate.

 • Vânătorii de fosile preistorice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vânătorii de fosile preistorice

  Crocodili, peşti răpitori, broaşte-ţestoase, mamifere marsupiale, dar şi vaci de mare sau sirenide - aceasta era fauna Sălajului de acum circa 35 de milioane de ani.

 • Divorţul poate fi bun pentru copii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Divorţul poate fi bun pentru copii

  Într-o relaţie de conflicte, decizia soţilor de a sta împreună de dragul copiilor le poate face micuţilor mai mult rău decât bine. La această concluzie au ajuns cercetătorii americani de la Universitatea din Montclair, New Jersey.

 • Femeile recunosc feţele mai uşor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Femeile recunosc feţele mai uşor

  Femeile se pricep mai bine decât bărbaţii când vine vorba de recunoaşterea feţelor. Asta pentru că sunt mai interesate de citirea emoţiilor afişate de persoanele din jur, consideră cercetătorii.

 • Somonul „Făt-Frumos“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Somonul „Făt-Frumos“

  Somonul ce creşte de două ori mai repede decât în mod normal va fi primul animal modificat genetic disponibil pentru consumul uman şi se va comercializa în cel mult un an, scrie „The Daily Telegraph“.

 • Anticorpii artificiali, soluţia viitorului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Anticorpii artificiali, soluţia viitorului

  Santinele ale organismului, anticorpii sunt indispensabili în lupta cu bolile. Însă, în anumite condiţii, nivelul acestora scade, iar organismul rămâne vulnerabil. Cercetătorii au realizat în laborator anticorpi artificiali care ­ne‑ar putea proteja în astfel de situaţii.

 • Organe „la comandă“, alternativă la donatori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Organe „la comandă“, alternativă la donatori

  În cel mult cinci ani, diferite organe vitale, precum ficatul, ar putea fi realizate artificial, în laborator. Cercetătorii au reuşit, deocamdată, să obţină noi celule hepatice pe „scheletul“ unui ficat prelevat de la un şobolan.

 • Planeta roşie a fost odată albastră
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Planeta roşie a fost odată albastră

  Oamenii de ştiinţă cred că o treime din suprafaţa planetei Marte a fost acoperită, la un moment dat, de un ocean uriaş. Pe Marte, a patra planetă de la Soare din sistemul solar, ar fi putut exista viaţă, dacă exista şi apă.

 • Sexomnia, o boală a somnului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sexomnia, o boală a somnului

  Aproape 8% din pacienţii unui centru pentru tulburări ale somnului au declarat că suferă de sexomnie, adică au făcut sex în timp ce dormeau, arată un studiu al cercetătorilor canadieni citat de LiveScience.com. Partidele de sex în timpul somnului s-au dovedit mai frecvente în cazul bărbaţilor (11%) decât în cazul femeilor (4%).

 • Înţepăturile insectelor, provocate de cosmetice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Înţepăturile insectelor, provocate de cosmetice

  Zeci de persoane sunt afectate anual de micile vieţuitoare. Cercetătorii susţin că vinovate de atacuri ar fi şi anumite parfumuri pe care le folosim. Nicolae Leahu

 • Bursă de cercetare în ştiinţe socialev
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bursă de cercetare în ştiinţe socialev

  Cercetătorii români pot aplica pentru una dintre bursele oferite de Reţeaua de Dezvoltare Globală în domeniul ştiinţelor sociale.

 • Bărbaţii mint mai mult ca femeile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bărbaţii mint mai mult ca femeile

  Domnii spun, în medie, trei minciuni pe zi, în timp ce doamnele denaturează adevărul de numai două ori. Soţiile şi iubitele au afirmat mereu că bărbaţii lor mint mai mult decât ele. Cercetătorii vin să le susţină punctul de vedere.

 • Bărbaţii, pe cale de dispariţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bărbaţii, pe cale de dispariţie

  Un bărbat din cinci ar putea avea probleme de fertilitate, iar oamenii de ştiinţă avertizează că situaţia se poate agrava. Cercetătorii susţin că se poate vorbi de „o chestiune ce ţine de sănătatea publică", relevă „The Daily Mail".

Modifică Setările