
Meteoriţii au favorizat dezvoltarea vieţii pe Pământ, susţin cercetătorii
Cercetările asupra unui meteorit descoperit în Antarctica vin în susţinerea teoriei care susţine că viaţa pe Pământ a început din spaţiu, conform cercetătorilor americani.
Cercetările asupra unui meteorit descoperit în Antarctica vin în susţinerea teoriei care susţine că viaţa pe Pământ a început din spaţiu, conform cercetătorilor americani.
Dorin Boldor îndrumă studenţii, masteranzii şi doctoranzii din Statele Unite ale Americii. În decursul uraganului Katrina, tânărul a asistat Ambasada României din Washington la identificarea şi localizarea românilor.
Astăzi se împlinesc cinci ani de când tricolorul românesc a fost arborat pe tărâmul îngheţat, Antarctica, aici fiind înfiinţată singura staţie românească de cercetare. Din păcate, statul român nu poate finanţa acest proiect, care riscă să „moară”.
Născut într-o familie simplă, Ilie Chiorescu a ajuns unul dintre cei mai renumiţi cercetători ştiinţifici din ţară. Despre Ilie Chiorescu s-ar putea oricând scrie o carte. Toată viaţa şi-a dedicat-o studiului ştiinţific, transformând ştiinţa în pasiune.
Cercetătoarea a realizat o expoziţie de afişe şi reclame publicate în ziarele comuniste, dar şi în cele postdecembriste, cu care va face un turneu în Europa.
Cele mai noi realizări ştiinţifice în domeniul criogeniei sunt prezentate, începând de azi, până pe 15 octombrie, la Călimăneşti.
Are zeci de expoziţii în Focşani şi în ţară, în special în oraşele din Moldova. L-a avut ca profesor pe cunoscutul pictor Liviu Nedelcu.
Este un arhivist de peste două decenii, iar munca sa de cercetare i-a adus enorm de multe satisfacţii.
A obţinut menţiunea specială la Gala Premiilor în Educaţie la categoria cercetare. A început un al doilea proiect despre aplicaţiile plasmei în medicină.
Reptila zburătoare a cărui os a fost descoperit de paleontologul clujean Matei Vremir avea o anvergură a aripilor de 16 metri.
Profesorul, un demn urmaş al lui Grigore Moisil, este cunoscut în cele mai înalte cercuri de cercetători.
Geologul Andrei Costin a transformat o joacă, accea de a colecţiona mici cristale pentru frumuseţea şi proprietăţile lor, într-o afacere. Astăzi Andrei Costin participă la marile târguri internaţionale ale lumii şi îşi întreţine familie din comercializarea cristalelor.
Supranumit „Rege al muzicii vechi“, violistul a înregistrat muzica lui Dimitrie Cantemir pe CD-ul „Cartea ştiinţei muzicii“, care include nouă piese scrise de marele cărturar, într-un sistem de notaţie inventat chiar de el. Artistul a înregistrat muzica la propria casă de discuri, Alia Vox, în noiembrie 2009. CD-ul„Istanbul. Dimitrie Cantemir - Le livre de la science de la musique“ va fi disponibil la începutul lui septembr
Ca cercetător la Centrul Judeţean de Creaţie, târgovişteanca întreprinde un studiu ştiinţific despre costumul popular dâmboviţean.
Andreas Lüttge, profesor în Ştiinţele Pământului şi Chimie la Universitatea Rice din Huston (Texas) se află în aceste zile la Cluj-Napoca în calitate de profesor vizitator la Facultatea de Biologie a UBB. Cercetările lui Lüttge în nano-electronică sunt celebre în mediul ştiinţic mondial. Datorită contribuţiilor sale s-au înregistrat progrese importante în dezvoltarea tehnicilor de prelucrare a oxidului de grafenă, mater
Motivul pentru care oamenii de culoare sunt cei mai buni la alergarea de viteză, iar albii domină competiţiile de înot, a fost explicat de oamenii de ştiinţă, iar totul constă în buric!
Ieşeanul este primul cercetător care a scris despre fenomenele paranormale. Acesta a colecţionat sute de poze, mărturii ale existenţei OZN-urilor.
Cercetătorii Pentagonului încearcă să dezvolte un vehicul militar care poate călători în apă, asemenea unui submarin, dar care să fie dotat şi cu capacitatea de a zbura.
Matematica şi fizica sunt materiile lui preferate. Munceşte din greu pentru a a fi cel mai bun şi speră ca peste ani, cu ajutorul cunoştinţelor dobândite, să devină un mare cercetător.
Specialiştii buzoieni spun că nu doar tomatele importate sunt pline de chimicale, ci şi cele din grădinile cultivatorilor localiSunt mari, arată bine, dar au tot mai puţine calităţi nutritive. Cercetătorii ştiinţifici buzoieni atrag atenţia că pot fi chiar dăunătoare sănătăţii.
Omul de ştiinţă timişorean, Voicu Safta, a reuşit să intre în cel mai important dicţionar biografic al lumii. Reputatul cercetător a reuşit să aducă României medalia de aur pentru rezultate excelente obţinute în domeniul ştiinţific.
Este cercetător ştiinţific la Staţiunea de Cercetarea Lgeumicolă din Buzău, dar după program este preot la Catedrala Episcopală.
Dacă urmăreşti, candid, toate micile revoluţii ştiinţifice de pe mapamond şi eşti mai slab de înger, n-ai cum să nu intri la idei şi să nu ajungi la fandacsie.
Un cercetăror din Bucureşti spune că tinerii cu adevărat talentaţi sunt condamnaţi să se plafoneze, din cauză că nu au bani şi relaţii, în timp ce tot mai mulţi agramaţi reuşesc să se afirme în funcţii de care nu au habar.
Vestea că Wang Jianwei, un inginer chinez din Liaoning, care a publicat o lucrare despre vulnerabilitatea unui atac asupra sistemului de alimentare cu electricitate în SUA şi care a fost prezentat ca un potenţial infractor înaintea Congresului american, a fost surprinzătoare.
Politologul Claudia von Werlhof din cadrul Universităţii de Politologie din Innsbruck a acuzat Statele Unite ala Americii că se află în spatele seismului din Haiti, produs în luna ianuarie. Afirmaţiile au dus la o adevărată polemică ştiinţifică, scrie cotidianul Austrian Independent.
Pentru volumul de debut, cercetătorul ştiinţific al Institutului de Istorie „A. D. Xenopol“ din Iaşi a primit doi ani la rând (2004, 2005) Premiul Academiei Române. Nefiind un copil prea cuminte, părinţii i-au cumpărat lui Andi Mihalache creioane şi culori, gândindu-se că în acest fel va sta mai mult prin casă.
Tânărul cercetător lucrează la singurul muzeu de artă eneolitică din ţară, dedicat celei mai importante culturi istorice. Oltean la origine, Constantin Preoteasa s-a adaptat în cei zece ani de când a venit la Piatra Neamţ, ca şi când ar fi trăit în Moldova de-o viaţă.
A văzut aproape toată lumea şi a lucrat cot la cot cu cercetători străini. Cele mai reuşite soiuri sunt plantate în întreaga lume.
Tuturor ni s-a întâmplat să simţim la un moment dat că suntem nedreptăţiţi. Şi numai bine nu ne-a fost. Adesea, mulţi oameni încearcă să ia atitudine pentru a îndrepta răul făcut de alţii. Acum, cercetătorii ştiu de ce.