Stiri despre cenzura

  323 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Următorul eşti chiar tu!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Următorul eşti chiar tu!

  Cine va fi următorul căruia i se va pune căluş în gură? Nu cumva tu? Înainte de a-şi anunţa iminenta întoarcere în Rusia, Alexei Navalnîi a denunţat cenzura din SUA. Şi nu pentru că Trump n-ar fi acţionat iresponsabil.

 • Dar contul de Twitter al lui Hitler l-aţi fi închis?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dar contul de Twitter al lui Hitler l-aţi fi închis?

  Evacuarea completă a lui Trump din spaţiul comunicării virtuale (prin blocarea pe FB, Twitter, Instagram ş.a) ne obligă la o clarificare conceptuală în lipsa căreia le vom permite radicalilor de dreapta să se victimizeze în continuare în dezbaterea publică. Ba chiar să iasă din corzile în care i-a împins luarea cu asalt a Capitoliului - şi sa recapete culoare în obraji.

 • Big-Tech şi noua cenzură ideologică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Big-Tech şi noua cenzură ideologică

  Cenzura este azi redefinită şi validată de mari corporaţii globale. Gândiţi-vă o clipă: Twitter suspendă contul lui Donald Trump (cu optzeci de milioane de urmăritori), dar îi permite să vorbească Ayatolahului Ali Khamenei (liderul suprem al Iranului, unde teocraţia islamică execută în spaţiul public dizidenţi, creştini sau homosexuali).

 • Lockdown pentru un an catastrofal - II
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lockdown pentru un an catastrofal - II

  Ce hram poartă degringolada democraţiilor lumii libere? Ce cauze profunde are? Cum s-a manifestat ea în lumea europeană şi anglo-saxonă?

 • Cum a ajuns Hollywood-ul la mâna Chinei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a ajuns Hollywood-ul la mâna Chinei

  Odată cu lansarea noului film „Mulan“, turnat în parte în Xinjiang, cu sprijinul autorităţilor chineze şi în plină persecuţie a uigurilor, a arătat că influenţa financiară chineză poate duce la autocenzură şi manipulare chiar în inima cinematografiei occidentale.

 • Ungaria: „Jurnalism de clasa a doua“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ungaria: „Jurnalism de clasa a doua“

  În Ungaria, numai câteva medii independente mai fac faţă presiunilor politice tot mai mari. Cele mai multe publicaţii supravieţuiesc de pe azi pe mâine.

 • Cum am trăit şi am glumit în comunism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum am trăit şi am glumit în comunism

  Desigur, ştiţi povestea sau zicerea, mă rog, cu clasa muncitoare care se desparte de trecut râzând. În cartea „Fake News în Epoca de Aur. Amintiri şi povestiri despre cenzura comunistă” (Editura Polirom, Iaşi, 2020), Ioan T. Morar procedează puţin altfel.

 • Identitatea de gen şi interdicţia de a gândi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Identitatea de gen şi interdicţia de a gândi

  Cine câştigă din globalizarea cenzurii corecte politic? Cenzorii? Se vor vedea şi ei cenzuraţi. Democraţia? O ucide cenzura. Iar gândirea e sub o mai mare presiune decât oricând şi are maximă nevoie de oameni curajoşi.

 • Noua cenzură a extremei stângi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noua cenzură a extremei stângi

  Îngenuncherea unor instituţii de presă cândva prestigioase în faţa noii cenzuri a extremei stângi pune în dificultate nu doar mass-media. Ci şi imperativul marginalizării rasismului şi antisemitismului - şi democraţia.

 • Proiectul de lege care cenzurează YouTube, retras din dezbatere de Guvern
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Proiectul de lege care cenzurează YouTube, retras din dezbatere de Guvern

  Proiectul de lege iniţiat de Guvern prin care YouTube şi alte platforme similare de streaming video intrau sub supravegherea CNA a fost retras din procedura de dezbatere publică, a anunţat Ministerul Culturii. Proiectul a stârnit critici dure în mediul online.

 • Damnatio memoriae: „Te blestem ca numele tău să nu mai fie pomenit niciodată şi chipul tău să fie ascuns în negură pentru totdeauna!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Damnatio memoriae: „Te blestem ca numele tău să nu mai fie pomenit niciodată şi chipul tău să fie ascuns în negură pentru totdeauna!“

  Este unul dintre cele mai teribile ritualuri de magie neagră din istoria lumii, istoriceşte consemnat pentru prima oară în „Papirusurile de la Torino“, atunci când se menţionează „Cartea lui Thot“, acolo unde se descria pe larg modul în care magii egipteni au lucrat la un complot împotriva faraonului, erezie pentru care toţi participanţii au fost condamnaţi la moarte în chinuri groaznice.

 • Orban, soluţii după eventuala căderea a Guvernului Dăncilă: alegeri anticipate. Ce spune despre moţiunea de cenzură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Orban, soluţii după eventuala căderea a Guvernului Dăncilă: alegeri anticipate. Ce spune despre moţiunea de cenzură

  Ludovic Orban, preşedintele PNL, a declarat că în prezent PSD nu mai are majoritate şi că opoziţia unită ar ajunge la 214 de voturi, prin urmare moţiunea de cenzură ar avea şanse mari să treacă. Orban a mai spus că, după această moţiune, PNL şi-ar dori alegeri anticipate. Dar, dacă nu s-ar întâmpla asta, se va forma un nou Guvern.

 • „Din culisele cinematografiei“. De ce n-a fost Meşterul Manole pe placul cenzurii: „Nu e mistic, e mitic. Tot un drac!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Din culisele cinematografiei“. De ce n-a fost Meşterul Manole pe placul cenzurii: „Nu e mistic, e mitic. Tot un drac!“

  După ce i s-a refuzat includerea în planul tematic a filmului „Ziditorul“, inspirat din balada Meşterului Manole, în anul 1978, regizorul Alexa Visarion a reuşit să intre în producţie în anul 1990, dar filmările au fost oprite şi abandonate, după ce toată cheresteaua adusă pentru construcţia decorului este furată. În cele din urmă, cineastul a regândit povestea şi a reuşit să finalizeze filmul „Ana“, pelicula având premiera la 12 decembrie 2014.

 • „Cenzură“ în CDU pe tema crizelor de tremurat ale lui Merkel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Cenzură“ în CDU pe tema crizelor de tremurat ale lui Merkel

  Partidul Uniunea Creştin Democrată (CDU, conservatori) al Angelei Merkel ar practica ”o cenzură” cu privire la crizele de tremurat neexplicate ale cancelarului de aproape o lună, dezvăluie tabloidul german Bild, relatează AFP. Jurnalul îşi exprimă frustrarea pe site cu privire la faptul că CDU se comportă ”ca şi cum Angela Merkel nu a suferit niciodată trei atacuri de tremurat”.

 • Trump îşi continuă războiul cu platformele de social media. ”Există cenzură la un nivel pe care nimeni nu-l înţelege, nimeni nu-l crede posibil”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trump îşi continuă războiul cu platformele de social media. ”Există cenzură la un nivel pe care nimeni nu-l înţelege, nimeni nu-l crede posibil”

  Donald Trump şi-a reluat atacurile la adresa giganţilor din Silicon Valley în cadrul unui summit despre social media ţinut la Casa Albă. Preşedintele american e declarat că e nevoie de ”reglementări şi soluţii legislative” pentru ceea ce acesta consideră a fi un tratament nedrept aplicat vocilor conservatoare de către platformele de social media, relatează AFP.

 • Cine sunt cei care ne cer
să-i credem fără să-i cercetăm?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine sunt cei care ne cer să-i credem fără să-i cercetăm?

  Duminică seara, în Piaţa Victoriei, Tudor Chirilă a avut un mesaj pentru ascultători, preoţi, creştinii asumaţi şi Biserica Ortodoxă. Încerc să înţeleg şi să clarific mesajul cântăreţului prin câteva observaţii.

 • O jurnalistă de la Radio România susţine că a fost dată afară pentru că „citeşte ştirile într-o manieră care nu place PSD“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O jurnalistă de la Radio România susţine că a fost dată afară pentru că „citeşte ştirile într-o manieră care nu place PSD“

  Potrivit unui comunicat al Grupului pentru Libertatea de Expresie în Societatea Română de Radiodifuziune (GPLER), Dana Costea Dumaşcu, jurnalistă a Radio România din anii 90, a fost scoasă de pe post înainte ca aceasta să intre în emisie. Motivele, acuză GPLER, sunt politice. Vestea a afectat-o pe jurnalistă, căreia i s-a făcut rău şi a fost nevoie să fie chemată Salvarea.

 • CULISE Cerberul lui Dragnea din Guvern, îndepărtat de Dăncilă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CULISE Cerberul lui Dragnea din Guvern, îndepărtat de Dăncilă

  Viorica Dăncilă încearcă să iasă de sub tutela Ancăi Alexandrescu, cerberul trimis de Liviu Dragnea la Palatul Victoria pentru a sufoca, din faşă, orice gând de răzvrătire al premierului, susţin surse politice pentru „Adevărul“. Tensiunile dintre Dăncilă şi garda sa impusă de Dragnea vin în contextul în care premierul refuză să adopte ordonanţa de urgenţă care l-ar salva pe liderul PSD de emoţiile unei noi condamnări.

 • Cenzura în era ciberneticii şi nebunii periculoşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cenzura în era ciberneticii şi nebunii periculoşi

  În lumea oligarhiei de tip PSDist chestiunea libertăţii de exprimare şi opinie se rezolvă simplu. Dispare oferta televizunii independente. Dar şi netul a ajuns sub stare de asediu. Şi nu doar în est. Ce-i de făcut?

 • USR, acest nou PCR!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  USR, acest nou PCR!

  USR propune puşcărie de până la 10 ani pentru cei care răspândesc idei cu caracter comunist în spaţiul online. Formularea vagă poate duce la abuzuri!

 • „Din culisele cinematografiei“. De ce s-a răzbunat puterea comunistă pe „Un film cu o fată fermecătoare“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Din culisele cinematografiei“. De ce s-a răzbunat puterea comunistă pe „Un film cu o fată fermecătoare“

  Săptămâna trecută s-au împlinit 52 de ani de la premiera lungmetrajului lui Lucian Bratu, pe un scenariu de Radu Cosaşu, cu Margareta Pâslaru, Ştefan Iordache, Marin Moraru şi Emmerich Schäffer în distribuţie, care a fost scos de pe ecrane şi resincronizat pe cheltuiala celor doi realizatori, fiind caracterizat ca un film „reprobabil“, care „discreditează tineretul“.

Modifică Setările