Stiri despre centrul de resurse juridice

  9 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Zbor deasupra unui cuib de cuci la Sighetu Marmaţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zbor deasupra unui cuib de cuci la Sighetu Marmaţiei

  Dezumanizare totală. Aşa ar putea fi descris modul în care sunt trataţi bolnavii de la spitalul din Sighetu Marmaţiei, ţinuţi legaţi în cuşti. Canalizarea se deversează în curtea în care oamenii ar trebui să îşi petreacă timpul.

 • Copiii abandonaţi ai României, sedaţi sub protecţia statului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Copiii abandonaţi ai României, sedaţi sub protecţia statului

  6.000 de copii, două treimi dintre cei plasaţi în centrele sociale din România au fost trataţi abuziv cu neuroleptice şi medicamente psihotrope. Sedativele administrate erau menite să-i liniştească sau să-i adoarmă. Datele oficiale au fost obţinute de Centrul de Resurse Juridice (CRJ) de la direcţiile de protecţie socială din ţară. Un sfert dintre copiii aflaţi „sub ocrotirea Guvernului” au fost internaţi în spitale de psihiatrie.

 • Centrul de
Resurse Juridice: SOS educaţia românească
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Centrul de Resurse Juridice: SOS educaţia românească

  Mai multe organizaţii neguvernamentale au solicitat Ministerului Educaţiei Naţionale refacerea propunerilor de programe pentru gimnaziu, dintr-o perspectivă care să reflecte educaţia pentru cetăţenie democratică şi drepturile omului.

 • Românii care ucid români!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românii care ucid români!

  Nu, nu voi scrie despre accidente auto, violenţă sau crimele premeditate din România. Este un articol pe care îl scriu cu mare întristare şi indignare. După câteva ore bune de călătorie Sibiu-Cluj-Milano, obosit mă aşez în trenul spre nord-vestul Italiei şi deschid bagajul cu gândul de a căuta ceva de lecturat. Mă aşteptau alte ore pe drum. Dau la o parte cărţile de psihologie şi găsesc Dilema Veche.

 • Aşa da, aşa
nu... la InfoCorupţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aşa da, aşa nu... la InfoCorupţie

  Poţi să reclami o faptă de corupţie, dar poţi şi să semnalezi instituţiile unde nu a fost nevoie să dai şpagă. Sună interesant şi provocator, nu-i aşa?

 • Cazul tânărului de 19 ani care a decedat în condiţii suspecte într-un spital de psihiatrie discutat azi la CEDO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cazul tânărului de 19 ani care a decedat în condiţii suspecte într-un spital de psihiatrie discutat azi la CEDO

  Centrul de Resurse Juridice (CRJ) se află miercuri, 4 septembrie, în faţa Marii Camere a Curţii Europene a Drepturilor Omulului (CEDO), în cazul Valentin Cîmpeanu împotriva României. Valentin Cîmpeanu, un tânăr de 19 ani care a murit la Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare, a fost doar una din cele aproape 100 de victime ale unităţii medicale din perioada 2004 - 2005.

 • Raport: Consiliul Superior al Magistraturii din Moldova tot mai frecvent se limitează la a lua act de încălcările magistraţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Raport: Consiliul Superior al Magistraturii din Moldova tot mai frecvent se limitează la a lua act de încălcările magistraţilor

  Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au intentat în 2012 mai puţine proceduri disciplinare. În schimb, au emis hotărâri prin care doar s-a luat act de informaţia prezentată de Inspecţia Judiciară. Ca urmare a unor asemenea hotărâri, judecătorul vizat este atenţionat privind necesitatea de a aplica corect şi consecvent legislaţia. Potrivit Centrului de Resurse Juridice, valoarea unor astfel de hotărâri lasă loc de semne de întrebare.