Stiri despre cel mai sarac presedinte

  6 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Uruguay: 5 ani cu „cel mai sărac preşedinte”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Uruguay: 5 ani cu „cel mai sărac preşedinte”

  José Mujica (79) a fost până duminică şi timp de 5 ani preşedintele Uruguay-ului. El şi-a căpătat o popularitate planetară sub eticheta deloc apreciată de acesta de „cel mai sărac preşedinte”. Cu toate acestea, Pepe cum este el alintat de uruguayeni este un personaj politic atipic.

 • Cel mai sărac preşedinte din lume a dat 100 de pesos unui cerşetor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cel mai sărac preşedinte din lume a dat 100 de pesos unui cerşetor

  „Cel mai sărac preşedinte din lume“, Jose Mujica, ce va conduce Uruguayul până în martie 2015, este recunoscut pentru stilul său de viaţă spartan şi pentru faptul că-şi donează aproape tot salariul organizaţiilor caritabile. De curând, liderul i-a dat o bancnotă de 100 de pesos unui bărbat ce îi ceruse o monedă.

 • Cel mai sărac preşedinte din lume explică de ce bogaţii nu au ce căuta în politică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cel mai sărac preşedinte din lume explică de ce bogaţii nu au ce căuta în politică

  „Am inventat ceea ce numit democraţie reprezentativă, în care spunem că majoritatea este cea care decide. Aşa că mi se pare normal ca aceia care conduc o ţară să trăiască în aceleaşi condiţii cu majoritatea care-i votează, şi nu cu minoritatea bogată”, explică Jose Mujica, preşedintele Uruguayului, cunoscut în întreaga lume pentru stilul modest de viaţă.

 • Preşedintele uruguyan, înlocuit de premierul nepalez în topul celor mai săraci lideri din lume
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preşedintele uruguyan, înlocuit de premierul nepalez în topul celor mai săraci lideri din lume

  În 2012, titlul de cel mai sărac lider din lume a fost atribuit preşedintelui uruguyan Jose Mujica, care a renunţat la bogăţia specifică predecesorilor săi, locuieşte la ferma soţiei lui şi îşi donează aproape în totalitate salariul pentru scopuri caritabile. Însă locul lui ar putea fi ocupat de premierul din Nepal, care a renunţat la o moştenire importantă, deşi provine dintr-o familie bogată.

 • De ce nu putem fi şi noi mai buni?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu putem fi şi noi mai buni?

  De ce nu generăm lideri înţelepţi şi modeşti? Sau noi, poporul român, nu mai ştim¸ aşa cum o fac alţii, să apreciem modestia şi sinceritatea? Avem oare parte exact de ceea ce merităm cu cei care ne conduc destinele, politic, economic, social şi spiritual?

 • VIDEO Cum se descurcă Uruguay sub conducerea celui mai sărac preşedinte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Cum se descurcă Uruguay sub conducerea celui mai sărac preşedinte

  Unii lideri ai lumii trăiesc în palate. Alţii se bucură de discreţia unui majordom, de o flotă întreagă de iahturi sau de crame pline de vinuri rare. Preşedintele Uruguayului, însă, José Mujica, fost luptător de gherilă, este o excepţie. El locuieşte într-o casă şubredă la periferia capitalei Montevideo, fără niciun servitor, iar ca pază are doi ofiţeri într-o maşină parcată pe un drum neasfaltat.