ceaun - ultimele știri
Dincolo de succesul în afaceri, bogata familie Fernic are o istorie presărată de drame teribile. Mai mulţi membri ai „clanului” au murit în accidente de avion, iar soţia capului familiei a fost ucisă de un tâlhar chiar în palatul din centrul Galaţiul...
Judecătorii Tribunalului Brăila l-au condamnat pe Vasile Orăşanu, un bărbat de 62 de ani din Brăila, la 7 ani de închisoare pentru tentativă la omor calificat în condiţii de violenţă în familie.
Gheorghe Fernic a pus în 1893, la Galaţi, bazele celui mai important şantier naval românesc (dezvoltat de comunişti şi cunoscut acum ca Damen). A început ca atelier de ceaune pentru mămăligă şi bucşe de căruţă. A făcut avere din construcţia de nave, ...
Preparatul este unul de tradiţie în România, iar carnea de iepure se găseşte acum în mall-uri şi anumite magazine, deci principalul ingredient nu este greu de procurat. Secretul aromei deosebite a mâncării stă în ordinea adăugării ingredientelor şi s...
Preparatul este specific zonei Ardealului, fiind o alternativă la preparatele pe care gospodinele s-au obişnuit să le gătească din carne de oaie....
Celebrul gulaş de vită, mâncare tipic ungurească, foarte des gătită în Ardeal, este o mâncare scăzută cu cartofi şi carne de vită. Foarte gustoasă şi picantă, acest tip de mâncare are un gust mult mai bun dacă este gătită în cantitate mai mare, la ce...
Carnea de oaie poate fi o delicatesă dacă este gătită bine şi condimentată cu ingredientele potrivite, care să-i dea un gust de neuitat...
Asociaţia Clubul Mondioring România, club de specialitate Mondioring al Asociaţiei Chinologice Române organizează, în perioada de 22-23 iulie 2017, Campionatul Mondioring România 2017.
Viaţa la periferia oraşului este plină de surprize. Asta au constatat şi poliţiştii locali din Buzău care, zilele trecute, au nimerit peste bucătăria improvizată de o familie de ţigani pe trotuarul din faţa casei.
Sarmalele sunt un preparat tradiţional apreciat în toată zona Balcanilor. Bucătarii explică de ce sunt mai gustoase atunci când sunt gătite în cantităţi mari.
Este zemoasă, dulce şi nu are fibre. Sunt câteva dintre calităţile pentru care varza de Buzău este atât de apreciată de gospodine care o folosesc atât în salate, crudă, cât şi în mâncăruri. Pentru a profita la maxim de gustul ei, sătenii din zona Buz...
Zacusca este un preparat care rar lipseşte din cămara românilor pe timp de iarnă. Aceasta este preparată toamna, când vinetele şi ardeii se găsesc atât la tarabele din pieţe, cât şi în supermarketuri. De cele mai multe ori zacusca este preparată de g...
Cartofii ţărăneşti sunt garnitura preferată de mulţi dintre noi, atunci când alegem să mâncăm o friptură la restaurant. Reţetele actuale ne propun prepararea la cuptor a cartofilor, cu afumătură şi ceapă, modalitate care, ce-i drept, tuturor ne este...
Am avut o copilărie comunistă frumoasă şi liniştită, într-un mic sat din Moldova. Ai mei aveau carne, am fi putut să mâncăm şi de două ori pe săptămână, dacă am fi vrut, ba poate chiar şi mai des – de la Crăciun până spre martie sau chiar aprilie, pe...
De ce nu-i bine să mănânci mămăliga direct din ceaun şi de ce se lasă făcăleţul nespălat după utilizare. Ce semnifică crăpătura de pe mijlocul mămăligii şi cum poate ajunge să fie leac pentru dragostea cu năbădăi.
Timpii de fierbere, intensitatea focului, modul cum aranjezi lemnele sub ceaun, toate acestea sunt importante dacă vrei ca tocăniţa din mijlocul naturii să iasă perfect. Trebuie însă să vă înarmaţi cu răbdare, asta pentru că o tocăniţă sau un gulaş e...
Peste 20 de grupe de vânători din judeţele Arad, Bihor, Timiş, Hunedoara, Caraş-Severin, precum şi din Bucureşti vor participa la cea a-VIII-a ediţie a „Festivalului Vânătorilor“ de la Bata, care va avea loc anul acesta în 20 septembrie.
Explozie de arome şi culori, aşa ar putea fi descris concursul culinar Vânătoare la Ceaun care s-a desfăşurat lângă complexul balnear Băile Figa. Nu mai puţin de 8 echipe venite şi de la sute de kilometri depărtare şi-au arătat măiestria într-ale găt...
Pe meleagurile noastre caracteristicile sunt împărţite dinainte: ştim care este etnia ai cărei reprezentanţi sunt pedanţi şi care sunt cu nas mare, care cred că au supremaţie culturală şi care se simt majoritari victorioşi şi mai ştim şi cine se furi...
În România sunt, probabil, câteva sute de meşteşugari romi care fac ceaune. Cum ajunge cineva la concluzia că suntem, toţi, un popor de fabricanţi de ceaune? Dacă sunt 20 de vrăjitoare în Dămăroaia şi în respectabilul cotidian Click şi tot atâtea alt...
Şase echipe s-au întrecut duminică în Pasul Tihuţa la pregătirea celei mai bune mâncăruri la ceaun. Printre concurenţi s-a numărat şi Jandarmeria Bistriţa sau ISU din Prundu-Bârgăului. Premiul cel mare a ajuns la Inspectoratul de Jandarmerie Judeţean...
În localitatea arădeană Bata se va desfăşura, duminica aceasta, una dintre cele mai prestigioase sărbători vânătoreşti din ţară, respectiv „Festivalul Vânătorii”.
La ştrandul Neptun din Arad unde are loc Festivalul Cătlanelor au fost împărţite mii de porţii de mâncare până la orele amiezii.
Arădenii au ieşit vineri în stradă pentru a petrece alături de vecinii lor, la sărbătoarea care în ultimii ani a devenit tradiţie şi la noi. Este vorba despre cea de-a cincea ediţie a Sărbătorii Vecinilor, la care s-au înscris 120 de asociaţii locati...
Gurmanzii sunt aşteptaţi în weekend în Piaţa Unirii, unde are loc Cupa Moldovei la Gătit, eveniment organizat în cadrul Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber....