Stiri despre ceaikovski

  64 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Pe scena Operei, un oaspete de la Mariinsky
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pe scena Operei, un oaspete de la Mariinsky

  Binevenită a fost ca Tatiana din „Evgheni Oneghin” de Ceaikovski, soprana rusă Maria Bayankina. A conferit un plus de autenticitate rolului în producţia bucureşteană, a impresionat prin trăirea sublimată, a indus atmosferă prin pronunţia în limba ei nativă.

 • Christian Badea şi Denis Shapovalov, câştigător al concursului Ceaikovski, în final de stagiune. Shapovalov:
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Christian Badea şi Denis Shapovalov, câştigător al concursului Ceaikovski, în final de stagiune. Shapovalov: "Prin viaţa mea curge muzica lui Ceaikovski"

  Joi şi vineri, Orchestra simfonică a Filarmonicii va fi condusă, în finalul stagiunii 2020-2021 de la Ateneul Român, de Christian Badea, prim-dirijor principal al FGE. Solist va fi celebrul violoncelist Denis Shapovalov, care a câştigat în 1998 cel de-al XI-lea Concurs Internaţional Ceaikovski, fiind distins cu premiul I şi Medalia de Aur.

 • Despre Excelenţa fără vârstă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre Excelenţa fără vârstă

  La 53 ani, o cântăreaţă de operă este cel mai probabil să fie la zenitul unei cariere; la 18 ani, un violonist e cel mai probabil doar elev sau student şi pregăteşte concursuri care să-l propulseze în  lumea mare de concert. Altfel stau lucrurile pentru mezzosoprana Cecilia Bartoli şi violonistul Daniel Lozakovich – două excepţii care demonstrează că Excelenţa nu are vârstă.

 • „The Nutcracker and I”, cu Alexandra Dăriescu. Ceaikovski multimedia, la Luxemburg
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „The Nutcracker and I”, cu Alexandra Dăriescu. Ceaikovski multimedia, la Luxemburg

  Pianista Alexandra Dăriescu va prezenta duminică, de la ora 17.00, spectacolul multimedia „The Nutcracker and I”, la Cape-Centre des Arts Pluriels Ettelbruck, Luxemburg, în cadrul Festivalului Artelor Europalia, unde România este ţară invitată. Spectacolul, un proiect inovativ şi interactiv, care are o durată de 50 de minute, include momente de pian solo, dans cu o balerină şi animaţie digitală.

 • Rule, Bryntannia!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rule, Bryntannia!

  La Enescu 2017, am refuzat cu obstinaţie să merg la orice recital. Anul acesta însă, atâta Wagner cu Bryn Terfel a fost un cântec de sirenă căruia nu i-am putut rezista.

 • Berliner Philharmoniker, episodul 2: Kopatchinskaja
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Berliner Philharmoniker, episodul 2: Kopatchinskaja

  Dacă la ediţia din 2015 a Festivalului Enescu, Berliner Philharmoniker au susţinut un singur concert, cu o senzaţională Simfonie nr. 4 de Şostakovici sub conducerea lui Simon Rattle, anul acesta falanga germană a acceptat să cânte de două ori, la fel ca alte orchestre invitate.

 • Cameristi della Scala, la Ateneu, pe 6 septembrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cameristi della Scala, la Ateneu, pe 6 septembrie

  Vineri, 6 septembrie, de la ora 16.30, în seria Recitaluri şi concerte camerale de la Ateneul Român, ansamblul Cameristi della Scala,dirijat de Wilson Hermanto, va interpreta lucrări de George Enescu, Joseph Haydn şi Piotr Ilici Ceaikovski.

 • Brahms şi Ceaikovski, în interpretarea maestrului Horia Andreescu, în concert, la  Filarmonica
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Brahms şi Ceaikovski, în interpretarea maestrului Horia Andreescu, în concert, la  Filarmonica "George Enescu"

  Joi, 6 şi vineri,7 iunie, de  ora 19.00, Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii "George Enescu", conduse de maestrul Horia Andreescu, vor avea în  program Serenada nr. 2, în la major, op. 16 şi Rapsodia pentru alto, cor bărbătesc şi orchestră, op. 53,  de Johannes Brahms, şi Simfonia nr. 4, în fa minor, op. 36 de Piotr Ilici Ceaikovski.

 • INTERVIU Alexandra Dariescu, pianistă: „La 9 ani, când am intrat pe scenă, în sala arhiplină, am alunecat şi am căzut“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Alexandra Dariescu, pianistă: „La 9 ani, când am intrat pe scenă, în sala arhiplină, am alunecat şi am căzut“

  Alexandra Dariescu (34 de ani) a obţinut, după ce-a absolvit liceul în România, o bursă integrală la Conservatorul Regal din Manchester, în Marea Britanie. În acest interviu  povesteşte ce s-a întâmplat până a ajuns pe scenele unor mari săli de concerte precum Royal Albert Hall din Londra – a fost prima femeie pianistă din ţară care a cântat acolo – şi Carnegie Hall din New York.

 • Două spectacole de operă la
Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Două spectacole de operă la Bucureşti

  În noiembrie şi decembrie, am ales la întâmplare dintre titlurile curente, de stagiune. Drept eventuale criterii de selecţie ar putea fi apariţia ca Violetta din „Traviata“ verdiană a sopranei croate Lana Kos, Desdemona din recenta premieră cu „Otello“ şi debutul tenorului Paul Lungu în Lenski din „Evgheni Oneghin“ de Ceaikovski. Doi tineri artişti.

 • „RadiRo”, unicul festival din lume dedicat orchestrelor radio începe pe 18 noiembrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „RadiRo”, unicul festival din lume dedicat orchestrelor radio începe pe 18 noiembrie

  Cea de-a patra ediţie a „RadiRo”, Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio, un eveniment produs şi organizat de Radio România, şi prezentat o dată la 2 ani, se va desfăşura între 18 şi 25 noiembrie şi va aduce în faţa publicului din România câteva dintre cele mai prestigioase orchestre europene.

 • Debuturi şi oaspeţi la
Opera bucureşteană (V)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Debuturi şi oaspeţi la Opera bucureşteană (V)

  Ajuns la al cincilea episod, serialul dedicat temei ilustrează în continuare preocupările manageriale - în sensul primenirii distribuţiilor - din cel mai important teatru liric românesc, condus acum ca director general interimar de Ştefan Ignat. Este o orientare necesară, utilă pentru sporirea calităţii.

 • Remus Azoiţei cântă Concertul pentru vioară de Sibelius, la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remus Azoiţei cântă Concertul pentru vioară de Sibelius, la Ateneu

  Filarmonica George Enescu din Bucureşti, condusă de Camil Marinescu, are în program în această săptămână, la Ateneu, capodopere de Sibelius - Concertul pentru vioară şi orchestră şi de Ceaikovski - „Patetica“. Solist va fi violonistul Remus Azoiţei.

 • Dirijorul Horia Andreescu: „La concertul lui Ceaikovski, noutatea este violonistul Svetlin Rusev“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dirijorul Horia Andreescu: „La concertul lui Ceaikovski, noutatea este violonistul Svetlin Rusev“

  Vineri, 27 octombrie, de la ora 19.00, la Sala mare a Ateneului Român, Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu“, dirijată de maestrul  Horia Andreescu, va avea în program lucrările Preludiu şi fugă de Constantin Silvestri, Concertul pentru vioară şi orchestră de Piotr Ilici Ceaikovski, Till Eulenspiegel de Richard Strauss şi Uvertura 1812 de Piotr Ilici Ceaikovski. Solist va fi violonistul bulgar Svetlin Rusev.

 • Festivalul Pappano la „Enescu”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul Pappano la „Enescu”

  În zilele acelea de joi şi vineri, 21 şi 22 Septembrie, la Sala Mare a Palatului: Ceaikovski – Concertul pentru pian şi orchestră nr. 1 în si bemol minor op. 23; Enescu – Simfonia nr. 3 în do major op. 21; Mahler – Simfonia nr. 2 „Resurrection”; Orchestra e Coro dell’ Accademia Nazionale di Santa Cecilia/ Antonio PappanoBeatrice Rana/ Rachel Willis-Sorensen/ Okka Van Der Damerau/ Ciro Visco.

 • Acest Andrei Dunaev...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Acest Andrei Dunaev...

  Promovarea intensă a Traviatei cu Sumi Jo a epuizat resursele PR-ului ONB, astfel încât bilete pentru Evgheni Oneghin s-au găsit fără probleme până în ultima zi, deşi distribuţia era foarte atrăgătoare. Oboseală a fost mare, căci în caietul program opera îi era atribuită lui Giuseppe Verdi.

 • Spectacolul de balet „Spărgătorul de nuci“, pe scenă de 124 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spectacolul de balet „Spărgătorul de nuci“, pe scenă de 124 de ani

  Într-o duminică, pe 18 decembrie 1892, a avut loc premiera spectacolului de balet „Spărgătorul de nuci“ la Teatrul „Mariinsky“ din Sankt Petersburg. Muzica a fost compusă de Piotr Ilici Ceaikovski, iar dansatorul şi coregraful Marius Petipa a semnat libretul.

 • Ce mai rămâne la Opera Naţională Bucureşti după regrete şi nemulţumiri? CRONICĂ
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce mai rămâne la Opera Naţională Bucureşti după regrete şi nemulţumiri? CRONICĂ

  După o lună de foc, marcată de scandaluri, numiri şi demisii, Opera Naţională Bucureşti încearcă timid să se refacă. Trei coregrafii distincte au fost montate la Opera Naţională Bucureşti, sub forma unui singur spectacol: „In the Night“, „In the Middle, Somewhat Elevated“ şi „Theme and Variations“. La ultimul volet a participat ca dirijor Tiberiu Soare.

 • Ileana Iliescu a montat „Lacul lebedelor” la Iaşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ileana Iliescu a montat „Lacul lebedelor” la Iaşi

  Din nou eveniment la Opera Naţională Română Iaşi! De această dată în teritoriul coregrafic, o nouă producţie cu „Lacul lebedelor” de Ceaikovski, în îngrijirea renumitei balerine şi coregrafe Ileana Iliescu.

Modifică Setările