Stiri despre cd

  134 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Epoca de argint a tinerilor maeştri. Daniil
Trifonov şi Avi Avital
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Epoca de argint a tinerilor maeştri. Daniil Trifonov şi Avi Avital

  Două albume de început de an, Silver age şi Art of the mandolin: două albume foarte diferite, şi totuşi, cu numeroase puncte comune. Muzică rusă de început de secol XX, interpretată de Daniil Trifonov şi un parcurs de la baroc la contemporan în repertoriul scris exclusiv pentru mandolină, propus de Avi Avital.

 • Beethoven (şi) în vremuri de
restrişte (II)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Beethoven (şi) în vremuri de restrişte (II)

  Printre titlurile pregătite de casa germană Deutsche Grammophon pentru aniversarea lui Ludwig van Beethoven de anul acesta, apărut pe 28 februarie, un album semnat de pianistul Maurizio Pollini, incluzând ultimele trei sonate pentru pian semnate de Titanul de la Bonn.

 • O călătorie în lumea lui Rahmaninov cu pianistul Daniil Trifonov
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O călătorie în lumea lui Rahmaninov cu pianistul Daniil Trifonov

  Un pianist care astăzi are 28 ani şi un renume de invidiat, la nivel global. La ediţia 2017 a festivalului Enescu l-am putut admira şi noi pe scena Sălii Palatului. Este Daniil Trifonov, pianistul care vine din marea tradiţie pianistică rusă, considerat de mulţi un talent ieşit din comun, unul dintre cei mai  importanţi pianişti ai zilelor noastre.

 • Beethoven 250 cu Jan Lisiecki
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Beethoven 250 cu Jan Lisiecki

  17 decembrie 1770 este data care apare în registrul botezurilor din Bonn în dreptul numelui celui care avea să fie unul dintre marii compozitori ai tuturor timpurilor – Ludwig van Beethoven. Anul viitor se vor împlini, deci, 250 ani de la naşterea lui Ludwig van Beethoven: o sărbătoare foarte importantă, căreia muzicieni, stagiuni şi case de discuri îi acordă deja un interes aparte.

 • Vacanţa – timpul
pentru a căuta paradisul la ceas de seară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vacanţa – timpul pentru a căuta paradisul la ceas de seară

  A sosit vara, călduri mari: unii au deja concediu, alţii visează la el, alţii dau examene... Eu visez deja la vacanţa la mare şi la acel moment preferat al zilei, când soarele apune şi ziua se îngână cu noaptea, acea oră albastră când gândurile au o vibraţie specială şi este potrivit, de ce nu, să-ţi imaginezi cum ar arăta paradisul.

 • The Piano Book cu Lang Lang
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  The Piano Book cu Lang Lang

  O super-vedetă a muzicii clasice, pianistul chinez Lang Lang nu a mai cântat prea des în ultimii 2-3 ani, cum de altfel, nici nu a mai înregistrat niciun disc nou. Muzicianul a suferit o tendinită la mâna stângă şi a fost nevoit să ia o pauză de la pian.

 • Răzbunarea unui bărbat pe amanta care l-a părăsit: a distribuit filmările secrete, pe care i le făcuse în timpul partidelor de sex
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Răzbunarea unui bărbat pe amanta care l-a părăsit: a distribuit filmările secrete, pe care i le făcuse în timpul partidelor de sex

  Părăsit de amantă, un bărbat din Bucureşti a şantajat-o pe femeie cu înregistrările video pe care i le făcuse în secret. A reuşit s-o aducă înapoi, dar femeia tot l-a părăsit. Fostul amant a făcut mai multe copii ale înregistrărilor şi le-a distribuit în zona în care locuia familia femeii. S-a ales cu opt luni de închisoare cu suspensare şi trebuie să-i plătască fostei amante 5.000 de euro. Decizia instanţei nu este definitivă.

 • Transferul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Transferul

  Aveai o voce de om hăituit. M-ai rugat să mă duc la un studio video-editări din cartierul Andronache, îmi plăteai taxiul, şi să ridic o casetă video şi un CD de la omul de acolo, care făcuse transferul. Caseta s-o distrug, CD-ul să-l păstrez.

 • Viaţa la 80 sau 90 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viaţa la 80 sau 90 de ani

  Unii dintre noi nici nu sperăm să trăim atât de mult. Alţii sunt doar palide umbre ale oamenilor care au fost odinioară. Iar alţii uimesc cu vitalitatea şi creativitatea lor, la 80, 90 de ani... Este cazul unor muzicieni celebri de astăzi: pianistul Vladimir Ashkenazy, dirijorul Herbert Blomstedt şi compozitorul german Hans Joachim Roedelius.

 • Un
clarinet şi un blockflote
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un clarinet şi un blockflote

  ... şi doi muzicieni tineri, foarte talentaţi, ambiţioşi şi frumoşi: o reţetă de succes. Numele lor: Andreas Ottensamer şi Lucie Horsch. El a înfiinţat o echipă de fotbal, dar este şi prim-clarinetist al Orchestrei Filarmonicii din Berlin; ea, o olandeză de 17 ani devenită deja o vedetă.

 • Andris Nelsons, Daniel Hope şi muzica clasică
pentru oamenii secolului XXI
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andris Nelsons, Daniel Hope şi muzica clasică pentru oamenii secolului XXI

  Îi vedem în România cel mult odată la 2 ani, atunci când se desfăşoară Festivalul internaţional George Enescu. Altfel, nu avem acces la muzica pe care o cântă decât de pe discuri sau la Radio România Muzical. Sunt muzicienii care polarizează atenţia lumii.

 • MyBach, un proiect muzical inedit al lui Adrian Enescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  MyBach, un proiect muzical inedit al lui Adrian Enescu

  A&A Records în colaborare cu Fundaţia MUZZA a organizat luni, la Librăria Cărtureşti-Verona, lansarea albumului postum “MyBach”, al compozitorului Adrian Enescu.La eveniment au fost prezenţi: compozitorul Cristian Lolea, pianistul-compozitor George Natsis, criticul muzical Anca Romeci, producătorul executiv Andi Enache şi producătorul artistic Alexandru Şipa.

 • Cezar Stoichiciu, directorul Clubului Sportiv Municipal
Ploieşti, trimis în judecată pentru abuz în serviciu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cezar Stoichiciu, directorul Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

  Cezar Stoichiciu, directorul Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, pentru fapte presupus a fi comise în perioada în care era angajat  al Poliţiei Locale Ploieşti. În acelaşi dosar au fost deferiţi justiţiei şi Mariana Ionescu, fostul şef Serviciu Financiar – Contabil din cadrul Poliţiei Locale Ploieşti şi Cristian Balaci, fost şef Serviciu Tehnic în cadrul aceleiaşi instituţii.

 • VIDEO Halloween
şi antidotul lui
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Halloween şi antidotul lui

  Ei bine, moda Halloween-ului ajunge şi pe un disc de muzică clasică, însă chiar în ajunul Halloween-ului se lansează şi un antidot, un disc cu muzică de Mozart. Ambele, foarte bine cântate.

 • INTERVIU Ion
Bogdan Ştefănescu, flautist: „CD-ul pe care-l voi lansa este testamentul tatălui meu, actorul Eusebiu Ştefănescu“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Ion Bogdan Ştefănescu, flautist: „CD-ul pe care-l voi lansa este testamentul tatălui meu, actorul Eusebiu Ştefănescu“

  Dacă Beethoven, Carl Philipp Emanuel Bach, Haydn, François Devienne sau Mozart ar fi trăit în zilele noastre, ar fi fost primiţi oare pe covorul roşu? Mulţimile de fani i-ar fi aclamat? Nu putem şti, dar ceea ce este sigur acum, este faptul că posteritatea le-a asigurat un binemeritat renume şi că muzica lor va fi întotdeauna în top-ul preferinţelor melomanilor.

 • VIDEO Doi pianişti - Benjamin Grosvenor şi Daniil Trifonov
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Doi pianişti - Benjamin Grosvenor şi Daniil Trifonov

  Unul are 24 ani, celălalt 25 ani; ambii au deja în spate o carieră pe care alţii visează să şi-o construiască într-o viaţă; unul este britanic, celălalt un rus cu o intensă activitate în Statele Unite ale Americii, unde încă studiază. Amândoi amintesc de pianişti legendari ai secolului XX. Este bine, deci, să-i cunoaştem: Benjamin Grosvenor şi Daniil Trifonov.

 • Ana, în căutarea adevărului. Dreams of a Pianist
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ana, în căutarea adevărului. Dreams of a Pianist

  Ana Silvestru, o tânără pianistă din România, dar care trăieşte mai mult în trenul dintre Berlin şi Zürich, visează. Nu doar cântând la pian, deşi acesta este visul primordial al unui artist. Ana este unul dintre ultimii oameni din lumea ei care mai cred în miracolele unei înregistrări.

 • S-au anunţat premiile Echo Klassik 2016. Cvartetul
Belcea, printre premianţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  S-au anunţat premiile Echo Klassik 2016. Cvartetul Belcea, printre premianţi

  Sunt cele mai importante premii ale industriei discografice germane şi printre cele mai importante ale Europei, în general. Pe 9 octombrie 2016, artiştii vor urca pe scena de la Konzerthaus din Berlin pentru a-şi ridica premiile, într-un spectacol memorabil urmărit de toată lumea bună a muzicii.

 • VIDEO Extraordinarul
Daniel Barenboim
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Extraordinarul Daniel Barenboim

  Din fericire, am avut ocazia să-l vedem de mai multe ori la Bucureşti pe extraordinarul pianist şi dirijor Daniel Barenboim; la 73 ani, Daniel Barenboim pare neobosit şi veşnic tânăr – proiectele sunt multe şi împlinirile pe măsură. Pe 11 martie 2016, sub semnătura lui Daniel Barenboim au apărut două discuri. Pe primul dintre ele evoluează ca pianist, pe al doilea ca dirijor.

 • Voci de operă; despre Shakespeare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Voci de operă; despre Shakespeare

  Pentru cei pasionaţi de vocile de operă, amintesc de câteva lansări de discuri care mie mi-au atras atenţia; unul dintre ele mi se pare că este unul dintre cele mai bune pe care le-am ascultat anul acesta.

 • VIDEO. 21 martie – Ziua muzicii vechi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO. 21 martie – Ziua muzicii vechi

  Din 2013, 21 martie a fost declarată Ziua europeană a muzicii vechi; este chiar ziua când s-a născut în 1685 cel mai important reprezentant a ceea ce numim astăzi muzica veche: compozitorul Johann Sebastian Bach. Şi într-un timp când moştenirea fundamentală europeană este invocată din ce în ce mai des, o asemenea sărbătoare nu poate fi trecută cu vederea.

 • VIDEO Activismul şi ludicul în muzică. Studiu de
caz: pianista Hélène Grimaud şi familia Ottensamer
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Activismul şi ludicul în muzică. Studiu de caz: pianista Hélène Grimaud şi familia Ottensamer

  Două discuri, foarte deosebite între ele – faţete ale unei evidente iubiri faţă de muzică, pusă în slujba activismului social şi de mediu (cazul albumului “Water” semnat de pianista franceză Hélène Grimaud) sau în slujba ludicului (cazul albumului “The Clarinotts” numit astfel chiar după ansamblul care l-a şi înregistrat, cei trei membri, toţi clarinetişti, ai familiei Ottensamer – Ernst, Daniel şi Andreas).

 • Mai avem nevoie de Brahms şi Beethoven? Mai este loc de noi interpretări pentru Brahms şi Beethoven?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mai avem nevoie de Brahms şi Beethoven? Mai este loc de noi interpretări pentru Brahms şi Beethoven?

  Mi-am pus aceste întrebări înainte de a a asculta două discuri apărute recent pe piaţă, semnate de nume importante ale artei interpretative contemporane: violonista olandeză Janine Jansen şi dirijorul austriac Manfred Honeck, directorul muzical al Orchestrei Simfonice din Pittsburgh. Şi am descoperit, nu neapărat cu surprindere, ci cu încântare, că Brahms şi Beethoven au încă (foarte) multe de spus.

 • Despre necesitatea orei
de muzică/arte în şcoli şi alte mici nimicuri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre necesitatea orei de muzică/arte în şcoli şi alte mici nimicuri

  Începutul de an 2016 a adus vestea că într-una dintre cele 3 versiuni de plan-cadru pentru învăţământul gimnazial (una trebuie aleasă pentru copiii vor începe clasa a V-a peste 2 ani) se propune excluderea studierii muzicii la clasa a VIII-a (dar a artelor plastice la clasa a V-a, în schimb, în aceeaşi versiune, la clasa a V-a începe studiul fizicii şi chimiei).

 • Ambasadori ai Naţiunilor Unite au lansat un CD dedicat păcii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ambasadori ai Naţiunilor Unite au lansat un CD dedicat păcii

  Grupul UNRocks condus de Simona Miculescu, compus din ambasadori ai Naţiunilor Unite, a lansat un CD dedicat păcii. CD-ul il prezintă pe ambasadorul Danemarcei in postura de talentat chitarist, pe reprezentanţii Coreei de Sud la tobe, dar si pe ambasadorii din Serbia, Tonga şi Thailand.

Modifică Setările