Stiri despre cavalleria rusticana

  9 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Oaspeţi şi debuturi la ONB
(II)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oaspeţi şi debuturi la ONB (II)

  Din nou, am ales la întâmplare. Fără o atracţie specială. Spectacole curente, de stagiune, totuşi, cu două debuturi, unul important alături de un invitat italian, celălalt pentru un rol mic. Aşadar, „Cavalleria rusticana“ de Mascagni şi „Paiaţe“ de Leoncavallo, producţiile lui Ion Caramitru, cu premiere acum un an. Prilej pentru a observa şi cum se manifestă intrarea în rutină, dacă există.

 • Debuturi şi oaspeţi la Opera
bucureşteană (VII)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Debuturi şi oaspeţi la Opera bucureşteană (VII)

  Un nume de familie arhicunoscut în România şi în lume a apărut pe afişul primei scene lirice naţionale, în două distribuţii de sfârşit de mai. Holender. Îl poartă fiul cel mic al celui mai longeviv director al Operei de Stat din Viena, Ioan Holender, fost director al Festivalului George Enescu, actual consultant artistic la Opera Metropolitan din New York.

 • Ridi, Pagliaccio! Cav&Pag la ONB
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ridi, Pagliaccio! Cav&Pag la ONB

  Cei care vor să citească doar cronica unui spectacol pot sări direct la articolul de pe blogul Despre Opera. Însă găsesc necesar să încep cu o paranteză, tocmai pentru că operele lui Mascagni şi Leoncavallo nu s-au mai cântat la Bucureşti de vreun deceniu.

 • Cav & Pag, producţii
de succes la Opera din Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cav & Pag, producţii de succes la Opera din Bucureşti

  „Cavalleria rusticana” de Mascagni şi „Paiaţe” („Pagliacci”, în original) de Leoncavallo, iată două titluri obligatorii ale oricărui afiş de teatru liric respectabil. Tradiţional reprezentate în diptic, deşi alte combinaţii se mai întâlnesc.

 • Dublă premieră şi reverberaţiile unei cariere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dublă premieră şi reverberaţiile unei cariere

  În viaţa fiecărui artist de anvergură există, cu siguranţă, repere care i-au marcat pregnant cariera, căpătând conotaţii aparte, reverberând apoi, peste ani, în alte forme de exprimare ale „eu”-lui unui creator de frumos, dăruit pe viaţă scenei.

 • „Cavalleria rusticana”, „Paiaţe”
– capodopere veriste la 

Scala din Milano
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Cavalleria rusticana”, „Paiaţe” – capodopere veriste la Scala din Milano

  Tradiţia a făcut ca aceste celebre opere de Pietro Mascagni şi Ruggiero Leoncavallo să fie reprezentate cuplat, aproape ca o regulă. Aşa a fost şi la Teatro alla Scala, recent, când s-au reluat două producţii vechi de patru ani, datorate regizorului Mario Martone, acompaniat de Sergio Tramonti (decoruri), Ursula Patzak (costume), Pasquale Mari (lumini).

 • Galaţi: Cavalleria Rusticana la Teatrul Muzical
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Galaţi: Cavalleria Rusticana la Teatrul Muzical

  Ultima zi a weekendului este prilejul pentru a merge la operă. Teatrul Muzical "Nae Leonard" a pregătit spectacolul "Cavalleria Rusticana", de la ora 17.00.

 • Spectacol de clasă la Festivalul „Leonard”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spectacol de clasă la Festivalul „Leonard”

  Un eveniment cultural deosebit se regăseşte în programul Festivalului Internaţional de Muzică „Leonard" din această seară. Este vorba despre celebra operă „Cavalleria Rusticana" a lui Pietro Mascagni. Spectacolul va începe la ora 19.00 şi este găzduit de sala de spectacole a Teatrului Muzical „Nae Leondard".

Modifică Setările