Stiri despre catolicism

  62 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cum a refuzat ÎPS Calinic să se convertească la catolicism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a refuzat ÎPS Calinic să se convertească la catolicism

  ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, a povestit pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei cum a refuzat să se convertească la catolicism înainte de 1990, când era stareţ la mănăstirea Sinaia.

 • INTERVIU Francisc Doboş, preot
catolic: Încercăm să-L facem atât de serios pe Dumnezeu încât Îl îndepărtăm de oameni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Francisc Doboş, preot catolic: Încercăm să-L facem atât de serios pe Dumnezeu încât Îl îndepărtăm de oameni

  Francisc Doboş (43 de ani) nu a ştiut încă din copilărie că vrea să devină preot, chiar dacă mergea cu drag duminică de duminică la biserică, ba chiar îşi dorea orice altceva, numai preot să nu fie. Însă cum căile Domnului sunt nebănuite, a înţeles până la urmă de ce credinţa e o bucurie şi nu un sacrificiu, iar acum este unul dintre cei mai iubiţi părinţi din ţară.

 • România poate deveni un cap de pod al dialogului ecumenic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România poate deveni un cap de pod al dialogului ecumenic

  Miza este enormă, şansa este uriaşă şi astrele s-au aliniat astfel încât să creeze o fereastră de oportunitate care se deschide aici, pe pământ românesc, readucând tuturor aminte că, dincolo de orice, constituim de secole ultima ţară latină la contactul cu toate necunoscutele estului, fie venind din spaţiul slav, fie din Orientului Mijlociu.

 • O vizită şi mai multe mesaje
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O vizită şi mai multe mesaje

  Vizita Papei Francisc în România, la două decenii distanţă de cea istorică a lui Ioan Paul II, este prin locurile pe care le cuprinde programul – Bucureşti, Şumuleu Ciuc, Iaşi şi Blaj – plină de mesaje.

 • INTERVIU Remus Ţiplea, fotograful care, timp de şapte ani, a documentat confesiunile religioase: „Fiecare crede că Dumnezeul lor este mai Dumnezeu decât al celorlalţi”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Remus Ţiplea, fotograful care, timp de şapte ani, a documentat confesiunile religioase: „Fiecare crede că Dumnezeul lor este mai Dumnezeu decât al celorlalţi”

  Şapte ani şi-a petrecut fotograful Remus Ţiplea, documentând obiceiurile şi ritualurile a şase confesiuni de la noi din ţară. Recent, în cadrul lunii europene a fotografiei, organizată la Berlin, Ţiplea a lansat albumul „Dumnezeul meu/ My Lord”, în care se regăsesc rezultatele acestor ani. Într-un interviu pentru „Adevărul”, fotograful a povestit despre ce a învăţat de pe urma acestui proiect şi care au fost cele mai dificile lucruri.

 • Problema
moaştelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Problema moaştelor

  Nu este inedită indignarea unora faţă de ceea ce se petrece la marile pelerinaje ortodoxe de la noi. De data aceasta, încurajate de recentele scandaluri din Biserică, vocile critice par să fie mai multe, mai obraznice. Se simt pe val.

 • Dumnezeu este mut VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dumnezeu este mut VIDEO

  MUŢENIE În cel mai recent film al său, „Silence: Puterea Credinţei“, regizorul american Martin Scorsese încearcă să chestioneze spinoasa problemă a tăcerii divine, în „vremuri de restrişte“. Din păcate, şi Dumnezeul său, ca şi Dumnezeul cineaştilor, au ales să rămână muţi pentru Scorsese.

 • „Controversă“ la
Timişoara: un spectacol despre intoleranţă, „marca“ Radu Jude. „E indienii oameni?“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Controversă“ la Timişoara: un spectacol despre intoleranţă, „marca“ Radu Jude. „E indienii oameni?“

  REVENIRE Săptămâna trecută a avut loc, la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu“ din Timişoara, premiera spectacolului „Controversa de la Valladolid“, pe un text de Jean-Claude Carrière, cea de-a doua montare realizată de regizorul Radu Jude în oraşul de pe Bega. „E indienii oameni?“, este întrebarea centrală a demersului lui Jude.

 • Patru persoane fără adăpost din Polonia au pornit într-un pelerinaj catolic spre Lisieux cu tractorul prin Europa, inspirat dintr-un film de David Lynch VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Patru persoane fără adăpost din Polonia au pornit într-un pelerinaj catolic spre Lisieux cu tractorul prin Europa, inspirat dintr-un film de David Lynch VIDEO

  Patru polonezi - care au statutul de persoană fără adăpost - şi un preot au pornit într-un pelerinaj cu tractorul prin Europa, din Polonia până în Franţa, inspirându-se dintr-o călătorie similară, prezentată în filmul „The Straight Story“, regizat de David Lynch în 1999, informează Reuters.

 • Franţa, încă un atentat fără vinovaţi? Je suis
catholique
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Franţa, încă un atentat fără vinovaţi? Je suis catholique

  O cronologie a tristeţii. Şi a furiei. Atentat după atentat, Franţa se prăbuşeşte sub teroare, iar politicienii ne asigură de competenţa şi de solidaritatea lor. Adică ne oferă în loc de speranţă certitudinea că ne va fi frică în continuare. Pentru că avem de ce. Din plin, din păcate.

 • Vaticanul surprinde prin toleranţă: aprobă filmul „Spotlight“, care-i critică
abuzurile VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vaticanul surprinde prin toleranţă: aprobă filmul „Spotlight“, care-i critică abuzurile VIDEO

  Ediţia din 29 februarie a ziarului Vaticanului, „Osservatore Romano“, a lăudat producţia „Spotlight“, care a obţinut cu o zi înainte premiul Oscar pentru cel mai bun film, atrăgând atenţia asupra victimelor abuzurilor sexuale şi emoţionale comise de preoţii Bisericii Catolice. Este o mişcare surprinzătoare din partea acestei publicaţii, acuzată de multe ori de închistare, precum în cazul seriei „Harry Potter“.

 • Mize
religioase şi geopolitice în escală
la Havana
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mize religioase şi geopolitice în escală la Havana

  Într-un interviu în Der Spiegel, Henry Kissinger, omul care a influenţat seminificativ istoria de după 1945, declara că este nevoie urgentă de o nouă ordine mondială, dar că realizarea acestui proiect va fi lungă şi complicată: „Nu există reguli universal acceptate. Există punctul de vedere chinez, cel islamic, cel vestic şi, într-o oarecare măsură, cel rus. Iar acestea nu sunt întotdeauna compatibile”.

 • Declaraţia creştină de la Havana –repoziţionarea geopolitică a Bisericii
lui Hristos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Declaraţia creştină de la Havana –repoziţionarea geopolitică a Bisericii lui Hristos

  „Câte divizii are Papa?”, ar fi întrebat dictatorul comunist Stalin, ironizând puterea spirituală a Vaticanului, într-o epocă în care Rusia bolşevică asasina zeci de mii de preoţi ortodocşi în Gulagul sovietic. Peste doar câte decenii de la această ironie, URSS se prăbuşea sub greutatea ineficienţei economice, corupţiei de Partid şi mai ales, a viziunii ateiste falimentare.

 • INTERVIU Evgheni Vodolazkin, scriitor: „Creştinismul este ameninţat acum din toate părţile“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Evgheni Vodolazkin, scriitor: „Creştinismul este ameninţat acum din toate părţile“

  Scriitorul rus Evgheni Vodolazkin, noua stea a literaturii de la Răsărit şi nu numai, s-a aflat luna trecută la Bucureşti pentru a-şi lansa romanul „Soloviov şi Larionov“, apărut la Editura Humanitas. Cartea este publicată în 2009, aşadar înaintea marelui succes cu „Laur“, şi – deşi cele două romane nu seamănă absolut deloc între ele – este la fel de substanţială în felul ei.

 • La început a fost Geneva
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La început a fost Geneva

  Ani întregi am trăit cu impresia că capitalismul, epifenomen peremptoriu al protestantismului, s-a născut în capitala olandeză Amsterdam, convingere întărită de vizita făcută acolo în 2004. Recentul sejur din această vară în majestuoasa Genevă mi-a făcut să-mi schimb părerea: mai înainte a fost oraşul de pe Ron, unde s-a aflat, în secolul XVI, Republica lui Calvin, primul stat totalitar din istorie demn de acest nume.

 • Nevoia unei altfel de Biserici a Neamului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nevoia unei altfel de Biserici a Neamului

  Mândria, invidia, iubirea de argint, desfrânarea, lăcomia pântecelui, trândavia, mânia, nu sunt doar cele şapte păcate capitale, ci şi păcatele multor slujitori ai Bisericii noastre...Printre popi hulpavi, ici-colo câte unul cu vocaţie duhovnicească, veritabili oameni-sfinţi, cărora nu doar Biserica Ortodoxă le datorează supravieţuirea, ci fără de care poate nici poporul acesta n-ar mai fi existat!

 • Glasul
profetic al Bisericii – Discursul Papei Francisc în Parlamentul European
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Glasul profetic al Bisericii – Discursul Papei Francisc în Parlamentul European

  În vremurile noastre întunecate, când existenţa civilizaţiei europene este pusă sub semnul întrebării, atât de neputinţele politice şi economice ale Uniunii Europene, cât şi de ofensiva Marelui Est, declanşată de Rusia şi China, Papa Francisc al Romei îşi asumă să mărturisească adevăruri dureroase şi să facă atenţionări severe liderilor politici ai Uniunii Europene.

 • Francmasoneria şi cultele religioase
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Francmasoneria şi cultele religioase

  Autorul cărţii „Francmasoneria. Relaţiile dintre cultele religioase – masonerie şi alte conspecte”, apărută la editura clujeană Grinta, se defineşte ca fiind un „ucenic tradiţionalist”, care „a cioplit piatra în ateliere”, cu „uneltele artei regale”, timp de „peste două decenii”. Un autor cu o cultură masonică de excepţie, vastă şi foarte bine structurată, pe care nu foarte mulţi dintre confraţii săi ar putea, în momentul de faţă, să o egaleze.

 • Adrian Cioroianu: De ce Europa va conta pe mai departe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adrian Cioroianu: De ce Europa va conta pe mai departe

  Europa nu a fost niciodată un continent liniştit şi a avut sîngerări, revoluţii şi războaie cît cuprinde. De ce această nelinişte? Pentru că aici a fost cea mai mare acumulare de forţe dinamice din istoria recentă a umanităţii.

 • Papa Francisc aduce în rândul sfinţilor catolici 124 de martiri sud-coreeni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Papa Francisc aduce în rândul sfinţilor catolici 124 de martiri sud-coreeni

  Papa Francisc a condus o slujbă în aer liber pentru beatificarea a 124 de sud-coreeni care au fost printre primii convertiţi la catolicism din Coreea de Sud. Ceremonia a avut loc sâmbătă la Seul, Papa aducând un omagiu coreenilor care au murit pentru credinţa lor în secolele XVIII şi XIX.

 • Scrutin european: votaţi, votaţi, de ieşit iese cine trebuie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scrutin european: votaţi, votaţi, de ieşit iese cine trebuie

  Ştiu deja, voi fi din nou acuzată de a fi antieuropeană. Şi repet: iar, pentru mine a iubi ceva/pe cineva nu înseamnă a închide ochii la defecte ci a avea curajul de a spune clar şi cu toată iubirea posibilă că aşa nu se mai poate. Târgul din jurul afacerii „Preşedinte al CE“, Juncker/Barnier/Moscovici/Cameron, a devenit penibil.

Modifică Setările