Stiri despre catalina buzoianu

  25 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Săptămâna neagră a teatrului şi a filmului românesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Săptămâna neagră a teatrului şi a filmului românesc

  Parfumul delicat al doamnei de fier a teatrului românesc, regizoarea Cătălina Buzoianu, s-a ridicat la cer. A fost condusă pe ultimul drum terestru, la capătul unei săptămâni negre a teatrului şi a filmului românesc, în care ne-au mai părăsit alte trei personalităţi ale scenei şi ecranului: actriţele Monica Ghiuţă şi Florina Cercel, precum şi dramaturgul Puşi Dinulescu.

 • Artiştii din teatru o plâng pe Cătălina Buzoianu, care va fi înmormântată marţi la Cimitirul Bellu ortodox
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Artiştii din teatru o plâng pe Cătălina Buzoianu, care va fi înmormântată marţi la Cimitirul Bellu ortodox

  Înmormântarea Cătălinei Buzoianu va avea loc marţi, 6 august, de la ora 12.00, la Cimitirul Bellu ortodox.  Regizoarea a murit, sâmbătă, la vârsta de 81 de ani, iar artiştii care se ocupă de arta Thaliei deplâng dispariţia celei care le-a marcat cariera. Cătălina Buzoianu a format generaţii de actori şi regizori, a un dascăl extraordinar, care a dat încredere studenţilor săi. Valeria Seciu a fost o actriţă fetiş pentru marea regizoare.

 • Yuri Kordonskiy, la dispariţia Cătălinei Buzoianu: „Regret că nu am avut şansa să bem împreună un al doilea pahar de şampanie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Yuri Kordonskiy, la dispariţia Cătălinei Buzoianu: „Regret că nu am avut şansa să bem împreună un al doilea pahar de şampanie"

  Regizorul Yuri Kordonsky mărturiseşte că îi datorează Cătălinei Buzoianu, care a murit, sâmbătă, la vârsta de 81 de ani, venirea lui în România, la Teatrul Bulandra, acum 20 de ani. Elevul lui Lev Dodin, actor pe atunci al Teatrului Maly din Sankt Petersburg, în prezent profesor de Regie la Yale School of Drama din SUA, a realizat spectacole memorabile la Bucureşti, Sibiu şi Tmişoara.

 • Omagiu Cătălinei Buzoianu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Omagiu Cătălinei Buzoianu

  E mişcător să asişti când un mare artist primeşte onoruri, mai ales aceste însemne ale preţuirii universitare – titlul de Doctor Honoris Causa – care par atât de stranii în asociere cu arta.

 • Cătălina Buzoianu a murit la 81 de ani. „Am făcut în viaţă tot ce am putut“. Artista era numită „o legendă în armură de argint rar“ VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cătălina Buzoianu a murit la 81 de ani. „Am făcut în viaţă tot ce am putut“. Artista era numită „o legendă în armură de argint rar“ VIDEO

  Lumea teatrului îşi exprimă regretul făţă de dispariţia marii regizoare Cătălina Buzoianu, care s-a stins, ieri, la vârsta de 81 de ani. „Îmi doresc singurătatea”, spunea artista care se retrăsese în ultima perioadă. Cătălina Buzoianu a r ealizat spectacole memorabile la Teatrul Mic şi Bulandra: "Maestrul şi Margareta" sau "Dimineaţă pierdută".

 • Împreună.La
FNT, ediţia 2018
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Împreună.La FNT, ediţia 2018

  Am salutat încă din vară, în cuprinsul comentariului dedicat selecţiei oficiale a spectacolelor din ţară şi din străinătate, selecţie operată de Marina Constantinescu, ideea ca cea de-a XXVIII-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru să fie dedicată uriaşei regizoare Cătălina Buzoianu.

 • Ziua Cătălina Buzoianu în Festivalul Naţional de Teatru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ziua Cătălina Buzoianu în Festivalul Naţional de Teatru

  Ziua de 23 octombrie – a cincea zi din Festivalul Naţional de Teatru 2018 – s-a constituit într-un moment special, pentru că se află sub semnul regizoarei Cătălina Buzoianu căreia îi este dedicată cea de-a 28-a ediţie a FNT.

 • O Mare Doamnă a Teatrului românesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O Mare Doamnă a Teatrului românesc

  În „Ura din ochii vulpii – romanul unei mari dezamăgiri“ e vorba de Teatrul Mic - am schiţat sub numele Marea Dirijoare portretul doamnei profesor universitar doctor Cătălina Buzoianu, Marea Doamnă a Teatrului românesc, omagiată zilele acestea la împlinirea vârstei de 80 de ani:

 • Cea de-a 28-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru, dedicată regizoarei Cătălina Buzoianu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cea de-a 28-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru, dedicată regizoarei Cătălina Buzoianu

  Cea de-a 28-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru (FNT) va avea loc în Bucureşti, între 19-28 octombrie 2018. Ediţia din acest an îi va fi dedicată regizoarei Cătălina Buzoianu (79 de ani) care, prin propunerile sale artistice şi prin activitatea susţinută dedicată învăţământului teatral şi sceni, în integralitatea ei, a influenţat profund teatrul românesc în ultimii 50 de ani.

 • Treimea de platină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Treimea de platină

  „Nu ştiu alţii cum sunt...” De la o vreme, în apropierea Crăciunului şi a Anului Nou, începe să mă învăluie parfumul dulce amar al nostalgiei clipelor izgonirii mele de la Teatrul Mic pe strada căruia, Sărindarul, n-am mai putut să calc de mai bine de un sfert de veac, din ziua de 8 ianuarie 1990 când, aşa cum se anunţa cu satisfacţie într-un chenar negru, ca de ferpar,

 • Actriţa Valeria Seciu, la 77 de ani: „Nu regret personajele, nici jucate, nici nejucate“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Actriţa Valeria Seciu, la 77 de ani: „Nu regret personajele, nici jucate, nici nejucate“

  Alături de Horaţiu Mălăele, o altă mare actriţă este aniversată pe data 1 august. Născută pe 1 august 1939, la Bucureşti, actriţa Valeria Seciu, care împlineşte 77 de ani, încă reuşeşte să tulbure cu frumuseţea şi sensibilitatea ei. Horaţiu Mălăele povestea: „Într-un interviu am fost întrebat: Ce îţi place mai mult la Octavian Cotescu? Vali Seciu, am răspuns. Minţeam. Un pic“.