Stiri despre catalin toropoc

  10 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Dimineţi,
după-amiezi şi seri la Operă, 

cu oaspeţi, debuturi şi filme
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dimineţi, după-amiezi şi seri la Operă, cu oaspeţi, debuturi şi filme

  Mai întâi un nou debut al tenorului Adrian Dumitru, ca interpret titular al operei „Faust” de Gounod. Pe prima scenă lirică naţională există o  montare veche de peste 20 de ani, semnată de Alexandru Tocilescu, în scenografia şi design-ul luminilor aparţinâtoare arh. Cătălin I. Arbore.

 • „Prima la musica“ cu Iulia Isaev în Tosca la ONB
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Prima la musica“ cu Iulia Isaev în Tosca la ONB

  Cu vreo zece zile înainte de premiera noii producţii de Tosca de la Opera Naţională, Iulia Isaev debuta neaşteptat la New York în rolul titular, înlocuind-o pe Jennifer Rowley, indisponibilă pentru o seară.

 • Avalanşă de invitaţi la Operă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Avalanşă de invitaţi la Operă

  Sunt perioade în care distribuţiile primei scene lirice naţionale abundă de oaspeţi. Din străinătate şi din ţară. Nu e rău. Publicul adoră intrările în rol, vocile noi şi diversitatea combinaţiilor între ele. Din punctul de vedere al temei alese, criticul a avut la dispoziţie, recent, două spectacole de interes, „Nabucco” şi „Tosca”.

 • Doi baritoni într-un singur
„Don Carlos”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doi baritoni într-un singur „Don Carlos”

  S-a întâmplat recent la Opera Naţională Bucureşti. Într-un titlu pentru care Verdi a fixat ca de obicei cu preciziune timbralităţile personajelor vizavi de rolurile interpretate, de profilurile lor caracterologice, de dramaturgia izvorâtă din sursele literare, aici, piesa omonimă a lui Schiller forjată de libretiştii Méry şi du Locle, am întâlnit un bariton, pe tânărul şi promiţătorul Cătălin Toropoc, distribuit în rolul de bas al regelui Filip.

 • Două spectacole de operă la
Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Două spectacole de operă la Bucureşti

  În noiembrie şi decembrie, am ales la întâmplare dintre titlurile curente, de stagiune. Drept eventuale criterii de selecţie ar putea fi apariţia ca Violetta din „Traviata“ verdiană a sopranei croate Lana Kos, Desdemona din recenta premieră cu „Otello“ şi debutul tenorului Paul Lungu în Lenski din „Evgheni Oneghin“ de Ceaikovski. Doi tineri artişti.

 • Cav & Pag, producţii
de succes la Opera din Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cav & Pag, producţii de succes la Opera din Bucureşti

  „Cavalleria rusticana” de Mascagni şi „Paiaţe” („Pagliacci”, în original) de Leoncavallo, iată două titluri obligatorii ale oricărui afiş de teatru liric respectabil. Tradiţional reprezentate în diptic, deşi alte combinaţii se mai întâlnesc.

 • „Don Carlos”, premieră
la Operă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Don Carlos”, premieră la Operă

  Marele titlu verdian a fost apreciat de noua conducere interimară a primei scene lirice naţionale drept potrivit spre a fi produs ca întâia montare a mandatului. Un demers pretenţios, pentru care a ales versiunea în patru acte, în limba italiană.

 • Debuturi şi oaspeţi la
Opera bucureşteană (IV)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Debuturi şi oaspeţi la Opera bucureşteană (IV)

  Pe prima scenă lirică naţională, caruselul intrărilor în noi roluri şi invitarea de oaspeţi străini continuă. Recent, un spectacol cu „Evgheni Oneghin” de Ceaikovski a prilejuit interesantul debut al tenorului Andrei Lazăr în haina personajului Lenski.

 • Carrie Bradshaw la Così fan tutti (sau tutte)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Carrie Bradshaw la Così fan tutti (sau tutte)

  Ce căutam noi patru, adică Samantha, Miranda, Charlotte şi cu mine, la Bucureşti nu e important. În orice caz, ne-am schimbat părerea despre Europa de Est. Bucureşti este capitala unei ţări numite România şi nimic nu aminteşte de Dracula din Transilvania. Ideea este că Mr. Big m-a dus de atâtea ori la operă încât a început să-mi placă şi mi-am propus să mergem şi aici.

 • Soprana Andreea Soare şi baritonul Cătălin Ţoropoc,  la Adevărul live. Invitaţie la
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soprana Andreea Soare şi baritonul Cătălin Ţoropoc,  la Adevărul live. Invitaţie la"Cosi fan tutte", premiera de la Opera Naţională Bucureşti VIDEO

  Spectacolul „Così fan tutte” de W. A. Mozart, realizat în co-producţie cu Opera Garsington din Marea Britanie, va avea premiera pe scena Operei Naţionale Bucureşti (ONB), sâmbătă, de la ora 19.00. Astăzi, la Adevarul Live, de la ora 12.00, au fost invitaţi soprana Andreea Soare şi baritonul Cătălin Ţoropoc, care au vorbit de noua producţie ONB.

Modifică Setările