Stiri despre casatorie homosexuali

  14 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • De ce este nevoie de un partid al libertăţilor civile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce este nevoie de un partid al libertăţilor civile

  Răspunsul la întrebarea „De ce este necesar un partid al libertăţilor civile?“ este simplu: pentru că un segment important din cetăţenii României sunt excluşi sau se auto-exclud din viaţa politică din cauza faptului că nu se regăsesc în actualele platforme politice ale partidelor. Mai precis, oferta politică a partidelor nu răspunde unor aşteptări.

 • Mii de oameni au demonstrat pentru legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex în Irlanda de Nord
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mii de oameni au demonstrat pentru legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex în Irlanda de Nord

  Mii de persoane au demonstrat sâmbătă după-amiază pe străzile din Belfast, pentru a cere guvernanţilor nord-irlandezi să se alăture deciziei de legalizarea a căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, care este deja în vigoare în Marea Britanie. În Irlanda de Nord, legalizarea căsătoriilor homosexuale a fost blocată de unioniştii de la DUP, care sprijină Guvernul May, scrie Reuters.

 • Pimen Suceveanul atacă homosexualii în Pastorala de Crăciun: „Un bărbat cu alt bărbat înseamnă sodomie,
păcat pedepsit de Dumnezeu”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pimen Suceveanul atacă homosexualii în Pastorala de Crăciun: „Un bărbat cu alt bărbat înseamnă sodomie, păcat pedepsit de Dumnezeu”

  Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen Suceveanul, atrage atenţia în Pastorala de Crăciun asupra căsătoriei între un bărbat şi o femeie. Pimen a arătat că: „aceasta este deci familia, căsătoria rânduită de Dumnezeu: un bărbat cu o femeie şi nu un bărbat cu alt bărbat care înseamnă sodomie, păcat pedepsit de Dumnezeu cu ploaie de pucioasă şi foc”.

 • Biserici,
lepădaţi-vă de politică!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Biserici, lepădaţi-vă de politică!

  În locul unei analize a deceniului post-aderare irosit până la ratarea  startului european al României, spaţiul public e poluat, în prag de alegeri, de false priorităţi: definirea familiei şi heirupismul unionist. Nimic despre sărăcia familiei tradiţionale şi despre lipsa de perspectivă a traiului decent în propria ţară. În criză de soluţii, se recurge la diversiuni, cu suportul cultelor dedulcite la păcatele politicianismului.

 • EXCLUSIV Procesul care ar putea schimba România: doi bărbaţi cer să le fie recunoscută căsătoria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EXCLUSIV Procesul care ar putea schimba România: doi bărbaţi cer să le fie recunoscută căsătoria

  Un cuplu format dintr-un român şi un american a cerut CCR recunoaşterea căsătoriei sale, oficiată în Belgia. Demersul e fără precedent în ţara noastră şi se judecă în aceeaşi zi cu o cerere contrară, de modificare a articolului 48 din Constituţie prin care termenul „soţi“ să fie înlocuit cu formula „bărbat şi femeie“. Adevărul prezintă povestea lui Adrian Coman şi Clabourn Hamilton, soţii care vor ca mariajul lor să devină legal şi în România.

 • Patriarhia atacă Legea parteneriatului civil indiferent de sex: „Avem obligaţia să apărăm familia, constituită
prin căsătoria dintre un
bărbat şi o femeie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Patriarhia atacă Legea parteneriatului civil indiferent de sex: „Avem obligaţia să apărăm familia, constituită prin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie"

  Biserica Ortodoxă Română (BOR) solicită Camerei Deputaţilor să respingă propunerea legislativă privind reglementarea parteneriatului civil. Patriarhia consideră că parteneriatele civile încearcă să slăbească familia tradiţională sau să i se substituie şi reprezintă un atentat la identitatea acesteia.

 • Marea Britanie, oficial pe lista statelor care permit căsătoria gay
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marea Britanie, oficial pe lista statelor care permit căsătoria gay

  Legislatorii britanici au promulgat astăzi o lege prin care legalizează căsătoriile persoanelor homosexual în Anglia şi Ţara Galilor, fiind semnată în această după-amiază de Regina Elizabeta a IIa. Primele căsătorii între persoanele de acelaşi sex vor putea fi realizate anul viitor.

 • Egalitate. Nimic mai mult, dar nimic mai puţin. Punct
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Egalitate. Nimic mai mult, dar nimic mai puţin. Punct

  Se pare că valul de schimbări care reprezintă rezolvarea unei nedreptăţi ce afectează de prea multă vreme o bună parte din omenire a venit puţin şi în România. Vorbesc despre cele câteva ţări care au început drumul (sau l-au finalizat deja): de a introduce dreptul la căsătorie pentru cuplurile formate din persoane de acelaşi sex - Uruguay, Noua Zeelandă, Franţa.

 • Primar comunist, „naş” pentru o căsătorie între homosexuali
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primar comunist, „naş” pentru o căsătorie între homosexuali

  Un primar comunist, din localitatea franceză Villejuif, a oficiat, în această dimineaţă, „prima" căsătorie gay din regiunea francilenă (zonă metropolitană a Parisului), unind doi bărbaţi care trăiesc împreună de mai mult de zece ani.

Modifică Setările