Stiri despre cartier

  353 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • FOTOGALERIE: Cartierul de lux din municipiul Deva, care nu cunoaște criza
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTOGALERIE: Cartierul de lux din municipiul Deva, care nu cunoaște criza

  În ultimii cinci ani, peste o sută de vile au fost ridicate pe terenurile din zona Zăvoi, de la marginea municipiului Deva. Numai anul trecut, valoarea investițiilor estimată în construcțiile din Zăvoi a depășit zece milioane de euro, susțin analiștii imobiliari.

 • Vezi care e cel mai rău famat cartier din Cluj-Napoca
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vezi care e cel mai rău famat cartier din Cluj-Napoca

  Poliţiştii de pe raza municipiului Cluj-Napoca au întocmit un raport privind numărul infracţiunilor şi contravenţiilor în unele secţii locale. Cea mai nouă secţie de poliţie de pe raza oraşului a înregistrat cel mai mare număr de infracţiuni în acest an.

 • FOTOREPORTAJ: Incursiune în cartierul cu palate colorate, al romilor din Hunedoara
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTOREPORTAJ: Incursiune în cartierul cu palate colorate, al romilor din Hunedoara

  Zeci de palate ţigăneşti, zugrăvite în culori stridente, au fost ridicate în ultimii ani la marginea Hunedoarei, pe locul unor vechi mahalale din apropierea fostei gropi de gunoi a oraşului. Pentru romii care le stăpânesc, opulenţa afişată de clădiri reprezintă un motiv de mândrie, deşi contrastează izbitor cu bordeiele din vecinătate.

 • La marginea oraşului Brăila înfloresc locuinţele de lux
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La marginea oraşului Brăila înfloresc locuinţele de lux

  Două cartiere noi de locuinţe vor fi construite de investitorii greci şi spanioli pe terenul dintre fosta „Avicola" şi Şoseaua de Centură, pe Şoseaua Rm. Sărat. În zonă au mai fost construite câteva vile de lux, însă terenul este, în mare parte, fără construcţii.

 • Iaşi: Centrale de cartier în loc de puncte termice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iaşi: Centrale de cartier în loc de puncte termice

  Soluţia folosită de autorităţile din Europa ar reduce consumul de gaz, pierderile şi costurile de furnizare a căldurii. Conducerea Centralei Electrice de Termoficare (CET) a preferat, în schimb, să modernizeze magistralele din oraş.

 • Micălaca, cel mai vechi şi populat cartier din municipiul Arad
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Micălaca, cel mai vechi şi populat cartier din municipiul Arad

  Cartierul este unul dintre cele mai vechi, scumpe şi totodată moderne ale oraşului de pe Mureş, situat în est. Arădenii nu vor să-şi piardă tradiţia şi de aceea unii dintre ei, mai ales istoricii, s-au gândit să realizeze diverse monografii.

 • Micălaca, un cartier vechi, scump, modern şi cu populaţie numeroasă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Micălaca, un cartier vechi, scump, modern şi cu populaţie numeroasă

  Fiecare cartier al Aradului are istoria lui, istorie pe care mulţi dintre arădeni nu o cunosc. De exemplu, cartierul Micălaca este cel mai populat din oraş, cu o populaţie estimată la aproximativ 50.000 locuitori. Iniţial  cartierul a fost o comună, iar ulterior a fost înglobat în oraşul Arad, devenind un cartier al acestuia.

 • FOTOREPORTAJ: Zonele rău-famate ale Hunedoarei, bântuite de sărăcie şi teamă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTOREPORTAJ: Zonele rău-famate ale Hunedoarei, bântuite de sărăcie şi teamă

  Mai multe cartiere din Hunedoara pot concura oricând cu celebrele ghetouri din oraşele americane. Chiar dacă găştile şi clanurile de cartier nu îşi mai fac simţită prezenţa pe străzi, la fel ca în anii trecuţi în care noaptea locurile deveneau interzise trecătorilor străini, zonele rău-famate ale oraşului şi-au păstrat aerul promiscuităţii.

 • Atenţie! Mâine, se opreşte apa în Ţiglina I din Galaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atenţie! Mâine, se opreşte apa în Ţiglina I din Galaţi

  Locuitorii din acest cartier vor rămâne mâine fără apă, timp de zece ore. Între orele 8.00-18.00, din cauza lucrărilor efectuate la reţelele de apă şi canalizare, gălăţenii din zonă nu vor avea apă.

 • Brăila: Bărbat prins cu toporul noaptea pe stradă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Brăila: Bărbat prins cu toporul noaptea pe stradă

  Un tânăr de 20 de ani din municipiu care avea asupra lui un topor a fost depistat în plină noapte de jandarmii brăileni. Atenţia echipajului aflat în patrulare la ora 23.00 a fost atrasă de un grup de şase persoane care se afla la intersecţia străzilor Roşiori cu 1 Decembrie 1918.

 • La sud de Brăila se construieşte cu bani din străinătate cartierul tinerilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La sud de Brăila se construieşte cu bani din străinătate cartierul tinerilor

  În Sud-ul municipiului Brăila, zeci de familii care au primit parcele de la Primărie îşi construiesc case. Chiar dacă situaţia economică nu este tocmai prielnică, în Brăila, încă există oameni care bun cărămidă peste cărămidă pentru a-şi construi imobile în care să trăiască alături de tânăra lor familie

 • S-a deschis prima piaţă privată din Craiova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  S-a deschis prima piaţă privată din Craiova

  Locuitorii cartierului 1 Mai vor avea de azi un nou loc în care să meargă la cumpărături. În zonă s-a deschis prima piaţă privată din Bănie. Târgul este situat în clădirea fostei cantine a Fabricii de Confecţii şi are spaţiu pentru tarabe şi cinci magazine.

 • Lectură! Târgoviştenii au redescoperit biblioteca de cartier
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lectură! Târgoviştenii au redescoperit biblioteca de cartier

  În Micro IX, iubitorii de carte pot împrumuta titluri din orice domeniu al ştiinţei şi tehnicii. În singura bibliotecă de cartier existentă la Târgovişte, vin cititori din tot oraşul, fiindcă găsesc cărţi interesante şi linişte.

 • Cartierul-cătun, abandonat de autorităţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cartierul-cătun, abandonat de autorităţi

  Au trecut cinci ani de când autorităţile gălăţene tăiau cu mare fast panglica inaugurală pentru primele blocuri din cartierul „Dimitrie Cantemir”, ridicat peste Siret. Locatarii celor nouă blocuri ANL construite în câmp, între oraşele Brăila şi Galaţi, nu au nici măcar adrese.

 • FOTO: Sute de piteşteni trăiesc în
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO: Sute de piteşteni trăiesc în "Satul de la oraş"

  Cartierul piteştean Prelungirea Craiovei, populat cu vile construite după 1996, nu are canalizare, nici gaze, nici apă, nici asfalt.  Din 2002, când zona a intrat în patrimoniul Primăriei Piteşti, ea aparţinând până atunci de comuna Moşoaia, oamenilor li s-a promis că birurile care s-au dublat le vor aduce măcar o canalizare, lucru care nici până acum nu s-a întâmplat.

Modifică Setările