Stiri despre carti

  1237 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cărţi religioase la Editura Reîntregirea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cărţi religioase la Editura Reîntregirea

  Una dintre ultimele cărţi apărute la editura Reîntregirea din Alba Iulia este volumul „Lărgiţi şi voi inimile voastre“, al arhimandritul Zaharia. Este o carte mărturisitoare în care luăm act de temele importante ce-i frământă pe cei care intră în legătură cu spiritualitatea.

 • Caravana
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Caravana "Adevărul" soseşte mâine în Târgovişte

  Târgoviştenii care doresc să-şi achiziţioneze atât cărţile, cât şi dvd-urile din colecţiile “Adevărul” vor putea să facă acest lucru mâine şi poimâine, direct de la „Caravana Adevărul”.

 • Marile cărţi ale anului 2010
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marile cărţi ale anului 2010

  În 2010 de pe rafturile librăriilor clasice din România şi de la librăriile online cititorii vor putea cumpăra romane de calitate din toate spaţiile culturale. La început de an, editurile din România îşi anunţă  proiectele. Publicarea versiunilor în limba română a unor romane destinate tuturor categoriilor de interes pare obiectivul principal.

 • Cărţile aşteptate ale acestui an
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cărţile aşteptate ale acestui an

  Editurile româneşti vor lansa pe parcursul lui 2010 romane ale unor mari scriitori: Herta Müller, Orhan Pamuk şi Vladimir Nabokov. Humanitas Fiction le oferă cititorilor „Leagănul respiraţiei“ de Herta Müller, Polirom mizează pe „Muzeul inocenţei“ de Orhan Pamuk.

 • Urările prin SMS bat cărţile poştale unicat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Urările prin SMS bat cărţile poştale unicat

  Foarte puţini băcăuani mai trimit felicitări prin poştă. Deşi artiştii băcăuani scot la vânzare felicitări pictate manual, tinerii înlocuiesc cărţile poştale unicat cu mesajele virtuale. Silvia Laslău pictează felicitări de aproximativ 20 de ani.

 • Matei Vişniec: „Noi am trăit o formă de absurd istoric“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Matei Vişniec: „Noi am trăit o formă de absurd istoric“

  Matei Vişniec s-a stabilit la Paris, dar nu s-a desprins niciodată cu adevărat de România. Dramaturgul a fost invitat săptămâna trecută la Iaşi, pentru a participa la câteva spectacole montate după piesele sale şi pentru a vorbi cu publicul despre viaţa şi cariera sa.

 • Se caută scriitori de literatură pentru copii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se caută scriitori de literatură pentru copii

  Autorii de literatură pentru copii din Botoşani se pot înscrie la un concurs organizat la nivel naţional de Editura Benefica. Manuscrisele trebuie predate până pe 25 februarie 2010 la adresa www.editurabenefica.ro, iar dosarul de înscriere până pe 25 decembrie.

 • Bătrânul care se tratează cu poezie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bătrânul care se tratează cu poezie

  Cunoscut drept "Poetul", pensionarul Dumitru Negrea a reuşit să convieţuiască cu boala de care suferă, prin poezie. Tehnician metrolog în tinereţe, el vorbeşte incoerent, în urma unui accident vascular cerebral, dar scrie versuri ca un adolescent îndrăgostit.

 • Donaţie de cărţi la Clubul Seniorilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Donaţie de cărţi la Clubul Seniorilor

  La invitaţia Clubului Seniorilor, Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu" Vrancea a fost prezentă astăzi la sediul clubului de la Galeriile de Artă.

 • Râmnicu Vâlcea: Dinozaurii în 3D, vedetele Târgului de Carte pentru Copii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Râmnicu Vâlcea: Dinozaurii în 3D, vedetele Târgului de Carte pentru Copii

  Patru edituri participă în acest an la manifestarea ce va ţine până duminică, de Moş Nicolae. Cele mai căutate titluri sunt cele cu poveşti celebre, nelipsitul Harry Potter dar şi cărţile dotate cu ochelari 3D. Librarii sunt dispuşi să facă reduceri pentru comenzi mai mari.

 • Salman Rushdie: „Dacă n-aş fi emigrat, n-aş fi scris”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Salman Rushdie: „Dacă n-aş fi emigrat, n-aş fi scris”

  Salman Rushdie e convins că are succes pentru că romanele lui sunt „un motor de poveşti”.Aflat în vizită la „Adevărul”, celebrul scriitor britanic de origine indiană a depănat amintiri despre începuturile carierei şi a vorbit despre emigraţia din viaţă şi din literatură.

 • Cărţile noi ale scriitorilor români
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cărţile noi ale scriitorilor români

  Dintre zecile de lansări de la Târgul Gaudeamus, care s-a încheiat recent, am ales cele mai proaspete volume semnate de scriitori în vogă: Vladimir Tismăneanu, Ioana Pârvulescu, Matei Florian sau Matei Vişniec. „Un roman poliţist sau de epocă“, „o explozie de spontaneitate democratică“ sau „o carte de o frumuseţe stranie“ sunt câteva dintre ofertele literare pe care vi le propunem.

 • Corneliu Flueraru a publicat şapte volume de cugetări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Corneliu Flueraru a publicat şapte volume de cugetări

  De când a ieşit la pensie, şi-a dedicat timpul liber pasiunii pentru scris. A publicat nu mai puţin de şapte volume, intitulate „Simple propoziţii", ce conţin maxime, cugetări, proverbe, zicători şi citate celebre.