Stiri despre cartea de arta

  7 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „How Deep
Is Your Art?“. Arta contemporană pe înţelesul
tuturor, la Mobius Gallery
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „How Deep Is Your Art?“. Arta contemporană pe înţelesul tuturor, la Mobius Gallery

  Un nou pas spre înţelegerea domeniului artistic vizual, atât de dinamic în prezent, dar şi atât de ocolit de public: de-acum înainte vor avea loc sesiuni lunare de informare şi împrietenire cu arta vizuală organizate şi găzduite de Galeria Mobius. Primul episod, „The Pleasure of Being There“, se va ţine sâmbătă, 3 februarie, între orele 14.00 şi 20.00, având-o ca artist invitat pe Lea Rasovszky.

 • CARTEA DE ARTĂ Doi
titani: Ion Ţuculescu şi Horia Bernea, în acelaşi volum de Erwin Kessler. Sau
despre farmecul discret al propagandei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CARTEA DE ARTĂ Doi titani: Ion Ţuculescu şi Horia Bernea, în acelaşi volum de Erwin Kessler. Sau despre farmecul discret al propagandei

  O apariţie mai veche de la Vellant nu trebuie lăsată deoparte, pentru că este cu adevărat remarcabilă. Este vorba despre „Dealuri şi cîmpii: Ion Ţuculescu şi Horia Bernea. Antropogeografii atavice“, catalog al unei expoziţii de-acum doi ani de la Craiova, cu un concept, atât expoziţional, cât şi publicistic, aparţinându-i istoricului de artă Erwin Kessler. E pentru prima dată când cei doi titani ai picturii româneşti sunt văzuţi în conexiune.

 • CARTEA DE ARTĂ Viktoria
(Nike) Zidaru, o (mare) artistă care tace şi coase
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CARTEA DE ARTĂ Viktoria (Nike) Zidaru, o (mare) artistă care tace şi coase

  Sunt zile de Sărbătoare, şi nu este „zăbavă“ mai potrivită decât răsfoirea unei cărţi, a unui album semnat de un artist cu tematică religioasă. Victoria Zidaru este unul dintre cei mai în-zestr(e)-aţi din acest punct de vedere, pentru că este (şi rămâne) în primul rând artist, şi abia apoi orice altceva.

 • CARTEA DE ARTĂ
S-a dat StArt cărţii de artă contemporană. O nimfomană, un „artoholic“ şi-un Vasari-al secolului XXI
deschid colecţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CARTEA DE ARTĂ S-a dat StArt cărţii de artă contemporană. O nimfomană, un „artoholic“ şi-un Vasari-al secolului XXI deschid colecţia

  Editura Pandora M, cu preocupări constante în zona cărţii de artă, a lansat recent colecţia „StArt“, dedicată fenomenului internaţional al artei moderne şi contemporane, cu cărţi scrise de sau dedicate unor „nume grele“ ale pieţei de artă din lume. Întregul pachet poate fi un cadou ideal de Crăciun.

 • CARTEA DE ARTĂ „Stivuire“, by Maia Ştefana Oprea. Sau despre
victoria spiritului asupra materiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CARTEA DE ARTĂ „Stivuire“, by Maia Ştefana Oprea. Sau despre victoria spiritului asupra materiei

  Extraordinara expoziţie „Stivuire“, a Maiei Ştefana Oprea, a fost prezentată la AnnArt Gallery în toamna anului 2016. Şi pentru excelenţa acestui demers, tânăra artistă a fost distinsă aseară cu Premiul Matei Brâncoveanu pentru artă plastică. Expoziţia nu mai există, dar a rămas un excepţional catalog al ei, scos de galeria AnnArt într-un tiraj restrâns, care ţine loc (deocamdată) de carte de artist.

 • CARTEA DE ARTĂ „Prinţesa“ Lea, cartea (şi expoziţia)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CARTEA DE ARTĂ „Prinţesa“ Lea, cartea (şi expoziţia)

  Reluăm prezentarea cărţilor de artă, mai ales că e Luna Cadourilor şi nu există cadou mai de bun-gust decât un album de artă. Lea Rasovszky, a cărei carte de artist a fost lansată de Vellant pe la începutul anului, îşi vernisează o „personală“ la Mobius Gallery joi, 7 decembrie. Dacă ne gândim şi că retrospectiva Gh. Rasovszky, curator Simona Vilău, s-a deschis de curând la MNAC, putem spune că sfârşitul de an aparţine familiei Rasovszky.

 • CARTEA DE ARTĂ Roman
Tolici sau „Puterea imaginii“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CARTEA DE ARTĂ Roman Tolici sau „Puterea imaginii“

  Ediţia inaugurală a Mobius C’Arte, primul târg itinerant de carte de artă din România, se deschide vineri, cu ocazia Nopţii Albe a Galeriilor, la Media One The Hub, din str. Iorga, nr. 5. Cum piaţa de carte de artă a devenit, în ultimii câţiva ani, una dintre cele mai dinamice activităţi editoriale autohtone, ne propunem să prezentăm periodic aceste apariţii, prin care, în principal, editurile Pandora M şi Vellant se concurează în mod benefic.

Modifică Setările