carne - ultimele știri
ANAF propune, printr-un proiect de Ordin, extinderea listei bunurilor cu risc fiscal ridicat transportate rutier care fac obiectul monitorizării prin Sistemul RO e-Transport.
Consiliul Concurenței supune dezbaterii publice angajamentele propuse de UCPR pentru a înlătura îngrijorările concurențiale care au dus la declanșarea investigației pe piața producției cărnii de pui.
Producţia de carne de porc a României s-a majorat în luna februarie 2024 cu 10,56%, faţă de luna precedentă, şi cu 2,34% faţă de februarie 2023, totalizând 22.597 tone, potrivit datelor INS.
Bulgaria și România au înregistrat cele mai mari scumpiri la carne din UE în ultimul an, potrivit datelor publicate vineri de Eurostat.
Carnea de miel este nelipsită de pe masa de Paște. În condițiile în care furajele s-au scumpit, crescătorii de oi se văd nevoiți să crească și ei prețurile la carne.
Fermierii români produc pui de calitate, iar 40% din carnea de pui se duce în Franţa, ceea ce înseamnă că este de calitate, a declarat, vineri, ministrul Agriculturii, Florin Barbu.
Preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, anunța că sunt producători în România care vopsesc carnea de pui „pentru a o face să pară mai bună”, avertizând că ne confruntăm cu un „atentat serios la siguranţa fiecăruia dintre noi”. Directorul executiv al ANSVSA îl acuză că induce consumatorii în eroare.
Inflaţia s-a domolit infim în februarie, de la 7,41% în ianuarie, la 7,23%, potrivit datelor publicate miercuri de INS.
În nutriție, lucrurile nu sunt în alb și negru, nu există alimente sănătoase și nesănătoase, fiecare ingredient vine cu bune și rele. Iar noi trebuie să fim bine informați ca să facem alegeri corecte, spune dr. Mihaela Bilic. Așadar, ce alegem: carne, ouă sau creveți?
Inspectorii Autorității Naţionale Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au dat amenzi în valoare de 3,5 milioane de lei, în urma controalelor din piețe și supermarketuri. Zeci de tone de carne și produse lactate au fost confiscate.
Președintele ANSVSA a emis și pus în dezbatere publică un proiect de ordin prin care propune limitarea cantităților ce pot fi vândute direct de către proprietarii fermelor.
Rata anuală a inflaţiei în luna noiembrie 2023 comparativ cu luna noiembrie 2022 a fost 6,7%, însă sunt și câteva alimente care s-au ieftinit considerabil, atingând prețuri chiar și cu 25% mai mici
Lumea trebuie să majoreze producţia de carne pentru a răspunde la foamea răspândită şi lipsurile de nutrienţi cu care se confruntă oamenii din ţările în curs de dezvoltare, susţine ONU.
Porcii „în viu” se vând cu prețuri cuprinse între 15 și chiar 25 lei/kg, însă puțini știu că după tăiere se pierde un procent uriaș din greutate, ceea ce face ca prețul să fie mult mai mare.
Ciocniri violente au avut loc între crescătorii de câini și poliție la un miting organizat de cei care se opun interzicerii consumului și comercializării de carne de câine, mulți vor să păstreze tradiția controversată și se luptă pentru a o menține legală
Coreea de Sud se pregătește să interzică consumul de carne de câine, într-o mișcare de a pune capăt unei tradiții controversate, care a stârnit critici din partea organizațiilor pentru protecția drepturilor animalelor.
Guvernele lumii caută soluții pentru a convinge populația să consume mai puțină carne. O idee ar fi etichetele de avertizare, precum cele de pe pachetele de țigări, care, potrivit experților, ar putea ajuta la reducerea consumului de carne .
Rata anuală a inflaţiei a scăzut în luna septembrie la 8,8%, de la 9,4% în august, în condiţiile în care mărfurile alimentare s-au scumpit cu 10,36%, potrivit INS.
Potrivit unui studiu publicat recent în PLOS one, intenția de a renunța la consumul de carne poate să nu țină doar de voință, ci și de influența unor gene prezente în ADN-ul fiecăruia dintre noi.
Unul dintre cele mai importante moduri prin care poți să reduci colesterolul este să faci câteva modificări esențiale în stilul tău de viață.
Nu este întotdeauna ușor să ajungi la o silueta de vis fiindcă, de regulă, pofta de mâncare îți poate pune probleme. Totuși, senzația de foame poate fi „păcălită” cu câteva alimente.
Irina Loghin are 84 de ani și o condiție fizică de invidiat. Regimul ei de viață o ajută să se mențină în formă, char și la această vârstă. Ea a dezvăluit câteva dintre secretele ei care o ajută să rămână mereu energică și în formă.
Când vine vorba de o friptură rumenă, dar suculentă, nu este nevoie decât de puțină atenție în timp ce o preparăm. Chef Joseph hadad a dezvăluit greșeala pe care o fac oamenii de cele mai multe ori și care duce la întărirea acesteia și un gust fad.
Invenție inedită a unei companii de alimente vegane: coastele de porc făcute din plante, cu oase vegane comestibile, își vor face, în curând, debutul pe mesele oamenilor. Ar urma să fie disponibile în Marea Britanie, UE și SUA.
Prețurile alimentelor de bază au scăzut diferențiat după intrarea în vigoare a legii privind plafonarea adaosului comercial pe întreg lanțul de aprovizionare, potrivit Consiliului Concurenței.
Cotele de adaos comercial pentru 14 grupe de produse alimentare se vor limita, începând de marţi, pentru o perioadă de 3 luni, ordonanţa de urgenţă privind stoparea creşterii preţurilor la alimentele de bază fiind aprobată de Guvern în data de 30 iunie 2023.
Orice persoană care suferă de constipație este întrebată de medic mai întâi despre dietă. Anumite alimente sunt legate de susținerea tractului digestiv, în timp ce alte alimente îl pot încetini. Dar un anume aliment asociat cu această problemă este adesea ignorat.
Zahărul, cartofii și produsele lactate s-au scumpit cel mai mult în ultimul an, în timp ce uleiul s-a ieftinit, potrivit datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică.
Două companii americane, Upside Foods şi Good Meat, vor putea să-şi vândă carnea cultivată din celule în laborator pe piaţa americană pentru prima oară, în urma unei autorizaţii finale ce le-a fost acordată miercuri de Departamentul american pentru Agricultură (USDA).
Rata anuală a inflaţiei a scăzut la 10,64% în mai 2023, de la 11,23% în aprilie, în condiţiile în care mărfurile alimentare s-au scumpit cu 18,73%, cele nealimentare cu 5,15%, iar serviciile cu 11,16%
O alimentație corectă, sănătoasă și echilibrată nu ține cont numai de ceea ce mâncăm. Ordinea în care consumăm alimentele la masă este, de asemenea, importantă.
Din diferite motive și convingeri, tot mai multe persoane aleg să renunțe la consumul de carne, iar beneficiile stilului de viață vegetarian sunt numeroase. Chiar dacă nu este o decizie permanentă, specialiștii chiar recomandă pauze de la produsele de origine animală.
Ni se întâmplă uneori ca după ce am terminat de luat masa, să ne trezim că au rămas bucăți bune de friptură. Oricine a reîncălzit vreodată o bucată de carne știe cât de tare se usucă. Un expert ne sugerează câteva sfaturi.
Indicele prețurilor de consum publicat joi de Institutul Național de Statistică arată o diminuare a inflației cu un punct procentual în martie, față de februarie, de la 15,5%, la 14,5%.
Alimentele s-au scumpit enorm în Ungaria, dar prețul legumelor a atins deja niveluri greu de imaginat, aproximativ egale cu cel al cărnii de porc.
Există trei alimente care pot înlocui carnea cu succes. La fel de hrănitoare și mult mai sănătoase decât produsele de origine animală, legumele sunt recomandate nu doar în postul Paștelui. Sunt pline de nutrienți și aduc energie organismului.
Producătorii și procesatorii de hrană din România ar putea primi 1 miliard de euro susținere financiară, a anunțat ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, precizând că „se lucrează la acest program”.
Lidl își schimba radical oferta, reducând proporția produselor de origine animală pe care le va vinde, în timp ce crește o altă gamă de produse alimentare, potrivit unei publicații germane.
Nu cad greu la stomac, sunt pufoase, iar gustul este divin. Chifteluțele din pește sunt un adevărat răsfăț. Pașii gătirii îi regăsim în lucrarea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“.
Prea multă carne strică, mai ales la copii, spune dr. Mihaela Bilic, atenționând că mâncăm prea multe proteine, iar acestea se traduc, mai târziu, în obezitate. Nutriționistul spune că ideal este să consumăm de 3 ori pe săptămână.
Aproximativ 2,8 tone de carne au fost oprite definitiv de la comercializare şi retrase din circuitul consumului uman, în urma unui control.
Indicele global al preţurilor produselor alimentare a scăzut şi în octombrie, pentru a şaptea lună consecutivă, deşi s-a înregistrat o creştere a preţurilor cerealelor, a anunţat FAO.
Investitorii și-au pierdut apetitul pentru așa-numitele "acțiuni vegane" în ultimele 12 luni, în timp ce acțiunile producătorilor de carne au avut o evoluție mult mai bună, se arată într-o analiză realizată de eToro.
Indicele global al preţurilor produselor alimentare a scăzut în luna iulie, coborând şi mai mult faţă de maximul istoric atins în luna martie, în special datorită declinului preţurilor la cereale şi uleiuri, a anunţat vineri Organizaţia Naţiunilor Un...
Preţurile produselor alimentare au scăzut în iunie, pentru a treia lună consecutiv, dar rămân aproape de nivelul record din martie, a anunţat Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), transmite Reuters.
Indicele global al preţurilor produselor alimentare a scăzut uşor şi în luna mai, pentru a doua lună consecutivă, după ce în luna martie a atins un maxim istoric, chiar dacă preţurile la cereale şi carne continuă să crească, a anunţat vineri Organiza...
Restaurantele din Grecia urmăresc cu atenţie impactul posibil dăunător al inflaţiei, scos în evidenţă pe deplin de preţul la souvlaki, o gustare populară atât în rândul localnicilor cât şi al turiştilor, care a crescut în medie cu 30%, cu mult peste ...
Preţul global al cărnii, calculat de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), a crescut cu 10% de la începutul anului atingând un nivel record în luna aprilie. De asemenea, în SUA, preţurile la şuncă, carnea de pui şi de ...
articol publicitar
Carnea de porc este un aliment care oferă o varietate de nutrienţi; pe lângă gustul său plăcut, conţine grăsimi mononesaturate, similare cu uleiul de măsline, ne spun experţii în nutriţie şi sănătate.
Subprefectul de Timiş, Ovidiu Drăgănescu, suspectează o înţelegere a vânzătorilor de miei din Piaţa Badea Cârţan din Timişoara. Într-o postare pe Facebook, reprezentantul Guvernului în teritoriu, susţine că în Timişoara carnea de miel se vinde cu 50 ...
DSVSA Vaslui avertizează consumatorii din judeţ să fie extrem de atenţi la ce cumpără din magazine şi de la comercianţii din pieţe. Asta după ce inspectorii veterinari au descoperit că, în preajma Paştelui, a fost scoasă la vânzare şi carne de câine ...
Valoarea coşului de cumpărături pentru masa de Paşte a crescut semnificativ faţă de anul trecut, însă marjele peste 15% sunt total nejustificate, consideră reprezentanţii Cooperativei Ţara Mea.
În martie, preţurile la mâncarea şi băutura la pachet, precum şi vizitele la restaurantele fast-food au crescut cu aproximativ 6% faţă de aceeaşi perioadă din 2021.
Pe piaţa europeană este un deficit de 30-40 % de carne de miel şi oaie, spune preşedinta unei importante asociaţii a crescătorilor de animale. Şi cu toate că mielul din România este apreciat pentru gustul deosebit, fermierii români pătrund greu pe pi...
Comisarul „Cattani“ a băgat spaima în comercianţi: „Totul este nedezinfectat,
murdar, ruginit” VIDEO
Inspectorul „Cattani de la ANPC”, proaspăt detaşat la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorului Galaţi, a descins în mai multe magazine care comercializează carne şi peşte. Sute de kilograme de alimente au fost retrase de la comercializar...
Unul dintre cei mai mari fermieri români, despre problema cărnii: „Nu producem nici 20% din necesar”
Directorul Combinatului Agroindustrial Curtici, Dimitrie Muscă, unul dintre cei mai mari fermieri români susţine că România nu va avea o problemă în a asigura pâinea şi uleiul, marea problemă a ţării noastre fiind carnea şi cartoful.
Buzoienii care vor să respecte tradiţia sărbătorilor de Paşti vor fi nevoiţi să scoată din buzunar sume mult mai mari decât anul trecut pentru a avea miel pe masă.
Kilogramul de carne de miel se va vinde în acest an cu preţuri cuprinse între 30 şi 40 de lei. Ciobanii spun că dacă preţul va fi prea mic pe piaţa internă, atunci mieii vor fi livraţi la export, în ţările arabe.