Stiri despre carne rosie

  58 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cât de sănătoasă este carnea de porc?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât de sănătoasă este carnea de porc?

  Carnea roşie, în special cea de porc, şi-a câştigat în timp o reputaţie nu prea bună, pe motiv că fiind o carne mai ieftină este de slabă calitate. Lucrurile nu stau chiar aşa!

 • Carnea roşie, avantaje şi dezavantaje
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Carnea roşie, avantaje şi dezavantaje

  Cele mai multe studii avertizează că un consum zilnic de carne roşie poate declanşa boli grave, cum este cancerul de intestin. Şi totuşi, putem să obţinem şi beneficii pentru sănătate dacă mâncăm carne, cu condiţia să fim moderaţi.

 • Mezelurile şi carnea roşie, reabilitate. OMS bate în
retragere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mezelurile şi carnea roşie, reabilitate. OMS bate în retragere

  După ce a pus pe jar întreaga planetă cu avertismentul că mezelurile şi carnea roşie sunt cancerigene, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) simte nevoie să se apere. Potrivit unui nou comunicat, OMS nu a făcut apel la consumatori să nu mai mănânce carne, ci recomandă doar reducerea consumului acestor alimente.

 • Recviem pentru cârnaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Recviem pentru cârnaţi

  Îndureraţi consumatori, întristată adunare, ne-am întâlnit aici ca să comemorăm intrarea cârnaţilor, kaizerului şi slăninuţei afumate în nefiinţă, că nu ne mai lasă OMS să le mâncăm fiindcă DAU CANCER. Ce ştiinţific şi precis! fix ca pe site-urile de analfabeţi, să nu aibă nimeni dubii!

 • Cinci alimente bogate în zinc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cinci alimente bogate în zinc

  Zincul este una din substanţele minerale importante în ceea ce priveşte imunitatea, fiind recomandat de specialişti consumul de alimente care, cât mai des, care să aibă această substanţă.

 • Alimente care nu se consumă seara
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente care nu se consumă seara

  Nutriţioniştii nu recomandă consumul de alimente seara târziu, însă dacă îţi este foame, îţi poţi permite o gustare uşoară înainte de a merge la culcare. Cu toate acestea, este foarte important să fii atent la alimentele pe care le consumi la cină,  întrucât multe sunt bogate în zaharuri şi grăsimi şi, implicit, în calorii, în timp ce altele sunt mai greu de digerat şi îţi pot afecta calitatea somnului.

 • Cum îţi afectează sănătatea consumul de carne roşie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum îţi afectează sănătatea consumul de carne roşie

  Parcă o masă nu este copioasă fără o porţie de friptură de vită sau de porc. Ei bine, carnea roşie este unul dintre cele mai periculoase alimente pentru organism. Iată cum îţi afectează carnea roşie sănătatea!

 • Ai colesterolul mărit? Evită să consumi aceste alimente!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ai colesterolul mărit? Evită să consumi aceste alimente!

  Deşi nu are simptome, colesterolul este o problemă serioasă de sănătate deoarece poate duce la complicaţii, cum ar fi declanşarea afecţiunilor cardiovasculare. Iată ce alimente să eviţi, dacă ai colesterolul ridicat!

 • Lista alimentelor care afectează creierul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lista alimentelor care afectează creierul

  Poate că ai auzit că o serie de alimente îmbunătăţesc IQ-ul, însă ştiai că altele afectează creierul? În cele ce urmează, află ce produse nu este indicat să incluzi în dieta zilnică.

 • Cele mai bune sfaturi pentru o inimă sănătoasă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai bune sfaturi pentru o inimă sănătoasă

  Deşi există factori de risc pentru sănătatea inimii asupra cărora nu avem niciun control, cum ar fi genetica, există anumite lucruri pe care putem să le facem. O inimă sănătoasă se menţine aşa cu ajutorul unei diete sănătoase, prin exerciţii fizice, prin renunţarea la fumat şi menţinerea unei greutăţi corporale sănătoase.

 • Sfaturi de la bucătari de top. Cum să prepari cele mai bune fripturi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sfaturi de la bucătari de top. Cum să prepari cele mai bune fripturi

  O friptură delicioasă de porc trebuie să fie bine rumenită, dar în acelaşi timp suculentă şi moale, să se topească în gură. Bineînţeles, există mici secrete pe care bucătarii pricepuţi le-au descoperit în anii de practică şi pe care le puteţi afla şi dumneavoastră, în cazul în care nu sunteţi deja experţi într-ale grătarului.

 • Stupori alimentare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stupori alimentare

  Pînă la pubertate, eram aproape anorexic. Am fotografii de pînă la 12 ani care par a fi făcute cu un aparat Roentgen: mi se văd coastele ca la o radiografie. După 14 ani, martirizat de obscure jocuri hormonale, am început să mă îngraş. În adolescenţă, am slăbit din nou. Apoi m-am reîngrăşat. Oricum, foarte devreme, am devenit un melancolic căutător de diete.

 • Carnea roşie, bună, dar cu moderaţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Carnea roşie, bună, dar cu moderaţie

  Multe studii atrag atenţia asupra pericolului de îmbolnăvire la care ne expunem consumând des carne roşie. Totuşi, această carne conţine fier şi proteine esenţiale. Specialistul nostru ne spune când apar riscurile pentru sănătate.

 • Dieta care ne face depresivi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dieta care ne face depresivi

  Pastele din făină albă, carnea roşie şi sucurile carbogazoase cresc considerabil riscul de depresie, arată un nou studiu.

 • E bine sau nu să
mâncăm carne roşie?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  E bine sau nu să mâncăm carne roşie?

  „Vrei să trăieşti mai mult? Limitează consumul de carne roşie!“ Cam aşa sună titlurile majorităţii articolelor din presă şi recomandările medicilor în ultimii ani. Iar reacţia din partea consumatorilor este, de multe ori, aceeaşi: „Bunicii şi străbunicii noştri au mâncat porc şi viţel şi n-au păţit nimic“ sau „Cea mai bună legumă tot porcul rămâne“. Iată pe ce se bazează specialiştii în recomandările lor.

 • De ce chiar şi carnea macră este nocivă pentru inimă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce chiar şi carnea macră este nocivă pentru inimă

  Carnea macră de porc sau de vită conţine o cantitate redusă de grăsimi şi de colesterol. Cu toate acestea, persoanele care mănâncă frecvent preparate din carne roşie, fie ea şi slabă, au un risc crescut de infarct şi de accident vascular cerebral. Oamenii de ştiinţă au descoperit care este explicaţia.

 • De ce bărbaţii mănâncă multă carne
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce bărbaţii mănâncă multă carne

  Motivele pentru care majoritatea bărbaţilor nu au o dietă sănătoasă şi echilibrată sunt extrem de superficiale, arată un studiu american publicat pe site-ul telegraph.co.uk.

 • Carne roşie, cel mult trei porţii în 7 zile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Carne roşie, cel mult trei porţii în 7 zile

  Dacă vrem să fim sănătoşi şi să trăim mult, atunci trebuie să reducem pe cât posibil consumul de carne roşie, spun ultimele cercetări. Iată ce spun specialiştii site-ului webMD.com despre riscurile apariţiei unor afecţiuni, dar şi despre rolul pe care îl are carnea roşie în alimentaţie.

 • Avantajele şi dezavantajele consumului de carne roşie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Avantajele şi dezavantajele consumului de carne roşie

  Te numeri printre cei care cred în zicala „cea mai bună legumă este porcul“? Poate ar fi bine să ţii cont de faptul că, deşi este bogată în nutrienţi, excesul de carne roşie poate afecta vasele şi inima şi poate creşte riscul de cancer.