carne procesata - ultimele știri
Analiza a 37 de studii arată că numeroase beneficii pentru sănătate provin din înlocuirea cărnii, în special a celei procesate. Spre exemplu, riscul de a dezvolta diabet de tip 2 este redus într-un procent de 20%.
Mai multe alimente, pe care le consumăm zilnic, conțin cel puțin zece nitrozamine, compuşi care se pot forma în timpul preparării şi procesării acestor produse. Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentelor a avertizat că acestea pot reprezenta mari riscuri pentru sănătate.
Un nutriționist cunoscut spune că ingredientele procesate din această masă rapidă vă pot expune riscului de boli de inimă și alte probleme de sănătate grave.
Autorităţile sanitare franceze confirmă "existenţa unei asocieri între riscul de cancer colorectal şi expunerea la nitraţi şi nitriţi", în special prin intermediul cărnii procesate, într-un aviz publicat marţi, în care se recomandă reducerea expuneri...
E un lucru bine-cunoscut că foarte multe mezeluri şi produse din carne procesată nu sunt benefice pentru sănătate şi că trebuie evitate. Cu toate acestea, tentaţia este mare şi îi cedăm. Dacă nu rezişti unui sandviş apetisant, află ce trebuie neapăra...
Carnea roşie ar trebui înlocuită cu peşte şi legume daca vrem să nu murim prea devereme, avertizeză specialiştii citaţi de Press Association. Un studiu nou pe această temă a fost publicat în British Medical Journal- BMJ....
Când vine vorba despre sare, toată lumea se gândeşte la ea ca la ceva nociv, care în mod sigur ne va face rău. Însă fără sare, sau mai bine zis, fără ionul de sodiu nu ar exista viaţa. Specialiştii explică unde se ascunde sodiul şi câtă sare putem co...
Nitraţii din alimente au fost asociaţi cu mai multe tipuri de cancer, însă un nou studiu aduce dovezi conform cărora consumul unor produse procesate din carne, precum pastrama de vită, salamul sau hot-dog-ii, poate contribui la apariţia unor episoade...
Cei mai puternici duşmani ai sănătăţii ficatului sunt cartofii prăjiţi, fast-food-ul şi mezelurile. Printre aliaţi se numără fibrele, legumele de tip broccoli, cafeaua, ceaiul verde şi ierburile aromatice....
Grăsimea adunată în jurul taliei nu doar că măreşte riscul de boli cardiovasculare, dar este un factor de risc şi în diverse tipuri de cancere. Printre acestea se numără şi cancerul colorectal....
Unele alegeri culinare pe care le facem zilnic, în lipsă de timp sau când cedăm unei pofte exagerate, ne pot costa sănătatea şi ne fac să ne îngrăşăm peste măsură....
Când mâncăm, ne ghidăm în general după gusturi, fără să ne gândim şi la sănătatea organismului. Există unele alimente care pe cât sunt de gustoase, pe atât sunt de dăunătoare pentru stomac. Află care sunt acestea!
Numărul copiilor diagnosticaţi cu obezitate este în creştere la nivel mondial, cu 31% în SUA şi aproape 40% la nivelul Europei, avertizează o cercetare recentă. În încercarea de a-i face pe părinţi să conştientizeze cât de mult rău le fac propriilor ...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a decis includerea consumului de carne procesată, adică mezeluri, cârnaţi şi alte semipreparate, în prima categorie a factorilor de risc pentru dezvoltarea cancerului. Crenvurştii şi baconul sunt la fel de cancerigeni...
Îndureraţi consumatori, întristată adunare, ne-am întâlnit aici ca să comemorăm intrarea cârnaţilor, kaizerului şi slăninuţei afumate în nefiinţă, că nu ne mai lasă OMS să le mâncăm fiindcă DAU CANCER. Ce ştiinţific şi precis! fix ca pe site-urile de...
Constantin despre raportul OMS privind efectele consumului de carne: Nu este un motiv de îngrijorare
Raportul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii potrivit căruia preparatele din carne procesată ar fi cancerigene, iar carnea roşie "probabil" cancerigenă nu trebuie să sperie sau să îngrijoreze, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, care ...
Cu vreo 20 de ani înaintea raportului OMS, afumătoarea bunicului gemea de mulţi metri de cârnaţi de porc, de tobă, vereş (sângerete) şi de măietec (Leberwurst). Murăturile erau un deliciu iute ardelenesc, iar legumele din grădină, ale căror seminţe e...
Ministrul australian al Agriculturii, Barnaby Joyce, a calificat marţi drept „o farsă“ recentul raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) care stabileşte o legătură între consumul de carne procesată şi riscul apariţiei unei forme de cancer, r...
Rezultatele celui mai recent studiu derulat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, potrivit căruia consumul de carne procesată şi carne roşie duce la cancer, i-au pus pe jar nu doar pe specialiştii în sănătate publică, ci şi pe producătorii din industr...
Consumul de carne procesată poate duce la apariţia cancerului digestiv, potrivit celui mai recent studiu derulat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Cercetarea, care plasează carnea procesată folosită în crenvuşti, şuncă sau salam în grupul I de ris...
Ne-am obişnuit ca pe masa noastră să se regăsească multe preparate din carne procesată. Specialiştii ne avertizează că acestea au numeroase consecinţe negative asupra sănătăţii noastre. Iată la ce te expui!...
Calitatea spermei unui bărbat este direct legată de capacitatea sa de a concepe un copil. Însă ştiinţa nu a găsit foarte multe soluţii pentru bărbaţii care încearcă să-şi îmbunătăţească calitatea spermei. Un nou studiu sugerează ca bărbaţii care sper...
Cârnaţii, şunca şi alte tipuri de carne procesată cresc riscul unei morţi timpurii, potrivit unui studiu care arată efectul nociv pe care conservanţii din mezeluri îl au asupra sănătăţii....