Stiri despre carne procesata

  20 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cum să alegi mezelurile potrivite, pe care trebuie să le eviţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să alegi mezelurile potrivite, pe care trebuie să le eviţi

  E un lucru bine-cunoscut că foarte multe mezeluri şi produse din carne procesată nu sunt benefice pentru sănătate şi că trebuie evitate. Cu toate acestea, tentaţia este mare şi îi cedăm. Dacă nu rezişti unui sandviş apetisant, află ce trebuie neapărat să eviţi şi cum poţi alege mezeluri considerate mai bune din punct de vedere nutritiv.

 • Sarea,
bună sau rea pentru organism? Mituri despre sare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sarea, bună sau rea pentru organism? Mituri despre sare

  Când vine vorba despre sare, toată lumea se gândeşte la ea ca la ceva nociv, care în mod sigur ne va face rău. Însă fără sare, sau mai bine zis, fără ionul de sodiu nu ar exista viaţa. Specialiştii explică unde se ascunde sodiul şi câtă sare putem consuma astfel încât să ne îmbolnăvim.

 • Ce alimente n-ar trebui să existe în dieta ta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce alimente n-ar trebui să existe în dieta ta

  Unele alegeri culinare pe care le facem zilnic, în lipsă de timp sau când cedăm unei pofte exagerate, ne pot costa sănătatea şi ne fac să ne îngrăşăm peste măsură.

 • Cele mai dăunătoare alimente pentru stomac
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai dăunătoare alimente pentru stomac

  Când mâncăm, ne ghidăm în general după gusturi, fără să ne gândim şi la sănătatea organismului. Există unele alimente care pe cât sunt de gustoase, pe atât sunt de dăunătoare pentru stomac. Află care sunt acestea!

 • Mâncărurile care transformă copiii din ziua de azi în generaţia de obezi de mâine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mâncărurile care transformă copiii din ziua de azi în generaţia de obezi de mâine

  Numărul copiilor diagnosticaţi cu obezitate este în creştere la nivel mondial, cu 31% în SUA şi aproape 40% la nivelul Europei, avertizează o cercetare recentă. În încercarea de a-i face pe părinţi să conştientizeze cât de mult rău le fac propriilor copii atunci când nu acordă mai multă grijă dietei acestora, oamenii de ştiinţă au făcut o listă cu alimentele care sunt adevărate otrăvuri pentru cei mici, mai ales în primii ani de viaţă.

 • Carnea
şi cancerul, greu de digerat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Carnea şi cancerul, greu de digerat

  Organizaţia Mondială a Sănătăţii a decis includerea consumului de carne procesată, adică mezeluri, cârnaţi şi alte semipreparate, în prima categorie a factorilor de risc pentru dezvoltarea cancerului. Crenvurştii şi baconul sunt la fel de cancerigeni ca fumatul şi gazele de eşapament. Sunt puse împreună în aceeaşi oală, în grupa 1 de risc a agenţilor cancerigeni pentru om, potrivit experţilor.

 • Recviem pentru cârnaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Recviem pentru cârnaţi

  Îndureraţi consumatori, întristată adunare, ne-am întâlnit aici ca să comemorăm intrarea cârnaţilor, kaizerului şi slăninuţei afumate în nefiinţă, că nu ne mai lasă OMS să le mâncăm fiindcă DAU CANCER. Ce ştiinţific şi precis! fix ca pe site-urile de analfabeţi, să nu aibă nimeni dubii!

 • Salamul te bagă-n boală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Salamul te bagă-n boală

  Cu vreo 20 de ani înaintea raportului OMS, afumătoarea bunicului gemea de mulţi metri de cârnaţi de porc, de tobă, vereş (sângerete) şi de măietec (Leberwurst). Murăturile erau un deliciu iute ardelenesc, iar legumele din grădină, ale căror seminţe erau păstrate cu grijă an de an, erau suculente, mari şi cu o tentă de dulceaţă greu de explicat altfel decât prin a spune că trimitea o gâdilitură plăcută de la palatin în jos, pe şira spinării.

 • Carnea procesată, la fel de cancerigenă ca fumatul. Argumente pro şi contra controversatului avertisment OMS
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Carnea procesată, la fel de cancerigenă ca fumatul. Argumente pro şi contra controversatului avertisment OMS

  Consumul de carne procesată poate duce la apariţia cancerului digestiv, potrivit celui mai recent studiu derulat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Cercetarea, care plasează carnea procesată folosită în crenvuşti, şuncă sau salam în grupul I de risc, alături de tutun, azbest şi gazele de eşapament, a stârnit numeroase controverse şi este deja contestată de industria cărnii, care arată că alimentele procesate respectă rigorile Uniunii Europene.

 • Carnea procesată, vinovată pentru o moarte prematură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Carnea procesată, vinovată pentru o moarte prematură

  Cârnaţii, şunca şi alte tipuri de carne procesată cresc riscul unei morţi timpurii, potrivit unui studiu care arată efectul nociv pe care conservanţii din mezeluri îl au asupra sănătăţii.

 • 3 alimente care pot declanşa un infarct sau un atac cerebral
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  3 alimente care pot declanşa un infarct sau un atac cerebral

  Accidentul vascular cerebral (AVC), la fel ca infarctul, este extrem de imprevizibil. Iar atunci când se instalează, singurul care mai poate face ceva este medicul. În majoritatea cazurilor, însă, stă în puterea noastră să prevenim aceste probleme grave, prin simpla evitare a unor alimente nocive.

Modifică Setările