carne de pui - ultimele știri
În ciuda renumelui nefast de carne fadă, pieptul de pui, un sortiment bogat în proteine și foarte sărac în grăsimi, poate fi chiar o alegere delicioasă pentru prânz sau cină, dacă îl prepari corect, evitând uscarea.
Românii adoră parizerul, chiar dacă unii dintre noi îl asociază cu vremurile „de tristă amintire”. Chiar și așa, parizerul este unul dintre mezelurile cele mai consumate deși, în prezent, nu mai este la fel de natural ca și pe vremuri
Dacă în urmă cu zece ani, carnea cultivată era doar o curiozitate, astăzi aceasta a devenit un produs viabil care încearcă să își facă intrarea în consumul comercial, punctează Good Food Institute.
Guvernul rus a anunţat sâmbătă că va elimina, pe întreg parcursul anului următor, taxele la import pentru o cantitate de 140.000 de tone de carne de pui congelată.
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a emis o alertă pentru retragerea de la raft a unui lot de carne de pui, care este contaminată cu Salmonella.
Se știe că mersul pe jos este important pentru sănătatea inimii, menținerea unei greutăți corporale în limite normale și reducerea riscului de deces prematur. Dar de câți pași ai nevoie zilnic pentru a obține astfel de beneficii?
Este alertă alimentară în 15 țări europene, dar și SUA din cauza depistării a sute de cazuri de salmonella. Nouă persoane au fost spitalizate, iar o alta a murit în urma infectării. Focarul este asociat cu carnea de pui.
Crenvurștii sunt dintre cele mai populare produse și sunt nelipsiți de pe mesele românilor. Însă puțini știu ce conțin aceștia, pe lângă ingredientele obișnuite. Ingredientul s-ar putea să ne facă să ne gândim de duă or înaonte de a-l mai cumpăra.
Pentru prima dată în istorie, Brazilia a depistat virusul H5N1, cunoscut popular ca „gripa aviară” pe teritoriul său
Gătită cum trebuie, carnea de pui este irezistibilă pentru mulţi gurmanzi, dar mai ales este adorată de bucătari, pentru este uşor de preparat şi se poate folosi în multe reţete.
Epoca mâncării ieftine în Marea Britanie din ultimii 20 de ani a luat sfârşit, iar inflaţia preţurilor alimentelor ar putea atinge un ritm de două cifre din cauza unul val de creşteri ale costurilor care are loc în lanţul de aprovizionare, potrivit p...
Taxele pe fiecare sută de grame pe carne, dezbătute recent în Parlamentul European, ar duce la dublarea preţurilor cerute în prezent în România, atât pentru carnea de vită, cât şi pentru cea de porc sau păsări.
Fierul este un mineral foarte important pentru viaţă. El ajută la producerea hemoglobinei – celulele roşii din sânge – a mioglobinei – pigmentul roşu din muşchi – precum şi a unor enzime. Doar 8% din aportul total de fier este absorbit în organism şi...
Bacteriile care sunt responsabile de cele mai multe toxiinfecţii alimentare sunt răspândite prin stropii şi picăturile de apă rezultate în timpul spălării cărnii crude.
Gătită cum trebuie, carnea de pui este irezistibilă pentru mulţi gurmanzi, dar mai ales este adorată de bucătari, pentru este uşor de preparat şi se poate folosi în multe reţete. Sunt de ajuns însă câteva minute în plus de preparare termică şi carnea...
Dacă în timpul zilei nu am respectat orarul celorlalte mese, cu siguranţă vom fi tentaţi să punem pe masă tot ce găsim prin cămară sau prin frigider. Şi, desigur, să radem tot din farfurii....
Creşterea preţurilor la carnea de porc, înregistrată în această perioadă la raft, este speculativă şi nu este cauzată de vreo majorare a tarifului la poarta fermei, susţin crescătorii de animale afiliaţi ACEBOP, cerând supermarketurilor să revizuiasc...
Contaminarea produselor cu bacterii poate cauza boli grave, chiar fatale. Poate fi prevenită însă dacă ţinem cont de câteva reguli simple. Care sunt acestea?...
Ziua Internaţională a Carenţei de fier, marcată pe 26 noiembrie, anul acesta pentru al treilea an consecutiv, atrage atenţia asupra semnelor care arată lipsa acestui mineral important din organism....
Gospodinele care sunt în pană de idei pentru masa de prânz pot încerca reţeta propusă de un maestru bucătar preocupat de promovarea tradiţiilor culinare din zona Sălajului.
Cancerul la stomac este o tumoră malignă care afectează diferite ţesuturi ale stomacului. El este prezent, cel mai adesea sub forma adenocarcinomului. În fază incipientă nu are simptome specifice, astfel că pacienţii ajung la medic cu boala în stare ...
La fel de eficiente poate precum alte diete de slăbit, regimul bogat în proteine poate accelera pierderile de masă osoasă. Ce ar trebui să facem....
Olanda procedează la testarea cărnii de pui provenind din ferme afectate de scandalul ouălor contaminate, cu scopul de a depista o eventuală prezenţă a fipronilului, o moleculă toxică aflată la originea unui scandal sanitar care se extinde de-acum în...
Potasiul este principalul mineral din interiorul celulelor. El este important pentru contracţia musculară, atât a musculaturii scheletice, cât şi a miocardului – muşchiul inimii....
Comisarii de la Protecţia Consumatorilor Constanţa au descoperit, sâmbătă, peste 100 de kilograme de produse expirate, unele chiar de şase ani, majoritatea la un magazin din localitatea Băneasa, suspendând temporar activitatea unui restaurant şi a un...
Carnea de struţ are mai puţine calorii decât carnea de pui şi mai mulţi nutrienţi decât carnea de porc sau pasăre. Din carne şi gâturi de struţ se poate face ciorbă, iar din ficatul de struţ se poate prepara pateu de casă....
Ostropelul muntenesc are o savoare deosebită, prin prisma legumelor folosite. Timpul de pregătire al preparatului este de 30-40 de minute, în funcţie de carne....
Pentru a avea un Revelion de neuitat, este foarte important să ştiţi cu ce vinuri trebuie asortate preparatele culinare pe care le veţi servi în noaptea dintre ani. „Adevarul“ a stat de vorbă cu un specialist oenolog şi vă prezintă recomandările aces...
Alimentele sunt mai scumpe în România decât în ţări precum Polonia sau Bulgaria, chiar şi după reducerea TVA de la 24% la 9%, însă comparativ cu ţările din vestul Europei stăm bine, potrivit datelor Eurostat.
Foarte multe persoane renunţă la carnea de porc sau la cea de vită şi consumă regulat carne de pui, în ideea de a introduce în organism o cantitate mai mică de grăsimi, dar cu un aport important de proteine.
1.500 de tone de carne de pui infestată cu Salmonella a fost retrasă de la o firmă de procesare a cărnii din Bihor. Se pare că marfa provenea din Polonia. Autorităţile sanitare susţin că nicio bucată din carnea cu probleme nu a ajuns pe piaţă
În ultimii patru ani, consumul de carne de miel din România a scăzut aproape la jumătate, din cauza faptului că românii consideră mult prea scumpă carnea de miel şi aleg să cumpere carne cu preţuri mai mici, precum cea de pui, pentru masa de Paşte, n...
Geneticianul Valentin Petrescu-Mag, „tatăl“ Uriaşului de Transilvania, una din primele trei rase autohtone de iepure, spune că, în România, crescătorii nu sunt susţinuţi semnificativ de stat, iar în supermarketuri marfa importată din străinătate ajun...
Odată ce bebeluşul se obişnuieşte cu legumele şi cu fructele se poate introduce carnea. Prima carne introdusă în alimentaţia sugarului, este carnea de pui, iar apoi cea de vacă. Atenţie, nu daţi copilului carne de animal tânăr, deoarece are o cantita...
Guvernul va acorda despăgubiri pentru terenurile afectate de secetă, a declarat, vineri, premierul Victor Ponta, menţionând că a avut în acest sens o discuţie cu ministrul Agriculturii.
Chiar şi la marile restaurante, un grătar din piept de pui este greu de preparat corect. De cele mai multe ori carnea va fi uscată şi tare, greu de mestecat. Experţii de la Huffington Post prezintă paşii care trebuie urmaţi pentru a găti un piept de ...
Cunosc persoane care ar mânca sarmale fie iarnă, fie vară, dar cu carne să fie. Vara, favorite sunt sărmăluţele în foi de viţă. Un deliciu culinar. Reţeta noastră de azi, inspirată de pe meleaguri dobrogene, este de sarmale cu carne de pui în foi de ...
Este ştiut faptul că unele alimente te ajută să slăbeşti. De aceea, este bine să le incluzi cât mai des în meniu, mai ales că sunt şi sursă de vitamine, minerale, proteine şi alte elemente necesare organismului....
România a înregistrat, anul trecut, un excedent de 514,3 milioane de euro în comerţul cu produse agroalimentare, în creştere cu aproape cu 60% faţă rezultatul pozitiv de 324,9 milioane de euro obţinut la finele lui 2013, scrie Agerpres.ro.
Specialiştii susţin că, dintr-un kilogram de carne de pui cumpărată din magazin, o treime este saramură, care este injectată în carne, de procesator. Alte pericole din carnea de pui sunt hormonii şi medicamentele care le sunt administrate animalelor ...
Produsele McDonald's au stârnit multe controverse de-a lungul timpului, iar reprezentanţii francizei încearcă acum să-şi „spele” imaginea printr-o campanie de transparenţă. Un material video difuzat recent, curioşii pot vedea cum sunt făcute batoanel...
Autoritorităţile britanice pentru siguranţa alimentară au cerut consumatorilor să nu mai spele carnea de pui înainte de o găti, pentru a evita contaminarea bucătăriei cu o bacterie extrem de periculoasă, responsabilă de cele mai grave forme de toxiin...
Deputatul Florin Popescu a fost pus sub control judiciar de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Măsura a fost luată în dosarul în care acesta este acuzat că ar fi luat mită aproape 80 de tone de pui.
De cand scriu la gazete, am primit multe etichete cu iz conspiraţionist: am fost şi agent al ocultei iudeo-masonice, şi plătit de Mossad, şi cal troian al puterilor occidentale şi, desigur, trădător de neam şi ţară. Acum, după ce am scris despre exas...
Auzim de tot mai multe cazuri de cancer în jurul nostru, iar bolii acesteia îi cad victime inclusiv oameni care au dus o viaţă cumpătată şi s-au ţinut departe de tutun sau de alcool. Te întrebi de unde. Unul dintre răspunsuri se află în otrava nevăzu...
Realizarea unor preparate delicioase nu are la bază doar utilizarea unor alimente proaspete şi de calitate, de multe ori fiind nevoie să apelăm şi la mici trucuri pentru o masă reuşită....
Apropierea Paştelui a dat peste cap vânzările producătorilor de carne de pui. Deşi carnea s-a ieftinit la poarta fermelor, în magazine costurile sunt tot ridicate. Unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa cărnii de pui este îngrijorat că, în ace...
Are aceeaşi vârstă cu Transavia, imperiul pe care Ioan Popa, alături de cei cinci fraţi şi surori, l-a ridicat în ultimii 23 de ani în industria cărnii de pui. Teodora Popa, singurul copil al omului de afaceri din Alba, ar putea prelua peste doi-trei...
Două tone de carne de pui alterată au fost descoperite de poliţiştii de frontieră din Giurgiu în maşina unui cetăţean bulgar. Carnea urma să ajungă pe rafturile unor magazine din Bucureşti şi din Capitală. Bulgarul a fost amendat cu 1.000 de lei.
Postul Paştelui închide măcelăriile. Unul dintre cele mai căutate alimente nu mai are clienţi. Vânzările la carnea de porc, dar şi cea de pui au scăzut consistent, iar o redresare a situaţiei se aşteaptă abia luna viitoarea, în apropierea sărbătorilo...
Un depozit clandestin de carne de pui a fost descoperit joi dimineaţă de poliţiştii din cadrul Poliţiei Capitalei în Sectorul 6.
Un organism modificat genetic este cel al cărui material genetic a fost alterat cu ajutorul tehnicilor de inginerie genetică. Printre ele se află şi micro-organismele, ca bacteriile, dar şi insecte, plante, peşti şi mamifere. Modificarea genetică a u...
Reprezentanţii Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au anuţat rezultatele pentru carnea de pui retrasă din Selgros Suceava: este vorba despre Salmonella.
O cantitate de patru tone de carne de pui provenită de la Avicola Călăraşi şi retrasă dintr-un supermarket din Cluj-Napoca a fost pusă sub sechestru, miercuri, de reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Clu...
Ministerul Sănătăţii a făcut publice rezultatele anchetei în cazul intoxicaţiilor în masă la restaurantul Golden Nica din Chişinău.
Potrivit viceministrului Sănătăţii Svetlana Cotelea, din 18 persoane implicate în pregătirea bucatelor şi deservire, nouă erau infectate cu salmonela, anunţă publika.md....
Carnea de pui infestată cu Salmonella, din cauza căreia zeci de oameni s-au otrăvit la nunţi, iar un bărbat a murit, fusese importată din Ucraina....
100 de tone de carne de pui au fost confiscate, de joi de la ora 16:00 până vineri la ora 7:00, când poliţiştii încă verificau TIR-urile care transportă produse achiziţionate intracomunitar în filtre rutiere, precum şi la sediul a trei centre comerci...