Stiri despre carmen galin

  11 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Din culisele cinematografiei“. Filmul „Knock-Out“, făcut K.O. de cenzură!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Din culisele cinematografiei“. Filmul „Knock-Out“, făcut K.O. de cenzură!

  În istoria cinematografiei româneşti au existat destule filme scoase de pe marile ecrane din cauza toanelor lui Nicolae Ceauşescu, însă cazul comediei semnate de Mircea Mureşan, cu Toma Caragiu, Dem Rădulescu, Ovid Teodorescu şi Peter Paulhoffer în distribuţie este cel puţin straniu, „Knock-Out“ fiind cenzurată pur şi simplu din exces de zel, pe principiul „să nu-l jignim cumva pe tovarăşul“ sau „nu ştii cine se ia de noi...“.

 • „Din culisele cinematografiei“. De ce l-au speriat „zmeii“ pe tovarăşul Mihai Dulea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Din culisele cinematografiei“. De ce l-au speriat „zmeii“ pe tovarăşul Mihai Dulea

  „Secretul armei…secrete“, penultimul lungmetraj realizat de Alexandru Tatos, a fost ţinut „la sertar“ timp de mai bine de un an din ordinul vicepreşedintelui Consiliului Culturii şi Educaţiei Socialiste - cel despre care Ion Băieşu spunea că „a fost trimis la Casa Scânteii cu sarcina de a lichida cultura română“ - din cauza „formei şocante a filmului şi a posibilelor asemănări“.

 • „Din culisele cinematografiei“. Povestea filmului „Faleze de nisip“, care l-a scos efectiv din minţi pe Nicolae Ceauşescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Din culisele cinematografiei“. Povestea filmului „Faleze de nisip“, care l-a scos efectiv din minţi pe Nicolae Ceauşescu

  Proiectat doar câteva zile în faţa publicului, în ianuarie 1983, după care a fost interzis şi încuiat timp de şapte ani, filmul lui Dan Piţa a provocat o reacţie furibună a preşedintelui Republicii Socialiste România, care, în cadrul „Consfătuirii de lucru pe problemele muncii organizatorice şi politico-educative“ de la Mangalia, afirma că „avem nevoie de o artă care să prezinte esenţa, modelul omului pe care trebuie să-l făurim“.

 • „Din culisele cinematografiei“. Cum a scăpat Mircea Diaconu de paza rezervoarelor de combustibili, în armată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Din culisele cinematografiei“. Cum a scăpat Mircea Diaconu de paza rezervoarelor de combustibili, în armată

  Actualul euroales a fost unul dintre favoriţii regretatului cineast Alexandru Tatos, care s-a gândit din prima la Mircea Diaconu când a hotărât să debuteze pe marele ecran cu un film după nuvela lui Ion Băieşu, „38 cu doi“. Actorul îşi satisfăcea în acea perioadă stagiul militar şi a putut fi prezent pe platourile de filmare abia în urma unor intervenţii la nivel înalt.

 • Bogdan Mirică şi
filmul său „Câini“, marii câştigători ai TIFF de la Cluj FOTO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bogdan Mirică şi filmul său „Câini“, marii câştigători ai TIFF de la Cluj FOTO

  Succes monstru pentru filmul "Caini", premiat si de FIPRESCI la Festivalul de la Cannes, debutul in lungmetraj al regizorului Bogdan Mirica, la Festivalul de Film Transilvania de la Cluj-Napoca. Filmul a primit, in cadrul Galei de inchidere desfasurata sambata seara la Teatrul National, Trofeul Transilvania al acestei editii. Un alt film romanesc excelent, "Ultima zi" al lui Gabriel Achim, a fost distins cu Premiul Zilelor Filmului Romanesc.

 • Sophia Loren şi Mădălina Ghenea, chimie cu publicul
clujean. Carmen Galin îşi face azi revenirea la TIFF Cluj-Napoca, după 20 de
ani de tăcere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sophia Loren şi Mădălina Ghenea, chimie cu publicul clujean. Carmen Galin îşi face azi revenirea la TIFF Cluj-Napoca, după 20 de ani de tăcere

  Ultimul weekend al celei de-a 15-a ediţii a Festivalului de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj-Napoca este weekendul vedetelor. Vineri a fost ziua Sophiei Loren, iar sîmbătă vor da ochii cu publicul festivalului Mădălina Ghenea şi, într-o spectaculoasă revenire, legendara actriţă Carmen Galin. Loren şi Galin vor fi omagiate în Gala de închidere, iar italianca va primi premiul din mâna Mădălinei Ghenea.

 • Două
dive, Sophia Loren şi Mădălina Ghenea, încing weekendul la Cluj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Două dive, Sophia Loren şi Mădălina Ghenea, încing weekendul la Cluj

  Considerată de presa peninsulară „noua Sophia Loren“, românca Mădălina Ghenea (27 de ani) o va întâlni în weekend la Cluj pe diva ecranului european (81 de ani), pentru a-i înmâna Premiul pentru întreaga carieră, în cadrul Galei de închidere TIFF, care va avea loc sâmbătă seară, la Teatrul Naţional din Cluj.

 • VIDEO Farmecul discret al lui Carmen Galin. Astăzi, actriţa împlineşte
70 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Farmecul discret al lui Carmen Galin. Astăzi, actriţa împlineşte 70 de ani

  Astăzi, 14 martie, actriţa Carmen Galin, fostă soţie a regizorului Dan Piţa şi actriţă-fetiş a acestuia în cele mai bune filme ale lui, dar şi neuitată interpretă în teatru a Electrei în „Trilogia antică“ a lui Andrei Şerban, împlineşte 70 de ani. Un alt rol memorabil este cel al acrobatei Fanny Marcelloni din „Saltimbancii“. Retrasă demult din lumina reflectoarelor, din motive care ţin de pura moralitate, actriţa merită un sincer La mulţi ani!

 • Andrei Şerban şi teatrul politic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Şerban şi teatrul politic

  Regizorul Andrei Şerban revine în spectacolul „Omul cel bun din Seciuan“ la textul lui Bertolt Brecht pentru a avertiza asupra autodistrugerii lumii contemporane.