Stiri despre carmen firan

  3 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • INTERVIU Carmen Firan, scriitoare: „Am lucrat cu Ion Iliescu la Editura Tehnică. Toţi intelectualii îl apreciau“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Carmen Firan, scriitoare: „Am lucrat cu Ion Iliescu la Editura Tehnică. Toţi intelectualii îl apreciau“

  Înainte de Revoluţie şi înainte să împlinească 30 de ani, Carmen Firan s-a angajat la Editura Tehnică, condusă de Ion Iliescu. Imediat după căderea regimului comunist, a avut încredere în politicienii care păreau hotărâţi să ajute România, fără să ştie că mulţi erau „foşti securişti şi nomenclaturişti“. A simţit că a asistat la o farsă, una pe care o retrăieşte în America lui Donald Trump, unde locuieşte de mai bine de 20 de ani.

 • FRAGMENT „În apele facerii“, de Carmen Firan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FRAGMENT „În apele facerii“, de Carmen Firan

  Poveste de dragoste plasată în ultimul deceniu de comunism, „În apele facerii”, de Carmen Firan, redă atmosfera acelui timp fără ostentaţie, prin existenţa unor tineri intelectuali prinşi în capcana istoriei. „Adevărul” prezintă un fragment din romanul apărut la editura Polirom, în colecţia „Ego. Proză”, care înfăţişează un tabloul al Bucureştiului anilor ’80.

 • Ce-i aduce înapoi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce-i aduce înapoi

  Una dintre coincidenţele cărora obişnuim să le spunem simbolice a făcut ca, recent, în acelaşi interval, doi autori români stabiliţi peste Ocean. E vorba de Virgil Nemoianu, plecat în Statele Unite în timpul „Epocii de Aur“, şi de Carmen Firan, care s-a stabilit la New York cu treisprezece ani în urmă.

Modifică Setările