Stiri despre carii

  76 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Alimente care ne distrug dinţii. De ce trebuie să evităm caramelele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente care ne distrug dinţii. De ce trebuie să evităm caramelele

  Alimentele pe care le consumăm zilnic au o influenţă foarte mare asupra sănătăţii dinţilor noştri. Unele dintre ele, precum sucurile acidulate, caramelele, chiar cartofii prăjiţi, sunt un adevărat inamic pentru dantură. Acestea cresc aciditatea din gură şi atacă smalţul dinţilor.

 • Alimente care dăunează sănătăţii dinţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente care dăunează sănătăţii dinţilor

  Pe lângă îngrijirea orală, este important să se acorde atenţie şi alimentaţiei, pentru a menţine dinţii sănătoşi. Sunt câteva alimente foarte bune pentru dantură, însă şi alte câteva care îi afectează, provocând inflamaţie şi durere.

 • Alimente bune pentru dantură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente bune pentru dantură

  Periajul dinţilor dimineaţa şi seara este necesar pentru îndepărtarea resturilor alimentare de pe dinţi şi bacteriile care provoacă respiraţia urât mirositoare şi tartru.

 • Dinţii stricaţi şi murdari slăbesc inima. Cum
păstrăm dantura sănătoasă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dinţii stricaţi şi murdari slăbesc inima. Cum păstrăm dantura sănătoasă

  Cele mai noi date statistice arată că un sfert din români nu mai au dinţi deloc, în timp ce o treime au mulţi dinţi lipsă. Lipsa educaţiei dentare ne-a adus în această situaţie. Medicii stomatologi ne arată ce trebuie să facem pentru a ne păstra dantura întreagă cât mai mult timp.

 • Ce să nu mănânci ca să ai dinţi sănătoşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce să nu mănânci ca să ai dinţi sănătoşi

  Unele dintre problemele dentare cauzate de igiena necorespunzătoare sunt respiraţia urât mirositoare, sensibilitatea dinţilor, sângerarea gingiilor, durerea de dinţi şi infecţiile. Dar există mai multe alimente care ar afecta sănătatea dentară fără să-ţi dai seama.

 • Dintele sănătos face zâmbetul frumos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dintele sănătos face zâmbetul frumos

  STOMATOLOGIE Încă suntem deficitari când vine vorba de igiena orală. O spun chiar şi medicii stomatologi de la clinicile de lux din Capitală, care au de „rezolvat“, de cele mai multe ori, probleme dentare de natură infecţioasă, perfect evitabile dacă am fi mai atenţi cu noi înşine. Cariile netratate duc inevitabil la pierderea dinţilor. Iar adulţii tineri din România au foarte mulţi dinţi lipsă, atrag atenţia dentiştii.

 • Îţi place să mesteci gumă? În ce momente te ajută acest obicei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Îţi place să mesteci gumă? În ce momente te ajută acest obicei

  Colorată, aromată şi gustoasă, guma de mestecat a devenit pentru unele persoane mai mult decât un obicei. Fie că îţi place să o mesteci mai tot timpul sau o preferi doar după masă, ea nu are cum să lipsească din buzunarul tău.

 • Aceste greşeli îţi distrug dantura!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aceste greşeli îţi distrug dantura!

  Fiecare are tabieturile sale la care cu greu poate renunţa atunci când vine vorba despre sănătatea orală. Unele dintre ele fac diferenţa dintre un zâmbet sănătos şi unul ce are nevoie de consultul medicului stomatolog. Iată mai jos o serie de aspecte de care trebuie să ţii cont!