Stiri despre caricaturisti

  8 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Jurnaliştii Charlie Hebdo se ceartă pe banii câştigaţi după atentatul terorist
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jurnaliştii Charlie Hebdo se ceartă pe banii câştigaţi după atentatul terorist

  În redacţia Charlie Hebdo s-a declanşat o ceartă privind transformarea publicaţiei după atentatul terorist de pe 7 ianuarie, în care au murit 12 membri ai personalului. De la o publicaţie de nişă aflată aproape în colaps financiar, Charlie Hebdo a ajuns o marcă îmbogăţită de tragedie.

 • Să nu reglementezi!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Să nu reglementezi!

  După atentatul de la Paris, o idee începe tot mai mult să-şi îngroaşe glasul: anume că am avea nevoie de reglementări care să limiteze anumite liberăţi de exprimare. Asta, chipurile, ar face ca sentimentele religioase ale unora sau altora să nu mai fie atinse şi astfel am fi scutiţi de atentate.

 • Atentatul de la Charlie Hebdo – „11 septembrie“ al democraţiei franceze
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atentatul de la Charlie Hebdo – „11 septembrie“ al democraţiei franceze

  Săptămânalul „Charlie Hebdo“ a fost editat din 1970, înlocuind (doar ca titlu, dar păstrând acelaşi spirit) o altă publicaţie satirică, „L`Hebdo Hara Kiri“, care fusese interzisă de către autorităţi câteva zile mai înainte,  din cauza unui editorial considerat ireverenţios, la adresa generalului De Gaulle, decedat în noiembrie 1970.

 • Omagiu celor ucişi din dragoste de râs
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Omagiu celor ucişi din dragoste de râs

  Uciderea unor caricaturişti şi umorişti francezi nu este numai un gest abominabil. Este un semnal de alarmă pentru cum ar arăta o lume în care dreptul nostru nescris de a râde este pus sub semnul ameninţării cu moartea. Acum, mai mult ca oricând, avem obligaţia să râdem.

Modifică Setările