Stiri despre capitalism

  171 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Manifest România: JOS COMUNISMUL!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Manifest România: JOS COMUNISMUL!

  Anul acesta se împlinesc 30 de ani de la Revoluţie. 1.116 români şi-au dat viaţa atunci. Generaţia mea a auzit atunci de la părinţi şi bunici, pentru prima oară, astfel de cuvinte: „Noi am dus greul, dragi copii... dar măcar voi o să trăiţi în libertate!“ Speranţele a milioane de români s-au transformat însă într-un şir nesfârşit de deziluzii în anii care au urmat.

 • „Conservatorismul nostru este o sinteză între creştinismul tradiţional, dar trăit într-o societate modernă, şi piaţa liberă a capitalismului“. Interviu cu Adela Mîrza, co-preşedinta Alternativa Dreaptă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Conservatorismul nostru este o sinteză între creştinismul tradiţional, dar trăit într-o societate modernă, şi piaţa liberă a capitalismului“. Interviu cu Adela Mîrza, co-preşedinta Alternativa Dreaptă

  Nu ştiu dacă aţi remarcat, în România există un singur partid politic condus de o doamnă. Şi nu este un partid care impune cote de gen. Adela Mîrza, specialist în comunicare, este preşedinta M10 şi co-preşedinta alianţei electorale Alternativa Dreaptă. O noutate în politica românească recentă.

 • Iubitele
noastre branduri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iubitele noastre branduri

  Vreau şi eu un Tuborg!... N-ai Tuborg? Atunci, dă-mi un Ursus!... Noroc, la mulţi ani, să-ţi fie barul plin de clienţi tot anul!... Uite, dom’le, că şi „norocul“ ăsta este un brand: berea Noroc!

 • Stângăciile stângii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stângăciile stângii

  A fi ambidextru înseamnă a avea aceeaşi îndemânare la ambele mâini, a le putea folosi cu aceeaşi uşurinţă, iscusinţă ― stângacii sunt, de regulă, ambidextri. …Şi stângiştii sunt „ambidextri”, numai că destoinicia, agerimea lor „ambidextrică” intră sfioasă în ambianţe sinonimice cu ipocrizia, demagogia, nerozia etc.

 • Un
coşmar scenic cu reîntoarcerea la dictatura proletariatului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un coşmar scenic cu reîntoarcerea la dictatura proletariatului

  Orice critic de teatru, înţelegând prin aceasta omul care, prin natura profesiei, trebuie, înainte de toate, să calce cât mai des posibil pragul instituţiilor de spectacole, ştie că de-a lungul carierei sale îi va fi dat să vadă extrem de puţine spectacole cu adevărat foarte bune. Încă şi mai puţine capodopere.

 • Gabriel Liiceanu: „Dacă ideea socialistă s-ar transforma în realitate, specia umană ar dispărea cam într-un an de zile“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gabriel Liiceanu: „Dacă ideea socialistă s-ar transforma în realitate, specia umană ar dispărea cam într-un an de zile“

  Gabriel Liiceanu şi Horia-Roman Patapievici au deschis, sâmbătă, conferinţele „Despre lumea în care trăim”, organizate de Fundaţia Humanitas Aqua Forte. Cei doi au vorbit despre „splendoarea Europei”, făcând o incursiune în izvoarele culturii europene, şi vorbind despre valorile universale care s-au format în Europa. Aceştia au atins subiecte precum primul moment european, ideea de comunitate, capitalismul sau corectitudinea politică.

 • Pulbere de comunism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pulbere de comunism

  Au trecut o sută de ani de la prima crimă comunistă şi ultima e, încă, departe. După zeci de milioane de cadavre, Marx, Lenin şi Stalin, Mao şi Pol Pot au pierdut reputaţie cam cît un ucigaş bătrîn căruia nu-i mai cedează nimeni locul în tramvai.

 • „Omul cel bun“
se află printre noi VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Omul cel bun“ se află printre noi VIDEO

  La a treia vizionare în ce mă priveşte şi la trei ani de la premiera oficială, spectacolul Teatrului Bulandra cu „Omul cel bun din Seciuan“, în memorabila regie a lui Andrei Şerban, se dovedeşte la fel de proaspăt şi de puternic, nedând absolut deloc aşa-zisele „semne de oboseală“. Categoric, spectacolul acesta, pe care nu mă sfiesc să-l numesc o capodoperă, s-a instalat decis dacă nu în top 5, cu siguranţă în top 10-ul celor văzute de mine.

 • Se dă o bătălie zilele astea în România şi între două mari tipuri de familii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se dă o bătălie zilele astea în România şi între două mari tipuri de familii

  Se dă o bătălie zilele astea în România şi între două mari tipuri de familii. Nu e vorba de framilia tradiţională şi familia non-tradiţională, ci de familia nucleară egalitară şi familia comună exogamă. Mai precis, între individualişti şi comunitarieni, sau mai clişeic între capitalişti şi comunişti.

 • Acţiunea prin jale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Acţiunea prin jale

  Revin la o temă care mă preocupă de ceva vreme: cum poţi să schimbi o naţiune pornind de la datele ei proprii, de la tipul ei de sensibilitate, de la mentalitatea şi tradiţiile ei. Este uşor să îndemni un popor să se schimbe urmând idealurile altora.

 • PSD vs. Capitalism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSD vs. Capitalism

  Dacă vizitezi parcarea unei firme mari şi te interesezi ale cui sunt autoturismele cele mai scumpe, vei afla că acestea aparţin celor din vânzări şi nu de celor care lucrează în producţie.

 • Străzile cu nume de comunişti, apărate de aleşii din capitalism. De ce nu vrea primăria să schimbe denumirile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Străzile cu nume de comunişti, apărate de aleşii din capitalism. De ce nu vrea primăria să schimbe denumirile

  În oraşul Galaţi, relicvele urbane comuniste bat, pe motive de calcule financiare capitaliste, personalităţile de anvergură internaţională ale neamului şi eroii moderni. Autorităţile locale au fost atenţionate încă de acum şase ani că oraşul de la Dunăre este una dintre puţinele localităţi româneşti în care Petru Groza şi alţi lideri bolşevici mai dau nume unor străzi.

 • Biblie şi capitalism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Biblie şi capitalism

  „Era odată în ţinutul Uz un om pe care îl chema Iov şi acest om era fără prihană şi drept, se temea de Dumnezeu şi se ferea de ce este rău. Şi i s-au născut şapte feciori şi trei fete.