calciu - ultimele știri
Cynthia Thomson, dietetician și expert în prevenirea cancerului, a publicat, luni, cel mai recent studiu al său privind două suplimente alimentare care pot reduce semnificativ riscul apariţiei cancerului.
Laptele cu ciocolată înseamnă, pentru mulți, gustul copilăriei și un lucru e cert: este delicios. Referitor la aspectele nutritive și efectele consumului său, părerile sunt însă împărțite.
Bogate în vitaminele B6, B12, D și E, dar și în calciu, niacină, fier, potasiu, magneziu, cupru, zinc, acizi grași Omega 3 și seleniu, sardinele sunt o alegere excelentă dacă vrei să pierzi în greutate, având puține calorii.
articol publicitar
Calciul, un mineral adesea asociat cu oasele și dinții sănătoși, joacă un rol multifuncțional în menținerea sănătății și bunăstării noastre.
Când se ia magneziu, seara sau dimineaţa? În primul rând, suplimentele de magneziu ar trebui administrate doar la sfatul medicului, pentru că supradoza poate avea efecte nocive. Cât despre momentul ideal din zi când ar trebui luat, ei bine, efectul s...
Iaurtul este un produs lactat fermentat, popular în toată lumea. În ultimii ani, s-a promovat tot mai mult iaurtul cremos, grecesc. Atât celelalte tipuri de iaurturi, cât şi cel grecesc, sunt o încântare pentru sănătate, având multiple beneficii.
Este cunoscut faptul că brusturele are acţiune depurativă, diuretică, sudorifică, bacteriosatică, antifungică, antiinflamatoare, antireumatică şi de stimulare a functiei hepato-biliare. Planta (mai exact rădăcina) poate fi folosită şi ca adjuvant în ...
Lipsa vitaminei D din organism duce la scăderea nivelurilor corespunzătoare de calciu şi fosfor şi aşa apare rahitismul. Dacă există deficit sau nu se poate constata doar în urma unor teste specifice....
Într-adevăr, ciocolata neagră conţine compuşi care oferă reale beneficii pentru sănătate şi o putem consuma fără să ne simţim vinovaţi, chiar şi în fiecare zi. Dar, ca de fiecare dată, cantitatea contează....
Istoricul familial, stilul de viaţă, problemele digestive unele medicamente şi schimbări de greutate se numără printre factorii de risc ai osteoporozei....
Medicul pediatru Diana Voican, specializat în nutriţie pediatrică şi coordonator al programului de educaţie nutriţională „Sănătos de mic“ explică riscurile unei alimentaţii de tip vegan în cazul celor mici....
Calciul, mineral esenţial pentru buna funcţionare a corpului, furnizează energie pentru inimă, muşchi, nervi şi sânge. Când această substanţă lipseşte din corp, organismul are de suferit.
Bacteriile din cavitatea bucală transformă zahărul din alimente în acizi care atacă smalţul dentar. Astfel, apar cariile....
Dieta cu iaurt este un mijloc eficient de a pierde maximum trei kilograme în circa două săptămâni. Introducerea în dietă a iaurtului natural degresat ajută la un mai bun management al greutăţii pe termen lung....
Pe piaţă există diverse sortimente de ccea ce de regulă numim ciocolată, dar este de fapt un dulce. Acesta conţine pe lângă cacao şi cantităţi variabile de lapte, nuci, alune, înlocuitori de unt de cacao, fructe, ca să nu mai vorbim de aditivii alime...
Calciul este mineralul care se găseşte în cele mai mari cantităţi în organismul uman şi consumul unei mari varietăţi de alimente vă poate ajuta să obţineţi ncesarul de vitamine, potrivit prevention.com.
Grăsimea adunată în jurul taliei nu doar că măreşte riscul de boli cardiovasculare, dar este un factor de risc şi în diverse tipuri de cancere. Printre acestea se numără şi cancerul colorectal....
Calciul este un mineral foarte important pentru organism, doza zilnică necesară fiind de 1.000 de miligrame. Ştim că produsele lactate sunt principalele surse, însă se pare că sunt altele care conţin o cantitate mai mare de calciu decât o cană de lap...
Deşi alimentaţia deficitară este principala cauză pentru lipsa de calciu, o serie de alţi factori duc la această problemă. Expunerea redusă la soare (sursă importantă de vitamina D), menopauza, anumite afecţiuni precum diabetul, hipertiroidia, bolile...
Persoanele care au peste 40 de ani trebuie să-şi îndrepte privirea spre vitamine şi minerale, care sunt esenţiale pentru menţinerea sănătăţii. Ştim că organismul începe să-şi piardă densitatea osoasă odată cu înaintarea în vârstă, motiv pentru care c...
Laptele şi lactatele în general îţi acoperă o bună parte din necesarul zilnic de calciu. Dacă ai intoleranţă la lactoză, înlocuieşte laptele cu aceste alimente!
E gustoasă şi bogată în nutrienţi importanţi pentru organism, dar e bine să fie consumată în porţii mici, este opinia specialiştilor....
Brânza este un produs lactat bogat în substanţe nutritive, în special proteine, calciu, vitaminele A şi C, ceea ce înseamnă că este foarte bună pentru oase şi dinţi. Pe piaţă sunt prezente foarte multe feluri de brânză, dar ele trebuie să fie de cali...
Toate iaurturile sunt surse de calciu, proteine, zinc, potasiu, vitamina B6 şi vitamina B12. Ceea ce distinge iaurtul grecesc de iaurtul normal este textura sa mai groasă şi cremoasă, deoarece zerul este îndepărtat....
În loc să le arunci la gunoi, păstrează cojile de ouă pentru a le folosi în gospodărie în diverse scopuri. Iată la ce sunt bune!
Calciul este un mineral foarte important pentru sănătate, în special pentru sistemul osos, jucând în acelaşi timp şi un rol în menţinerea sub control a greutăţii corporale şi a tensiunii arteriale. Însă sunt foarte mulţi oameni care se confruntă cu d...
Alimentaţia joacă un rol important în modul în care te simţi şi arăţi. Dacă vrei să slăbeşti câteva kilograme, atunci alimentele care sunt sursă de calciu îţi pot fi de ajutor în acest caz. Calciu este mineralul care ajută la scăderea nivelului de za...
Dacă obişnuieşti să-ţi petreci mare parte din timp în faţa calculatorului, atunci trebuie „să te conectezi“ nutriţional şi cu anumite suplimente. Care sunt acestea?...
Cheful de ciocolată sau de cola, de banane sau brânză este felul în care organismul ne anunţă că dieta noastră generală este inadecvată....
Frunzele, fructele şi seminţele de coacăz negru conţin substanţe cu proprietăţi antialergice şi antiinflamatoare. Curele din fructe proaspete trebuie urmate cel puţin o lună pe an....
Calciul este un element esenţial din componenţa organismului ce poate avea efecte grave atunci când se produc carenţe, mai ales în cazul copiilor.
Pentru a fi sănătos ai nevoie de alimentaţie echilibrată, mişcare şi odihnă. Bărbaţii nu acordă atenţie acestora, însă metabolismul lor pare a fi mult mai rapid decât la femei....
Dacă săptămâna trecută ai pus grâu la încolţit în seara de Sfântul Andrei, în curând te vei putea bucura de efectele pozitive ale curei cu grâu. În caz contrar, poţi să-l pui acum la încolţit....
Soia face parte din familia leguminoaselor, fiind o sursă de proteine de bună calitate, alternativă atât pentru vegetarienei, cât şi pentu persoanele care ţin post....
Toate vitaminele şi mineralele sunt importante pentru buna funcţionare a corpului, însă unele au roluri esenţiale. Cantităţi prea mari sau prea mici pot provoca dezechilibre care trebuie neapărat corectate....
Diminuarea tonusului muscular măreşte riscul pierderilor de urină atunci când tuşim, strănutăm, râdem sau ridicăm ceva de jos. Chiar dacă foarte multe persoane trăiesc cu această afecţiune este recomandabil să consultăm un medic specialist....
Seminţele au început să capete o importanţă din ce în ce mai mare şi asta datorită faptului că te menţin sănătos.
Ai nevoie de o gustare rapidă şi sănătoasă? Vrei ceva care să nu-ţi crească aportul caloric? Atunci nucile caju sunt alegerea perfectă pentru tine....
Odată cu înaintarea în vârstă scade necesarul energetic, ca urmare a reducerii activităţii fizice şi a modificărilor corpului – după 30 de ani, masa slabă scade cu 6% pe deceniu....
Floare care înfrumuseţează câmpurile şi pajiştile mai ales vara, macul are şi proprietăţi medicinale. Printre altele, remediile din plantă susţin sistemul osos şi previn insomnia....
Arunci cojile de ouă fără să bănuieşti ce beneficii au şi cum trebuie folosite? Ei bine, cojile de ouă sunt o sursă bogată de minerale, predominând calciul, care se găseşte într-un procent de 90%. Alte minerale care se găsesc în proporţii semnificati...
Pe rafturile magazinelor sunt disponibile numeroase sortimente de lapte în ambalaje frumos colorate. Însă, care este diferenţa dintre laptele integral, cel degresat sau UHT....
Ştiai că există anumite alimente a căror combinaţie poate fi dăunătoare pentru sănătate? Astfel de combinaţii alimentare ar trebui evitate, deorece ele împiedică absorbţia corectă a substanţelor nutritive esenţiale.
Cel mai mare risc de osteoporoză îl au femeile aflate la postmenopauză, deoarece nivelurile scăzute de estrogen cresc riscul apariţiei bolii....
Hipertiroidismul apare atunci când glanda tiroidă produce prea mult hormon tiroidian. Sisteme organismului devin suprasolicitate, astfel că au nevoie de o suplimentare de minerale şi vitamine pentru optimizarea funcţiilor....
Calciul, mineral esenţial pentru buna funcţionare a corpului, furnizează energie pentru inimă, muşchi, nervi şi sânge. Când această substanţă lipseşte din corp, primim numeroase semnale....
Multe persoane merg la sală pentru tonifierea musculaturii, nu neapărat pentru a slăbi. Ele ştiu că nutriţia este foarte importantă şi că organismul trebuie să asimileze toate substanţele nutritive esenţiale. De aceea, cer sfaturi de la antrenorii de...
Mineralul esenţial pentru sănătatea oaselor este calciul. Dar acest mineral are nevoie de vitamina D pentru a putea fi asimilat de organism. Aşadar, include în dietă alimentele care conţin o cantitate importantă de minerale şi astfel vor fi prevenite...
Uşor de recunoscut după culoarea foarte albă, brânza de capră este unul dintre cele mai sănătoase produse lactate pentru adulţi şi copii. Care sunt beneficiile consumului regulat de brânză de capră aflaţi din materialul următor....
Brânzeturile sunt produse lactate obţinute prin coagularea laptelui. Ele au un conţinut important de calciu, vitaminele A, D şi E, dar şi de grăsimi saturate....
Calciul joacă un rol extrem de important în menţinerea sănătăţii oaselor şi, dacă nu ai suficient, organismul are de suferit şi poţi dezvolta în timp osteoporoză. Cum îţi poţi da seama dacă ai deficienţe de calciu?
Potasiul este principalul mineral din interiorul celulelor. El este important pentru contracţia musculară, atât a musculaturii scheletice, cât şi a miocardului – muşchiul inimii....
În timpul menopauzei, organismul femeii încetează să mai producă estrogen şi progesteron. Prin creme, geluri, implanturi şi tablete terapia de substituţie hormonală introduce aceşti hormoni înapoi în sistem. Acest tip de terapie are şi riscuri, precu...
Osteoporoza are loc atunci când rata pierderii osoase este mai mare decât rata formării osului. Femeile ating maximul masei osoase între vârsta de 25 şi 30 de ani, densitate care rămâne aceeaşi până la menopauză....
În lapte se adună parcă toată înţelepciunea naturii. Nu e vorbă goală, dau asigurări medicii nutriţionişti care explică de ce este important să bem lapte în fiecare zi....
Regimul alimentar este o parte importantă în tratarea calculilor renali, dar şi pentru a împiedica formarea altora noi.
După ce sună alarma de dimineaţă mare parte dintre noi ne îndreptăm spre bucătărie pentru a pregăti cafeaua. Dacă faci parte din categoria celor care nu pot să-şi înceapă activitatea zilnică fără cana de cafea, atunci este indicat să ştii ce anume să...
În pieţe au început să apară trufandalele. După o iarnă nu tocmai uşoară, de pe tarabe ne fac cu ochiul spanacul, urzicile, loboda sau ceapa verde. Vitaminele şi mineralele se găsesc în cantitate mare în aceste verdeţuri, care au, în plus şi puţine c...