Stiri despre calatoriile jupanului

  7 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Podu' Calului şi Calu' Podului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Podu' Calului şi Calu' Podului

  Aşa-ţi trebuie când pleci la drum fără o hartă cinstită şi-asculţi de babe. Iar când munţii sunt la fel de puţin bătuţi precum cei din nordul Buzăului, rătăcirea e garantată.

 • Zece
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zece

  Sunt un om realizat. Până-n treizeci de ani am reuşit să mă-nsor, să-mi iau maşină cu motor şi să plantez un pomişor. Şi mai e ceva ce-am izbutit: m-am cocoţat pe cele mai înalte 10 vârfuri din România. De fapt, am urcat pe 17 din primele 20, pe unele dintre ele chiar de mai multe ori sau pe trasee diferite. Dar de dragul unui clasament mai simplu, mă opresc la top 10.

 • Mânăstirile pictate din Bucovina
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mânăstirile pictate din Bucovina

  Când spui Bucovina, te gândeşti automat la câini ciobăneşti uriaşi, la Vatra Dornei, la trecătorile minunate din Orientali precum Mestecănişul sau Prislopul, la poale-n brâu, la cai, la cetatea de scaun a Sucevei.

 • Escapadă de weekend: Apuseni şi Piatra Craiului, la un pas de Braşov
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Escapadă de weekend: Apuseni şi Piatra Craiului, la un pas de Braşov

  De câte ori am trecut pe drumul dinspre Braşov şi Feldioara, am simţit cum ochii îmi fug hipnotic după o mogâldeaţă rotundă, un bust de divă tolănită pe spate şi văzută din profil. De fapt, e vorba de cel mai înalt vârf din Perşani care, fiindcă arată ca un deal mare şi izolat (definiţia din DEX pentru cuvântul „măgură“) şi pentru că şade deasupra oraşului Codlea, a primit numele de Măgura Codlei.

 • Bobinare prin Munţii Ţarcu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bobinare prin Munţii Ţarcu

  Despre zimbri poate vei fi citit prin romanele lui Sadoveanu. Sau i-ai văzut la rezervaţiile de pe lângă Neamţ, Târgovişte ori Haţeg. Sau poate vei fi aflat că de ceva vreme o turmă de 14 exemplare a fost readaptată în sălbăticie şi se străduieşte să supravieţuiască în Munţii Ţarcu.

 • Fantoma unei staţiuni – plimbare de iarnă prin Borsec
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fantoma unei staţiuni – plimbare de iarnă prin Borsec

  Cu doar puţin peste 2.500 de locuitori, numeroase vile de vacanţă distruse şi-un sentiment acut de părăsire (cam ce va fi simţit puiul lui Brătescu-Voineşti), Borsecul trăieşte azi mai mult în umbra unui brand. Apa minerală îmbuteliată aici ţine încă urbea-n picioare, dar turismul pare a fi mai mult o amintire a altor vremuri.

 • Bilbor – pe tărâmul fermecat al apelor minerale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bilbor – pe tărâmul fermecat al apelor minerale

  Unde-o fi localitatea din România cu aerul cel mai pur, izvoarele minerale naturale cele mai numeroase şi munţi cât vezi cu ochii-n jur? Dacă-i vorba de aer curat te gândeşti de-ndată la Breaza (n-am priceput cum s-a născut legenda asta urbană).