Stiri despre burkini

  16 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Premierul
francez: „Sânii dezgoliţi reprezintă Franţa mai mult decât
vălul”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premierul francez: „Sânii dezgoliţi reprezintă Franţa mai mult decât vălul”

  Premierul francez Manuel Valls a inflamat din nou spiritele pe tema interzicerii costumelor de baie tip burkini de pe plajele franceze, făcând o comparaţie între vestimentaţia controversată şi Marianne, simbolul republicii franceze, care este portretizată în mai multe ipostaze cu unul sau ambii sâni dezgoliţi, informează „The Guardian”.

 • Între burkini şi bikini sau despre trupurile care nu le aparţin femeilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Între burkini şi bikini sau despre trupurile care nu le aparţin femeilor

  De mai bine de un deceniu intru în contact direct cu diferitele lumi musulmane şi nu rareori, ca femeie, am fost năprasnic şi onest recunoscătoare pentru privilegii „locale”, anterior tratate ca drepturi evanescent de banale, privilegii de care beneficiez aleatoriu, în virtutea propriei mele situări existenţiale; România, pentru femei, nu este Suedia, dar nici Afganistan.

 • VIDEO Avantaje unice pentru femeile care poartă burkini. Ce spune inventatorul costumului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Avantaje unice pentru femeile care poartă burkini. Ce spune inventatorul costumului

  Portul burkini, modestul costum de plajă specific femeilor musulmane, a dat naştere mai multor reacţii ostile în ultima lună, determinând interzicerea acestuia în mai multe localităţi din Franţa şi Germania. Totuşi, această interdicţie a fost suspendată de Consiliul de stat din Franţa, cea mai înaltă instanţă administrativă a ţării.

 • Puterea burkiniului asupra Facebookului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Puterea burkiniului asupra Facebookului

  Sunt zile în care discutăm chiar şi despre 3-4 subiecte fierbinţi, după care uităm de ele a doua zi; dar sunt perioade când un subiect ne acaparează atât de tare, încât ignorăm alte subiecte zile la rând. De ce discutăm despre cele întâmplate pe-o plajă din Franţa de aproape o săptămână? Voi încerca să rezum în 5 puncte scurte:

 • Femeile care poartă burkini în Nisa sunt dezbrăcate de poliţişti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Femeile care poartă burkini în Nisa sunt dezbrăcate de poliţişti

  Mai multe fotografii publicate pe reţelele de socializare arată că poliţişti înarmaţi le cer femeilor care poartă costumul de baie de tip burkini pe plajele din Nisa să se dezbrace. Acţiunea are loc ca urmare a interzicerii burkini în acest oraş din sud-estul Franţei, măsură luată acum o săptămână, relatează „The Guardian“.

 • Burkini or not burkini, în
Franţa. Despre discursul urii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Burkini or not burkini, în Franţa. Despre discursul urii

  Burkini or not burkini? E polemica verii, în Franţa, şi pretextul de a instrumentaliza politic, psihologic, tensiunile identitare. Ce sens producem, noi, animale politice şi simbolice, cu discursurile din spaţiul public? Unde vor duce scurtăturile identitare de genul „musulman (afişat) = tensiune”? De scurtăturile de care am avut parte şi noi, ceilalţi europeni, am uitat: „hoţ, pentru că român”.

 • Burkini tulbură apele pe
plajele Franţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Burkini tulbură apele pe plajele Franţa

  În plin sezon estival, Franţa este pusă pe jar de un scandal imens legat de interzicerea costumului de baie islamic, care face valuri şi în alte ţări occidentale.

 • Pojghiţa
principiilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pojghiţa principiilor

  De ce e civilizaţia Occidentală un model? Simplu. Pentru setul de principii corecte, chiar dacă perfectibile, pe care le clamează. De exemplu, pentru că Tăricenii trebuie să stea la coadă ca toţi ceilalţi cetăţeni când vine vorba de probleme personale. Sau pentru că musulmanii, catolicii, evreii sau ortodocşii sunt liberi să-şi urmeze credinţa şi obiceiurile. Atât timp cât nu contravin legilor laice ale statului unde fac ce fac.

 • Bătălia feroce pentru principii la umbra unui costum de baie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bătălia feroce pentru principii la umbra unui costum de baie

  Poate titlul vi se pare inutil provocator şi tema absurdă. Nu e aşa. Discuţia care a devenit acum o bătălie feroce, trecută la rang de principii şi care deja se află la nivelul acţiunilor de justiţie deoarece poate crea jurisprudenţă naţională şi servi drept precedent pentru alte state europene, a pornit într-adevăr de la forma unui costum de baie.

 • Cofondatorul casei Yves Saint Laurent, val de acuzaţii la adresa designerilor care promovează vestimentaţia de inspiraţie islamică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cofondatorul casei Yves Saint Laurent, val de acuzaţii la adresa designerilor care promovează vestimentaţia de inspiraţie islamică

  Omul de afaceri francez Pierre Bergé, fostul partener de viaţă şi de afaceri al designerului Yves Saint Laurent, acuză casele de modă care creează vestimentaţie şi eşarfe pentru cap (n.r. hijab) inspirate de portul islamic de faptul că iau parte la transformarea femeilor în sclave. Noul trend de vestimentaţie islamică este promovat şi de designerii italieni Dolce&Gabbana.