bunatati - ultimele știri
Masa de Paşte fără un pahar de vin care să antreneze simţurile este de neconceput pentru cei mai mulţi dintre noi. Atunci când alegem sortimentele, e bine să ştim că fiecare dintre bucatele pregătite pentru sărbători se asociază cu un anumit vin. Ide...
Pentru că iarna bate la uşă, în gospodării se prepară bunătăţile pentru iarnă. Printre delicii se numără şi carnea la borcan, o metodă tradiţională de păstrare a preparatelor din porc. Pregătită după reţete de pe vremea bunicilor, carnea conservată î...
Între 12 şi 19 septembrie, Braşovul găzduieşte Zilele Culturale Maghiare. Din 16 septembrie încep concertele, spectacolele şi degustările de bunătăţi
O asociaţie de ciobani din judeţul Botoşani a înfiinţat prima piaţă mobilă din nordul Moldovei. Oamenii au cumpărat rulote speciale pentru vânzarea produselor proaspete şi vor merge prin toate cartierele oraşelor ca să vândă carne, ouă şi lactate de ...
O botoşăneancă a reuşit să readucă la viaţă două delicatese boiereşti de acum aproape două secole. Sunt preparate cu peşte şi respectă întocmai reţetarul bucătarilor de la fostul conac boieresc din comuna botoşăneană Drăguşeni.
Perfecte pentru weekend, clătitele capătă acum un nou aspect, căci îţi propunem o reţetă inedită în două culori. Simple de făcut, aceste bunătăţi vor arăta delicios, astfel că dacă ai planuri să-ţi inviţi prietenii în vizită, surprinde-I cu acest des...
De anul trecut, pe data de 10 octombrie în ţara noastră se sărbătoreşte Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti.
Deşi are numai 19 ani, Ştefan Buraga deja a pus pe picioare o afacere cu produse din ciocolată artizanală. L’Artisan a pornit din pasiunea pentru ciocolată a oricărui copil, pe când tânărul era în gimnaziu.
Localnicii din comuna Stăuceni, judeţul Botoşani, păstrează o adevărată tradiţie a plăcintelor. Fetele din localitate încep să deprindă de la mame „învârtitul“ plăcintelor încă de la vârsta la care învaţă şi alfabetul, iar oamenii locului spun că obi...
Aproximativ 100 de persoane s-au mobilizat într-un demers ce îşi propune să aducă zâmbetul pe feţele semenilor nevoiaşi.
Evenimentul, care are loc în Piaţa Unirii, s-a deschis vineri, la ora 9.00 şi va dura până duminică seara, la ora 19.00.
Specialiştii în gastroenterologie ne sfătuiesc să fim cumpătaţi de sărbători, dacă nu vrem să ajungem la medic. Mâncărurile grase, pline de proteine animale, calorii şi îndelung pregătite termic sunt adevărate „bombe” pentru sistemul digestiv....
O reţetă de zacuscă, pregătită în mod clasic, la foc de lemne şi în oală de tuci, ca la mama acasă, e cea mai bună alegere pentru un preparat delicios care să fie savurat iarna. Pregătirea conservelor pentru sezonul rece e în toi, iar cămările se ump...
Părintele Ilarion Argatu, duhovnic de seamă al ţării, nu i-a învăţat pe credincioşi doar cum să se roage ca să fie mântuiţi, ci şi ce să mănânce pentru a fi sănătoşi. Preotul vorbeşte într-una dintre lucrările sale despre cât de importantă este alime...
Cei mai iscusiţi meşteşugari, bunătăţi afumate după reţete tradiţionale, delicioasa brânză de Moeciu şi faimoasa palincă din Maramureş. Aceasta este oferta cu care sunt îmbiaţi călărăşenii la „Târgul gospodarilor” ce se va desfăşura până pe 14 februa...
Bucatele tradiţionale sunt pregătite, iarna, în Bărăgan după reţetele bunicilor. Astfel, călărăşenii au până la Paşte preparate din carnea de porc de la Crăciun. Nimic nu se pierde, totul se afumă....
Bunătăţi din Bărăgan. Osânzele sau haioase, desertul bunicii care nu lipseşte de pe masa de Revelion
Pregătirile pentru sărbătorile de iarnă au intrat în linie dreaptă, iar în bucătăriile gospodinele din Bărăgan ies bunătăţi pe bandă. De pe masa de Crăciun, la Călăraşi, nu pot lipsi osânzelele, un desert delicios care se topeşte în gură....
Timp de trei zile, Călăraşiul sărbătoreşte recoltele toamnei. Târgul cu bunătăţi pe alese: legume, fructe, must, afumături şi dulciuri rafinate se deschide vineri, 23 octombrie, pe platoul din faţa Centrului Cultural Judeţean. Până duminică, 25 octom...
Localnicii din zona de munte a judeţului Vrancea ţin şi astăzi tradiţia din bătrâni de a afuma caşul de vacă, produs simbolic pentru staţiunea cu cel mai ozonat aer din Europa.
Pregătirile pentru iarnă au intrat în linie dreaptă. Gospodinele dau zor să umple cămările, iar sezonul conservelor de legume e în toi. O reţetă de zacuscă pregătită în mod clasic, la foc de lemne şi în oală de tuci, ca la mama acasă, e cea mai bună ...
Un desert răcoros şi plin de arome. Acesta este reţeta unui preparat uşor de realizat, dar deosebit de gustos. Dulceaţa de mere verzi cu suc de roşii şi ghimbir, deşi nu este un preparat comun şi nici nu îl găsim în cuferele moştenite de la bunici, r...
Sezonul fructelor aromate şi pline de vitamine nu poate fi ratat de gospodine. Cum vara se pregătesc toate bunătăţile ca să fie camăra plină pentru la iarnă, a venit rândul unui desert delicios:dulceaţă de vişine. Pricepută în bucătărie, Gela Dumitra...
Pregătirile pentru sărbători sunt în linie dreaptă, iar restaurantele se întrec în oferte pe bani puţini pentru a-i atrage pe clienţi. Rezervările sunt deja făcute în proporţie de 85%, aşa că cine vrea să petreacă la restaurant trebuie să se grăbeasc...
Dulceţuri şi gemuri, siropuri, compoturi şi vişinată, toate la un click distanţă. Gospodinele care nu au avut timp să facă provizii pentru iarnă îşi pot umple cămara cu bunătăţi bio. Comanda se poate face online, iar produsele sunt livrate direct aca...
Două tinere din Saschiz, judeţul Mureş, au scos din sertar reţetele bunicii pentru zacuscă, murături şi dulceaţă şi au creat un brand de bunătăţuri tradiţionale recunoscut la nivel internaţional....
Cei mai iscusiţi meşteşugari, bunătăţi afumate după reţete tradiţionale, celebrele mere de Voineşti, delicioasa brânză de Moeciu şi faimoasa palincă din Maramureş. Aceasta este oferta cu care sunt îmbiaţi călărăşenii la „Târgul gospodarilor” ce se va...
Timp de patru zile, în perioada 13 – 16 decembrie, în inima oraşului, pe bulevardul Ştefan cel Mare, va avea loc prima ediţie a Târgului Sărbătorilor de Iarnă....
De mâine până duminică, „Târgul cu Bunătăţi” revine pe platoul Dacia din Buzău. Buzoienii a ocazia să deguste şi să cumpere bunătăţi tradiţionale româneşti din zona Bran, Rupea, Tulca, Bucşani, Curtesti, Cartisoara, Târgu Mureş, Valea Popii, Voineşti...
Brânza de burduf cu ceapă din zona Brașovului, dulceața de ardei iute din Dâmbovița, dar și cașacavalul olandez, sunt câteva dintre vedetele târgului de bunătăți care s-a deschis astăzi în central orașului Buzău. Până duminică, buzoienii vor putea de...
Eşti mare amator de miere? Sau te încântă să vizitezi târguri tradiţionale şi să deguşti bunătăţi proaspete şi fără aditivi, de la producători autohtoni? Vino în acest weekend la Bucureşti!...
Producătorii de miere îi invită pe pofticioși la Târgul Național al Mierii din București, în perioada 20-22 aprilie. La eveniment vor fi prezente și colegele de la Click! Poftă Bună!, care vor oferi demonstraţii de gătit şi concursuri cu premii....
La prima vedere, seamănă perfect cu nişte ouă normale înroşite. În realitate însă, sunt ouă din marţipan savuroase şi frumos colorate. Din mâinile Mihaelei Zegheru ies adevărate capodopere de artă. Vorbim aici de iepuraşi, tot felul de animăluţe desp...
Gurmanzii sunt aşteptaţi în weekend în Piaţa Unirii, unde are loc Cupa Moldovei la Gătit, eveniment organizat în cadrul Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber....
Călărăşenii se pot aproviziona pentru Crăciun cu bunătăţi tradiţionale de la târgul deschis în zona Orizont până pe 20 decembrie....
Consulii străini au organizat duminică târgul anual de binefacere, în care fiecare ţară a avut standul său cu bunătăţi tradiţionale. Acum 5 ani, un consul - cel turc - a avut ideea să organizeze de Sărbători un târg de caritate la care să participe t...
Producători din Muntenia, Ardeal, Bucovina, Moldova şi Dobrogea vă îmbie în weekend produse tradiţionale la Piaţa Ţărănească, pe platoul din faţa Casei de Cultură Constanţa....
fără imagine
Muzica, dansurile populare, mâncarea din belşug şi cozile interminabile au marcat ultima zi a manifestării dedicate arădenilor. Una dintre echipele care şi-au arătat măiestria în arta gătitului la ediţia din acest an a Festivalului Cătlanelor a fost ...
În această perioadă se emit autorizaţii pentru vânat la animale mici, astfel că vânătorii îşi pot servi prietenii în noaptea de Revelion cu bunătăţi din iepure şi fazan. Gospodinele ştiu deja reţetele delicioase....