Stiri despre buna guvernare

  16 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Şantiere, nu tranşee!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şantiere, nu tranşee!

  Mai avem, încă, şansa salvării Anului Centenar, a cărui primă jumătate a fost compromisă de exacerbarea războiului ce a înveninat spaţiul public. Mai avem, încă, şansa pregătirii preşedinţiei româneşti a Consiliului UE – testul de maturitate ca stat membru. Mai avem, încă, şansa închiderii rănilor şi a mobilizării energiilor pentru reconstrucţia ţării. Cu o condiţie: întoarcerea la unicul reper admis în politica responsabilă – buna guvernare.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Cîştigă ceva buna guvernare din luptele interne din PSD?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Cîştigă ceva buna guvernare din luptele interne din PSD?

  Fiind persoana privată din România care a avut cele mai multe procese contra unor marcanţi membri PSD sau afiliaţi de ai lor externi (de la Miron Cozma în 1993 la Rodica Stănoiu în 2004 mi-au intentat procese de calomnie, întîi în penal, pe urmă, după dezincriminare, în civil) şi singura care a dat în judecată PSD în acelaşi scop (departamentul de comunicare, prin purtătorul de cuvînt, la acea vreme un partid nu putea fi chemat în instanţă)...

 • O poveste: cutuma şi cultura noroiului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O poveste: cutuma şi cultura noroiului

  Ce baltă maro văd de la geamul biroului, o baltă de noroi. Una tulburată de picături de ploaie, dar nu din acelea pe care le vedem în filme, cu forma perfectă a sâmburelui de strugure, ci picuri mutanţi, strâmbi de la atâta poluare. Picuri toxici.

 • Alina Mungiu-Pippidi: De ce e România la fel?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: De ce e România la fel?

  În anul 1918, cînd Bucureştiul a trecut de sub ocupaţie germană înapoi la români, muzeul de artă românească de la Băneasa, donat de doctorul Minovici statului, a fost jefuit.

 • Principiile de „bună guvernare“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Principiile de „bună guvernare“

  Conceptul „bună guvernare“ a fost îmbrăţişat, mai întâi, de elitele reformiste internaţionale în contextul unei insatisfacţii tot mai acute faţă de lideri şi practici politice din ţările în curs de dezvoltare şi cele eliberate de comunism.

 • După proteste: Promisiunea neîndeplinită a protestelor româneşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  După proteste: Promisiunea neîndeplinită a protestelor româneşti

  În 2017, protestul anti-sistem a fost înlocuit de protestul faţă de numai o parte a sistemului. Cu sprijinul elitelor intelectuale, elitele politice româneşti au reuşit să deghizeze falia dintre câştigătorii tranziţiei şi perdanţii acesteia într-un fals conflict dintre comunism şi anti-comunism. Cum s-a ajuns aici. De Victoria Stoiciu

 • Alina Mungiu-Pippidi: Dacă FIFA ar fi o ţară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Dacă FIFA ar fi o ţară

  La punerea sub acuzare a mai multor oficiali FIFA, seful Departamentului de Justiţie al SUA, Loretta E. Lynch, a declarat că „Departamentul de Justiţie este hotărât să pună capăt corupţiei pe scară largă de la vârful fotbalului internaţional, nu numai din cauza amplorii acesteia sau a îndrăznelii şi profunzimii operaţiunilor, dar şi din cauza sfidării pe care un asemenea comportament o aduce principiilor internaţionale”[1].

 • Alina Mungiu Pippidi: Cinci paşi indispensabili afară din zona morţii degeaba
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu Pippidi: Cinci paşi indispensabili afară din zona morţii degeaba

  Vrem capul lui Piedone, vrem capul lui Oprea, şi dacă tot UNPR dispare cu această ocazie va fi cu atât mai bine, că destul de rele sunt partidele alea care politizează statul ca să mai avem de a face şi cu părţi din stat care îşi fac acoperire dintr-un partid. Dar, ne place ori ba, situaţia e de fapt mai complicată şi nu se rezolvă cu câteva capete.

 • Buna guvernare – linia întâi a războiului hibrid. În paralel, ai nevoie şi de apărare convenţională credibilă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Buna guvernare – linia întâi a războiului hibrid. În paralel, ai nevoie şi de apărare convenţională credibilă

  FP România a discutat despre atac şi apărare în războiului psihologic cu András Rácz, expert în afacerile Europei de Est, autorul unui recent raport asupra războiului hibrid lansat de Rusia în Ucraina. Concluzia: „Rusia se află pe acest nou câmp de bătalie. Şi chiar luptă. Noi ce facem?”. Discuţie realizată de Octavian Manea

 • Alina Mungiu-Pippidi: Cercul vicios şi cercul virtuos. Două scenarii pentru România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Cercul vicios şi cercul virtuos. Două scenarii pentru România

  Vorbim mult de Vaslui zilele astea, datorită unui caz banal la ţară, nişte băieţi dotaţi cu o maşină au folosit-o ca să culeagă o fată pe care au făcut-o cu toţi prietenii lor „poştă”, în climatul de îngăduinţă al sătenilor şi chiar al magistraţilor locali. Precedenta ocazie în care Vasluiul s-a mai ridicat la asemenea nivel de faimă a fost cazul Tanacu, de la care au trecut exact zece ani.

 • Alina Mungiu-Pippidi, în Nature: De ce nu iau românii premiul Nobel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi, în Nature: De ce nu iau românii premiul Nobel

  De ce unele naţiuni au capacitatea de a inventa şi crea pe o scară grandioasă, generând progres şi dezvoltare, iar altele nu? Talentul şi inteligenţa sunt distribuite normal, deci întîmplător în natură, şi cu toate acestea mai puţin de 30 de ţări din lume reuşesc să inoveze astfel încît să se dezvolte.

 • STUDIU: Vama, Agenţia Medicamentului şi Ministerul de Externe se numără printre cele mai netransparente instituţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  STUDIU: Vama, Agenţia Medicamentului şi Ministerul de Externe se numără printre cele mai netransparente instituţii

  Cinci autorităţi administrative centrale din Republica Moldova nu au publicat niciun set de date până la începutul lunii iulie pe portalul date.gov.md: Agenţia Medicamentului, Centrul de Acreditare în domeniul Evaluării Conformităţii Produselor, Centrul Naţional de Sănătate Publică, Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui şi Serviciul Vamal.