Stiri despre buget european

  12 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Victor Negrescu: Viitorul buget european şi planul de relansare trebuie să fie motorul modernizării României. Nu ne permitem să ratăm această oportunitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Victor Negrescu: Viitorul buget european şi planul de relansare trebuie să fie motorul modernizării României. Nu ne permitem să ratăm această oportunitate

  La iniţiativa europarlamentarului Victor Negrescu, cu sprijinul Grupului S&D din Parlamentul European, a avut loc astăzi conferinţa privind viitorul buget european şi planul de relansare economică. Conferinţa a reprezentat o invitaţie la dialog, adresată societăţii civile, actorilor sociali şi celorlalte partide politice, privind modul în care fondurile europene ar trebui utilizate la nivel european şi naţional.

 • Şeful popularilor europeni, Donald Tusk, cere excluderea Fidesz din PPE după veto-ul Ungariei şi Poloniei asupra bugetului UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şeful popularilor europeni, Donald Tusk, cere excluderea Fidesz din PPE după veto-ul Ungariei şi Poloniei asupra bugetului UE

  Preşedintele Partidului Popular European (PPE), fostul premier polonez Donald Tusk, a cerut luni excluderea din acest partid a formaţiunii Fidesz conduse de premierul ungar Viktor Orban, după ce Ungaria a blocat prin veto - împreună cu Polonia - bugetul multianual al UE şi planul european de relansare din cauza nemulţumirii guvernelor de la Budapesta şi Varşovia faţă de condiţionarea accesării fondurilor europene de situaţia statului de drept.

 • Preşedinţia Consiliului UE: Rolul României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preşedinţia Consiliului UE: Rolul României

  România preia, în aceste zile, coordonarea reuniunilor la toate nivelurile Consiliului UE de la preşedinţia în curs, cea austriacă. Concluzia reuniunii de la Bruxelles a comisarilor europeni cu miniştrii români a fost că ţara noastră este pregătită să exercite mandatul ce începe la 1 ianuarie. Ne aşteaptă 257 de dosare legislative aflate în negocieri, precum şi cele două mari teme în impas: finalizarea Brexit şi Cadrul Financiar Multianual.

 • Fondurile europene – oglinda
neputinţei noastre
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fondurile europene – oglinda neputinţei noastre

  Propunerea Comisiei Europene de suplimentare cu 2,2 miliarde de euro a fondurilor de coeziune alocate României - 8% în plus faţă de actualul buget - este o veste bună doar dacă întoarcem spatele realităţii pe care o reflectă. România a primit şi în 2014 o creştere de 18%, dar a absorbit până acum doar o zecime din fondurile alocate. UE ne pune la dispoziţie bani mai mulţi pentru că suntem săraci, însă nu vrem ori nu ne pricepem să-i folosim.

 • Care sunt primii paşi către apărarea europeană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Care sunt primii paşi către apărarea europeană

  Linia de finanţare de aproape 20 de miliarde de euro prevăzută pentru Apărarea europeană în proiectul de buget de 1.279 de miliarde de euro prezentat recent de Comisia Europeană pentru perioada 2021-2027 vizează achiziţia de noi echipamente, dar nu şi finanţarea unor operaţiuni.

 • Trei mituri false legate de fondurile europene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei mituri false legate de fondurile europene

  Circulă în spaţiul public câteva chestiuni false legate de fondurile europene, chestiuni care au ajuns să fie catalogate ca adevăruri. Cu ajutorul datelor o să încerc să demitizez aceste mituri false.

 • Europa ca un iepure sub far
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europa ca un iepure sub far

  Discutam azi despre criza europeană şi implicaţiile sale cu Eugen Ovidiu Chirovici despre care care cred că este unul dintre cei mai buni analişti economici pe care i-a produs presa românească în toată perioada de după 1989.

 • Un Summit cu două ţinte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un Summit cu două ţinte

  Pentru prima oara în istoria UE, avem un Summit care are o perspectivă dublă. Prima, desigur, o constituie un acord asupra bugetului european. Cu un nou plan de reduceri care nu convine nimănui şi care, într-un final încă greu de prevăzut, ar trebui să-i mulţumească pe toţi.

 • Marea Britanie: bombă sau petardă?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marea Britanie: bombă sau petardă?

  Spusele premierului britanic despre viitorul ţării sale pot fi o simplă petardă aruncată în jocul diplomatic foarte strâns de la Bruxelles în jurul bugetului european. S-a mai folosit de tehnica asta şi i-a ieşit.

 • Se mai întâmplă şi altceva pe lume
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se mai întâmplă şi altceva pe lume

  Dacă, peste tot în Europa, nivelul jocului politic ar semăna cu bălăcăreala fără sfârşit din România, atunci chiar ar fi o tragedie.

Modifică Setările