Stiri despre buddha

  21 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Un călugăr mumificat descoperit în Mongolia „nu este mort, ci doar meditează“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un călugăr mumificat descoperit în Mongolia „nu este mort, ci doar meditează“

  Un călugăr mumificat, vechi de 200 de ani şi descoperit în poziţia „lotus“ este studiat acum de oamenii de ştiinţă din Mongolia. Se pare chiar că unii experţi insistă că relicva umană este într-o stare spirituală foarte specială numită „tukdam“, care reprezintă ultima etapă înainte de a deveni un Buddha real.

 • Un templu budist din India a suferit un „atac terorist”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un templu budist din India a suferit un „atac terorist”

  Unul dintre cele mai respectate temple budiste din estul Indiei a fost zdruncinat duminică dimineaţă de o serie de explozii pe care autorităţile le-au atribuit unui atac terorist, informează cotidianul „The New York Times”. Două persoane au fost rănite, potrivit primelor informaţii.

 • Învăţăturile lui Buddha şi Deepak Chopra
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Învăţăturile lui Buddha şi Deepak Chopra

  Buddha înseamnă trezire, trezire la realitate, la propria natură a fiinţei, la vidul radiant. Buddha nu înseamnă zeu, semi-zeu sau celebritate. Deepak Chopra este un profesor al zilelor noastre, privit de unii ca o celebritate şi chiar ca un zeu. El a creat o cale pe care, dacă o urmezi, nu trebuie să fii plin de adorare oarbă. Deepak este iubit şi este înţelept, notează „Huffington Post“.

 • O statuie budistă descoperită de nazişti „a venit” din spaţiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O statuie budistă descoperită de nazişti „a venit” din spaţiu

  O echipă germano-austriacă de oameni de ştiinţă a descoperit că o statuie antică budistă găsită de o expediţie nazistă în Tibet în anul 1938 a fost sculptată într-un ataxit, o clasă de meteoriţi din fier foarte rară. Cercetătorii susţin că statuia adusă în Europa de nazişti este făcută dintr-un  meteorit care a căzut probabil acum 10.000 de ani de-a lungul frontierei Siberia-Mongolia.

 • Nu crede tot ce gândeşti!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nu crede tot ce gândeşti!

  Buddha spune că toată suferinţa este cauzată de ataşament. Mintea este cea care cauzează ataşamentul. Tot mintea coace argumente despre câtă dreptate avem sau nu, despre cum funcţionează lumea şi tot ea creează celula care ne izolează pe toţi.Vestea bună este că o putem schimba. Putem să ne redeschidem mintea şi să ne vindecăm percepţiile pentru a crea libertatea şi însemnătatea de care avem nevoie.

 • Templu budist redeschis în Siberia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Templu budist redeschis în Siberia

  Peste zece mii de persoane au participat la ceremonia de redeschidere a unui templu budist din Siberia, distrus în timpul regimului stalinist. Oamenii au purtat pe străzile oraşului Chadan peste o mie de statui ale lui Buddha şi au înălţat rugăciuni.

 • Vezi aici cum arată relicvele lui Buddha! (GALERIE FOTO)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vezi aici cum arată relicvele lui Buddha! (GALERIE FOTO)

  O expoziţie inedită este găzduită, până duminică seara, în sala de conferinţe a Bibliotecii Judeţene Argeş. Pelerinii au luat cu asalt instituţia pentru a vedea relicvele sub formă de diamante sau perle ale lui Buddha şi ale altor maeştri budişti.

 • Relicvele lui Buddha, la Piteşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Relicvele lui Buddha, la Piteşti

  De astăzi, de la ora 17.00, şi până duminică la ora 19.00, cei interesaţi pot merge la Biblioteca Judeţeană Argeş pentru a vedea relicvele lui Buddha şi ale altor maeştri budişti. Expoziţia este liberă, iar, în cadrul ei vor avea loc şi ceremonii de binecuvântare.

 • Ten Years After
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ten Years After

  Au trecut zece ani din care planeta a ieşit zguduită şi tristă. S-a scurs un deceniu început sub semnul demolării.

Modifică Setările