Stiri despre bucuresti360

  18 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Viaţa de noapte din Capitală, atracţie turistică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viaţa de noapte din Capitală, atracţie turistică

  Skybaruri din care priveliştea este superbă, cluburi cu distracţie de cinci stele, cazinourile unde adrenalina îţi dictează mişcările. Bucureştiul „trăieşte” şi noaptea, iar distracţiile atrag şi mulţi turişti străini.

 • Descoperă cu familia muzeele din Capitală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Descoperă cu familia muzeele din Capitală

  Bucureştiul oferă locuri fascinante pentru întreaga familie. O vizită făcută la Muzeul Antipa, la Muzeul de Geologie, la Observatorul Astronomic sau la Orăşelul Cunoaşterii poate crea dependenţă. Una bună, a cunoaşterii, a informaţiilor noi, dar şi a timpului de calitate petrecut alături de cei dragi.

 • La Biserica Domnească se scrie istorie de 450 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La Biserica Domnească se scrie istorie de 450 de ani

  Cu toţii trecem aproape zilnic prin Bucureşti pe lângă clădiri şi locuri cărora aproape că nu le mai dăm importanţă. Existenţa lor a intrat, deja, în rutina ochiului nostru. Câţi ştiu însă că biserica cea mai veche din Bucureşti, încă „în picioare”, este Biserica Domnească de lângă Curtea Veche, cunoscută şi ca Sf. Anton, ce veghează de peste 450 de ani fosta reşedinţă a domnilor munteni.

 • Ateneul Român – Palatul Culturii şi al Artelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ateneul Român – Palatul Culturii şi al Artelor

  Construit în urmă cu mai bine de 120 de ani prin subscripţie publică, palatul Ateneului Român este nu numai unul dintre simbolurile Capitalei, ci ale întregii Românii. Acest palat are şi o poveste a lui, o poveste pe care vă invităm să o cunoaşteţi, pe scurt, în următoarele rânduri.

 • Descoperă Centrul Vechi al Bucureştiului. Distracţie, dar şi istorie la tot pasul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Descoperă Centrul Vechi al Bucureştiului. Distracţie, dar şi istorie la tot pasul

  Vatră a Bucureştiului, Centrul Vechi este locul de unde a plecat dezvoltarea şi extinderea Capitalei. Dincolo de numeroasele restaurante, pub-uri, terase unde călătorul poate degusta mâncăruri delicioase ori îşi poate astâmpăra setea, Centrul Vechi înseamnă şi o zonă unde istoria şi contemporaneitatea se împletesc într-un amalgam de energii.

 • Biserica Bucur - locul unde s-a născut Bucureştiul, între legendă şi spiritualitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Biserica Bucur - locul unde s-a născut Bucureştiul, între legendă şi spiritualitate

  Unul dintre cele mai frumoase, dar şi mai controversate monumente din Bucureşti se află pe malul Dâmboviţei şi uimeşte şi azi prin simplitate, întruchipând un simbol al identităţii naţionale, dar şi locale. Este vorba de micuţa biserică, închinată sfinţilor Atanasie şi Chiril, şi cunoscută de tot bucureşteanul drept Biserica Bucur sau Biserica lui Bucur Ciobanu.

 • Parcul Natural Văcăreşti, delta din mijlocul Capitalei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Parcul Natural Văcăreşti, delta din mijlocul Capitalei

  Unul dintre locurile neobişnuite din Bucureşti este Parcul Natural Văcăreşti, denumit şi „Delta dintre blocuri”. Singura arie naturală urbană protejată din România este, la ora actuală, un punct de atracţie pentru cei dornici de o aventură într-o lume a naturii, ce adăposteşte zeci şi sute de specii de păsări, mamifere, plante.

 • Parcurile de aventură, rai lângă Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Parcurile de aventură, rai lângă Bucureşti

  O altfel de distracţie! Asta îşi propun mulţi români dornici să experimenteze relaxarea în mijlocul naturii. Nu departe de Bucureşti, parcurile de aventură îi aşteaptă pe vizitatori să-şi testeze adrenalina şi să facă sport în aer liber.

 • Vizită la muzeul pe care îl găzduieşte Foişorul de Foc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vizită la muzeul pe care îl găzduieşte Foişorul de Foc

  Trecem în fiecare zi pe lângă clădiri încărcate de istorie, dar oare câţi dintre noi ne-am propus să le descoperim cu adevărat? Iată o idee pentru părinţi de petrecut timpul în Bucureşti: să vizitaţi împreună cu copilul două muzee fascinante.

 • Casa Melik, cea mai veche din Capitală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Casa Melik, cea mai veche din Capitală

  Dacă în alte privinţe mai există dispute printre specialişti în legătură cu cea mai veche casă de locuit, încă existentă din Bucureşti, există o opinie împărtăşită de mai toţi: aceasta este Casa Melik, din Strada Spătarului, 22.

 • La pas prin vechiul Bucureşti FOTO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La pas prin vechiul Bucureşti FOTO

  Capitala României ia naştere în jurul unui fort întărit ridicat pentru prima oară în vremea lui Mircea cel Bătrân pentru a proteja acest nod al drumurilor comerciale, care veneau fie din Polonia, Moldova, fie din spaţiul germanic şi maghiar, via Braşov, şi mergeau către Constantinopol.

 • „Bucureşti 360°“, o „călătorie“ fără egal prin vremuri şi spaţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Bucureşti 360°“, o „călătorie“ fără egal prin vremuri şi spaţii

  „Bucureşti 360°“ este un proiect de televiziune realizat de Adevărul Holding în cadrul programului de promovare a patrimoniului turistic local denumit „Destination: Bucharest“. El include o serie de emisiuni dedicate exclusiv prezentării şi promovării Bucureştiului din perspectivă turistică, cu scopul mediatizarii obiectivelor sale turistice emblematice, dar şi a celor mai putin ştiute, inedite.

 • Tainele şi monumentele de pe Dealul Mitropoliei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tainele şi monumentele de pe Dealul Mitropoliei

  Drumul care urcă la Dealul Mitropoliei, chiar în centrul Bucureştiului, păstrează poveştile unor personalităţi istorice precum Constantin Brâncoveanu şi Alexandru Ioan Cuza. Dar este străbătut şi de mii de pelerini pentru a ajunge la moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou.