bucatarie romaneasca - ultimele știri
Un american curios și-a surprins urmăritorii cu reacția sa autentică la degustarea salatei de vinete, care este o mâncare simbol a bucătăriei românești.
Nouă tineri bucătari din Timișoara, cu vârste între 15 și 20 de ani, se pregătesc cu entuziasm și dăruire pentru a reprezenta România la IKA - Olimpiada Internațională de Gastronomie, care va avea loc în Stuttgart, Germania.
Românilor le place să se laude cu bucătăria tradițională, iar aprecierile străinilor întăresc ideea că mâncarea românească este deosebit de gustoasă, savuroasă și savurată.
Hrana strămoșilor provenea din agricultură, creșterea animalelor, culesul plantelor, fructelor, rădăcinoaselor, din pescuit și vânătoare. Cea mai cultivată cereală era meiul, grâul venind abia pe locul al doilea.
Bucătăria românească a făcut un salt spectaculos în ultimii doi ani, de când a intrat în clubul restrâns al bucătăriilor naţionale care au mai mult decât bucătăriile etnice şi regionale, bucătăriile lor tradiţionale, rustice....
Noua bucătărie românească fină, creativă, apărută pe lume în urmă cu exact un an, îi atrage din ce în ce mai tare pe bucătarii talentaţi, care vor să-şi încerce puterile în cel mai dificil exerciţiu posibil, practic....
Este pasionat de bucătărie de la 11 ani şi a lucrat cu bucătari de top din Franţa la restaurante cu stele Michelin. Vincent Lointier, care şi-a deschis de curând o şcoală de bucătari şi un restaurant la Cluj, a povestit pentru „Adevărul” despre viaţa...
Multe bucătarii naţionale au cele două ramuri bine delimitate: o bucătărie tradiţională, populară, şi o bucătărie fină. Începând cu cea mai celebră, mai sofisticată şi mai bună din lume, La Cuisine Francaise, cu ale sale Cuisine du Terroir şi Haute C...
Bucătăria tradiţională românească este diversă şi cuprinde nenumărate obiceiuri şi tradiţii culinare, mâncăruri specifice, împreună cu obiceiuri provenite prin intersectarea culturii gastronomice cu tradiţii ale altor popoare.
Când ne vin oaspeţi mai ales de peste hotare, românii se întrec să-i ospăteze cu ce e mai bun. Musafirii sunt primiţi cu mâncăruri care au intrat definitiv în bucătăria românească. Unele dintre acestea sunt, însă, de provenienţă orientală, fiind împr...
Chef Radu Zărnescu este cel care a făcut pionierat, în România, în domeniul organizării evenimentelor gastronomice.
Cercetători ai bucătăriei autohtone spun că majoritatea teoriilor privitoare la mâncărurile pe care şi le revendică românii sunt false.
Numărul străinilor care vor ajunge în această vară în hotelurile all inclusive de pe litoralul românesc se va dubla, urmând să depăşească 10.000 de persoane, care vin în principal din Germania, Polonia şi Israel, potrivit unei analize recente.
Ah, cum mai revine neastîmpărata noastră foame de a defini ce este şi ce nu este bucătăria românească! Cum ne mai copleşeşte pofta de a identifica care sînt şi care nu reţetele româneşti!
„E mâncare de vizitii beţi, dar după ea se înnebunesc elitele. E leacul perfect pentru mahmureală, iar orice oraş care se respectă are o cârciumă vestită pentru acest fel de mâncare“. Aşa o descrie Radu Anton Roman. Eu aş spune atât: o iubeşti sau o ...