bucataria romaneasca - ultimele știri
Claudia Romana Rista este primul „diplomat culinar“ asumat din România. Romana a adunat rețete originale din toată țara, iar acum vrea să le promoveze, în special în restaurantele din România, care nu știu să gătească după orânduielile vechi ale bucătăriei de pe teritoriul nostru.
Într-o călătorie pentru redescoperirea sinelui, chef Alex Petricean a început să simtă chemarea către bucătăria românească, iar în prezent o aduce în farfurie în restaurantul NOUA, unde 98% din produse sunt locale, iar experienţa mâncatului este învă...
Florin Dumitrescu (33 de ani) s-a hotărât să devină bucătar deodată, la 14 ani. În primul rând, pentru că avea nevoie de bani pentru o vacanţă la mare cu băieţii, dar mai ales pentru că se uita la televizor şi a fost impresionat de o farfurie cu span...
Pe lângă friptura de miel, masa tradiţională de Paşte include şi drobul, preparat fie exclusiv din măruntaiele mielului, ca în următoarea reţetă, fie din mai multe tipuri de carne. Pentru succes garantat în prepararea drobului, iată o reţetă simplă ş...
Musacaua în straturi este o mâncare care s-a impus mai mult în bucătăria grecească decât în cea turcească sau arabă. În bucătăria românească, musacaua se serveşte în straturi, de obicei cu carne şi cartofi care pot fi înlocuiţi cu vinete şi neapărat ...
Anul 2013 este un an in care criza se resimte puternic inca, crede Sabin Cernea, proprietarul Wu Xing, cu activitate pe piata serviciilor de livrare la domiciliu, care vorbeste despre o "inghetare" a consumului.