Stiri despre brusture

  23 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Adjuvantul din brusture indicat în deficitul de vitamine, calciu şi magneziu, dar şi pentru regenerarea celulei hepatice. Cum îl poţi prepara acasă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adjuvantul din brusture indicat în deficitul de vitamine, calciu şi magneziu, dar şi pentru regenerarea celulei hepatice. Cum îl poţi prepara acasă

  Este cunoscut faptul că brusturele are acţiune depurativă, diuretică, sudorifică, bacteriosatică, antifungică, antiinflamatoare, antireumatică şi de stimulare a functiei hepato-biliare. Planta (mai exact rădăcina) poate fi folosită şi ca adjuvant în tratarea avitaminozelor şi a deficitului de magneziu şi calciu dacă este utilizată sub formă de pulbere.

 • 7 plante care scad colesterolul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  7 plante care scad colesterolul

  Medicamentele anticolesterol sunt eficace, dar au şi efecte secundare nu tocmai plăcute. Excesul poate fi eliminat printr-un regim de viaţă sănătos, o alimentaţie corectă şi graţie remediilor naturiste.

 • Cele mai bune plante care-ţi uşurează digestia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai bune plante care-ţi uşurează digestia

  Balonarea, crampele  şi arsurile stomacale, neplăcerile digestive în general pot apărea la final de an, când, după un post mai lung, ai parte de mese îmbelşugate. Încearcă remediile oferite de farmacia verde a naturii!

 • Planta care tratează spondilita cervicală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Planta care tratează spondilita cervicală

  Una dintre cele mai des întâlnite afecţiuni ale coloanei vertebrale, spondiloza cervicală, se manifestă prin dureri atât în zona cefei cât şi a umerilor.

 • Cu ce ceaiuri de plante poţi să-ţi menţii rinichii sănătoşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cu ce ceaiuri de plante poţi să-ţi menţii rinichii sănătoşi

  Problemele renale, care, de obicei, apar în tăcere, dar se acutizează destul de dureros, se ameliorează nu doar cu medicamente, ci şi cu ajutorul plantelor medicinale, pe care însă le putem folosi, la fel de bine, pentru a preîntâmpina insuficienţa renală şi alte afecţiuni ale acestor organe. Iată câteva recomandări venite din partea unui specialist în fitoterapie.

 • Rădăcina de
brusture previne cancerul cervical
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rădăcina de brusture previne cancerul cervical

  Acest remediu pe bază de plante ajută la prevenirea sau chiar inversarea modificărilor precanceroase din cervix. Cum trebuie folosit ca să fie mai eficient.

 • Brusturele curăţă organismul de toxine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Brusturele curăţă organismul de toxine

  Una dintre cele mai răspândite plante din ţara noastră, brusturele, cunoscut şi sub denumirea de captalan, are puternice proprietăţi detoxifiante. Sub formă de ceai, pulbere sau tinctură, rădăcina de brusture poate fi utilizată ca adjuvant în prevenirea cancerului şi a diabetului.

 • Cele mai bune plante care protejează ficatul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai bune plante care protejează ficatul

  Într-o eră în care mersul pe jos este un moft, mâncarea bio - un lux, iar restaurantele pentru nefumători erau, până de curând, rarităţi, nu e de mirare că multe persoane se plâng de probleme ale ficatului. În ajutorul acestuia vine natura, care oferă o selecţie de plante care-l pot proteja.

 • Remedii contra căderii părului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remedii contra căderii părului

  E natural să-ţi cadă zilnic câteva fir de păr. Însă, dacă simţi că părul s-a subţiat, este casant şi la baie pierzi cu mult mai multe fire decât de obicei, înseamnă că trebuie să iei măsuri. Amestecurile din plante te pot ajuta să controlezi căderea părului.

 • Rădăcina de brusture – beneficii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rădăcina de brusture – beneficii

  Una dintre cele mai răspândite şi utilizate plante medicinale este brusturele. Specialiştii în fitoterapie susţin că brusturele este util în prevenirea bolilor de inimă şi diabetului şi ajută cu succes activitatea ficatului şi a bilei. Află mai multe despre rădăcina de brusture – beneficii.

 • Cele mai bune remedii pentru curăţarea sângelui
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai bune remedii pentru curăţarea sângelui

  Ştim cât de important este ca sângele şi vasele sangvine să fie sănătoase, de aceea apelăm la tot felul de tratamente pentru a ne asigura de acest lucru. Un ajutor de încredere sunt remediile care ajută la purificarea sângelui, fortifică imunitatea şi ne apără de boli.

 • Scapă de durerile de cap fără medicamente
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scapă de durerile de cap fără medicamente

  Jumătate dintre români suferă de dureri de cap şi de migrene cel puţin o dată pe lună, spun statisticile. 50% dintre aceştia au astfel de dureri în fiecare săptămână. Atunci când nu ascund boli grave, aceste dureri pot fi tratate fără medicamente, cu ajutorul plantelor şi a unor suplimente naturale.

 • Ajutoare din natură care sporesc fertilitatea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ajutoare din natură care sporesc fertilitatea

  Dacă nu reuşeşti să rămâi însărcinată din cauza unor probleme de sănătate, află că sunt unele plante ce stimulează fertilitatea. Înainte de a începe un tratament naturist, este foarte important să discuţi cu medicul tău de familie.

 • Plante banale cu efecte extraordinare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plante banale cu efecte extraordinare

  Le vezi crescând pe marginea drumurilor şi nici nu bănuieşti probabil cu ce proprietăţi terapeutice sunt înzestrate. Însă aceste buruieni, ignorate de cei mai mulţi dintre noi, sunt adevărate medicamente naturale care pot ameliora diferite afecţiuni.

 • Ce probleme de sănătate poţi trata cu remedii din brusture
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce probleme de sănătate poţi trata cu remedii din brusture

  Pe cât este de uşor de procurat, pe atât este de valoros din punct de vedere terapeutic. Brusturele are proprietăţi detoxifiante, hipoglicemiante şi antibacteriene de excepţie, spun specialiştii în fitoterapie.

 • 5 plante care combat durerile de articulaţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 plante care combat durerile de articulaţii

  Sezonul ploios aduce nu doar o stare generală de tristeţe, ci şi dureri articulare, în multe cazuri. Iată cu ce plante poţi atenua problemele pe care ţi le provoacă reumatismul.

 • Top 3 remedii care combat acneea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Top 3 remedii care combat acneea

  Află care sunt, în opinia specialiştilor, cele mai bune tratamente care stimulează refacerea tenului acneic, mai eficiente chiar decât unele medicamente.

 • Leacuri fel şi fel cu brusture
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Leacuri fel şi fel cu brusture

  Una dintre cele mai răspândite plante din lume, brusturele, are proprietăţi antibacteriene, antifungice şi diuretice şi ajută la eliminarea toxinelor.

Modifică Setările