Stiri despre bronislaw komorowski

  26 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Noul preşedinte al Poloniei se mândreşte că a fost membru al Cercetaşilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noul preşedinte al Poloniei se mândreşte că a fost membru al Cercetaşilor

  Conservatorul Andrzej Duda a câştigat alegerile prezidenţiale de duminică din Polonia cu 51,55% din voturi, învingându-l pe preşedintele în exerciţiu, Bronislaw Komorowski, care a obţinut 48,45% din sufragii, a anunţat luni Comisia Electorală poloneză. Noul preşedinte al Poloniei Andrzej Duda este tânăr, inteligent, dinamic, eurosceptic şi se mândreşte cu faptul că a fost cercetaş.

 • Surpriză la alegerile prezidenţiale din Polonia. Andrzej Duda, candidatul opoziţiei conservatoare, a câştigat primul tur
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Surpriză la alegerile prezidenţiale din Polonia. Andrzej Duda, candidatul opoziţiei conservatoare, a câştigat primul tur

  Rezultat suprinzător în urma alegerilor prezidenţiale din Polonia. Candidatul partidului conservator Dreptate şi Justiţie (PiS, opoziţie), Andrzej Duda, a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale desfăşurate duminică în Polonia, potrivit unui sondaj de opinie efectuat la ieşirea de la urne şi ale cărui rezultate au fost date publicităţii după închiderea secţiilor de votare.

 • Alegeri în Polonia: Andrzej Duda, pe primul loc, cu 2,6% peste actualul preşedinte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegeri în Polonia: Andrzej Duda, pe primul loc, cu 2,6% peste actualul preşedinte

  Polonezii au votat, astăzi, în cadrul primului tur al alegerilor prezidenţiale, în care  favorit era şeful statului în exerciţiu, Bronislaw Komorowski, avându-l drept principal contracandidat pe conservatorul Andrzej Duda. Conform exit poll-urilor, Duda este câştigătorul turului de scrutin, cu 34,8% din voturi.

 • VIDEO Un tramvai cu preşedintele Poloniei la bord a sărit de pe şine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Un tramvai cu preşedintele Poloniei la bord a sărit de pe şine

  Preşedintele polonez Bronislaw Komorowski a fost implicat într-un accident de circulaţie duminică, la Konstantynow Łodzki, un oraş din centrul Poloniei, după ce un tren de epocă la bordul căreia se afla a ieşit de pe şine, relatează TVP Info.

 • Polonia - un aliat ferm, în apărarea valorilor euroatlantice, nu euroasiatice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Polonia - un aliat ferm, în apărarea valorilor euroatlantice, nu euroasiatice

  La Bucureşti, ca şi la Chişinău, ar fi utilă înfiinţarea unor ministere destinate combaterii lucide, argumentate, cu date şi argumente pragmatice, a defetismului naţional, cultivat, cu perseverenţă, de ambasade răsăritene, dar şi de jurnalişti neconectaţi la realităţile comunităţii euroatlantice.

 • INTERVIU Parteneriatul strategic al României cu Polonia? Doar declarativ...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Parteneriatul strategic al României cu Polonia? Doar declarativ...

  În mod paradoxal, în timp ce la Chişinău, la o palidă marcare a Zilei Europei, noul premier, Iurie Leancă, nu a rostit un cuvinţel despre România, dar a amintit vremea când Varşovia temporar subordona Moldova, la Bucureşti, Parteneriatul strategic româno-polon nu mai este pomenit ca un reper util consolidării flancului răsăritean al NATO. De ce?

 • Prim-ministrul Vlad Filat participă la Forumul Global de la Wroclaw – 2011
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prim-ministrul Vlad Filat participă la Forumul Global de la Wroclaw – 2011

  Premierul se află acum în Polonia, în calitate de reprezentant al Moldovei la Forumul Global anual, de la Wroclaw. La eveniment participă, de asemenea, Preşedintele Poloniei, Bronislaw Komorowski, ex-preşedintele Poloniei, Alexander Kwasniewski, Senatorul american John McCain, şi Ministrul Afacerilor Externe al Poloniei, Radoslaw Sikorski.

 • Privatizările din Polonia, doar pe hârtie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Privatizările din Polonia, doar pe hârtie

  Statul polonez intenţionează să obţină 9 miliarde de dolari în acest an din privatizări, pe fondul unei datorii publice de peste 18 miliarde de dolari. Privatizarea mai multor firme poloneze a însemnat, de fapt, ieşirea de sub controlul statului numai pentru a intra în subordinea unei companii deţinutede stat.

 • Europenii şi ruşii se bucură pentru victoria lui Komorowski
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europenii şi ruşii se bucură pentru victoria lui Komorowski

  Candidatul liberal Bronislaw Komorowski l-a învins duminică pe adversarul său conservator Jaroslaw Kaczynski, la sfârşitul unui duel strâns al alegerilor prezidenţiale din Polonia, potrivit rezultatelor aproape definitive.

 • Komorowski, noul preşedinte polonez
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Komorowski, noul preşedinte polonez

  Exit-poll-urile realizate de majoritatea institutelor de sondare îl dădeau aseară învingător pe liberalul Bronislaw Komorowsk. Komorowski ar fi obţinut între 51,1 şi 53,1%, în timp ce Kaczynski ar fi luat între 46,9 şi 48,9%. Peste 836.000 de alegători au votat în afara locului de reşedinţă.

 • Komorowski câştigă primul tur de scrutin din Polonia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Komorowski câştigă primul tur de scrutin din Polonia

  Liberalul Bronislaw Komorowski a câştigat primul tur de scrutin al alegerilor din Polonia, aşa cum anticipau analiştii, dar a ratat majoritatea absolută (peste 50%), ce l-ar fi propulsat direct la preşedinţia ţării.

 • Polonia: alegeri pe fond de inundaţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Polonia: alegeri pe fond de inundaţii

  Polonezii vor lăsa deoparte, mâine, pentru câteva ore, munca de reconstrucţie şi se vor deplasa la urne pentru a-şi alege preşedintele. Favoriţii acestui scrutin sunt liberalul Bronislaw Komorowski şi conservatorul Jaroslaw Kaczynski, fratele defunctului preşedinte, Lech Kaczynski.

 • VIDEO Kaczynski, ultimul drum
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Kaczynski, ultimul drum

  Preşedintele polonez, decedat în urma prăbuşirii avionului său în Rusia, a fost înmormântat ieri alături de regii Poloniei. Polonezii au venit, ieri, cu mic cu mare, din toate colţurile ţării, la Bazilica Sf. Maria din Cracovia, pentru a-şi lua adio de la preşedintele Lech Kaczynski şi de la soţia sa, Maria.

 • Sicriul, expus la Palatul Prezidenţial
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sicriul, expus la Palatul Prezidenţial

  Preşedintele interimar al Poloniei, Bronislaw Komorowsji, al cărui tată a fost ambasador în România în perioada 1991 – 1992, a anunţat că sâmbătă vor fi organizate în Piaţa Pilsudski din Varşovia ceremonii funerare de stat pentru preşedintele Lech Kaczynski.

 • Polonia: alegeri în doliu pentru preşedinte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Polonia: alegeri în doliu pentru preşedinte

  În tăcerea doliului, Varşovia se pregăteşte pentru alegeri prezidenţiale anticipate. Prezidenţialele trebuie să aibă loc până la sfârşitul lui iunie. Preşedintele interimar, Bronislaw Komorowski, a început deja consul­tă­rile cu partidele politice pentru stabilirea datei.

Modifică Setările