Stiri despre brand de tara

  24 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Sociolog american, despre valorile comune între români şi americani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sociolog american, despre valorile comune între români şi americani

  România ar trebui să se debaraseze de etichete vechi precum fostă ţară de după Cortina de Fier, din estul Europei, şi să se promoveze, mai curând, ca o destinaţie romantică unde poţi să faci un tur al castelelor medievale încărcate de istorie. Cel puţin aşa apreciază directorul The Polling Company, Brett Lloyd, autor al unui sondaj comparativ SUA-România, în colaborare cu INSCOP.

 • VIDEO Brandul de ţară al României, în viziunea unui sociolog american: „Haideţi să ne vedeţi castelele, munţii sau pădurile virgine“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Brandul de ţară al României, în viziunea unui sociolog american: „Haideţi să ne vedeţi castelele, munţii sau pădurile virgine“

  România ar trebui să se debaraseze de etichete vechi precum fostă ţară de după Cortina de Fier, din estul Europei, şi să se promoveze, mai curând, ca o destinaţie romantică unde poţi să faci un tur al castelelor medievale încărcate de istorie, apreciază directorul The Polling Company, Brett Lloyd, autor al unui sondaj comparativ SUA-România, în colaborare cu INSCOP.

 • Pe marginea drumului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pe marginea drumului

  Drum de ţară e o expresie odihnitoare, dar o rostesc aici cu înţelesul de „brand de ţară”, adică acea etichetă prin care căutăm, uneori cu destulă patimă, să surprindem o trăsătură esenţială a stirpei din care ne tragem, cu spaima probabil de a nu ne dilua de tot printre străini. Aşadar, am străbătut ţara de la est la vest.

 • Ne paşte un nou 
brand de ţară: Oaia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ne paşte un nou brand de ţară: Oaia

  Ministrul Turismului, Mircea Dobre, a lansat ideea promovării oii ca simbol turistic, fiind luată în discuţie chiar alegerea acesteia ca brand de ţară. Demersul său a fost fie criticat, fie ironizat de politicieni şi de specialişti, dar a fost susţinut de ministrul Agriculturii, Petre Daea.

 • Scandalul Volkswagen a şters 4% din valoarea brandului de ţară al Germaniei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scandalul Volkswagen a şters 4% din valoarea brandului de ţară al Germaniei

  Scandalul Volkswagen, declanşat la jumătatea lunii septembrie, când grupul german a admis că a trişat în timpul testelor de emisii din SUA, iar ulterior a recunoscut că 11 milioane de vehicule la nivel mondial au fost dotate cu un soft ilegal, a şters 191 de miliarde de dolari, respective 4% din valoarea brandului de ţară al Germaniei, potrivit companiei de consultanţă Brand Finance.

 • Ce brand de ţară am avea dacă ar fi făcut de un specialist
străin. Peter Sealey: „România, ţara unde s-au născut legendele“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce brand de ţară am avea dacă ar fi făcut de un specialist străin. Peter Sealey: „România, ţara unde s-au născut legendele“

  Peter Sealey, un renumit specialist în marketing şi branding, căruia i se atribuie succesul renumitei campanii „Always Coca-Cola“, a făcut o scurtă vizită la Cluj, unde le-a vorbit liceeniilor de la o şcoală internaţională despre ce înseamnă un brand. Întrebat de reporterul „Adevărul“ cum ar arăta brandul de ţară al României dacă i s-ar cere să-l facă, Sealey a spus că s-ar folosi de imaginea lui Dracula şi de frumuseţea pitorească a Sighişoarei.

 • „Cocoşul de Hurez”, târg de anvergură internaţională. Meşteri olari din mai multe ţări şi-au confirmat prezenţa la Horezu, în acest sfârşit de săptămână
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Cocoşul de Hurez”, târg de anvergură internaţională. Meşteri olari din mai multe ţări şi-au confirmat prezenţa la Horezu, în acest sfârşit de săptămână

  Meşteri populari şi reprezentanţi ai centrelor de ceramică din Franţa, Italia, Serbia, Republica Moldova şi România sunt aşteptaţi să participe la cea de-a 44-a ediţie a Târgului „Cocoşul de Hurez”. Evenimentul debutează vineri, 6 iunie,  în satul de vacanţă „Stejari”.

 • VIDEO Ciprian Enea, la Adevărul Live: „În ultimii ani nu am avut ambasador mai bun decât Prinţul Charles pentru turismul românesc“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Ciprian Enea, la Adevărul Live: „În ultimii ani nu am avut ambasador mai bun decât Prinţul Charles pentru turismul românesc“

  Să călătoreşti prin lumea largă şi să mai primeşti şi bani pentru asta, nu să-i scoţi din bunzunar, cum face tot turistul, e o reuşită la care râvnesc mulţi. Un astfel de român există. Călătorul de profesie Ciprian Enea ne-a vorbit, Adevărul Live, despre cum poţi să ajungi cu un buget mic în zone unde nu ne-am gândi că e posibil, dar şi despre cum se transformă prinţul Charles în brandul de ţară al României.

 • Cine va promova brandul de ţară al Moldovei, în Occident
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine va promova brandul de ţară al Moldovei, în Occident

  Organizaţia de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului pregăteşte o resuscitare a brandului nostru de ţară, printr-o licitaţie lansată de Societatea Germană pentru Cooperare Internaţională.

 • Scrisoare din California
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scrisoare din California

  Într-o dimineaţă, la Palo Alto, o americancă i-a arătat clujeanului George Roth, om de afaceri şi consul onorific al României la San Francisco, stabilit în California în urmă cu 22 de ani, un articol despre România. Ulterior, Roth mi-a trimis o scrisoare.

 • O trilogie arhaică, de Crista Bilciu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O trilogie arhaică, de Crista Bilciu

  Trei dintre „miturile noastre fondatoare“ – Mioriţa, Meşterul Manole şi Paparuda – sunt mixate, remixate şi deconstruite, printre „ruinurile“ de la Curtea Veche, de tinerii actori ai trupei Teatrul de Foc, conduşi cu har de regizoarea Crista Bilciu în spectacolul-experiment „Mioritice (În căutarea lui Dracula)“.

 • Brand de ţară şi patrimoniu naţional
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Brand de ţară şi patrimoniu naţional

  Brandul de ţară nu este, ca în multe ţări occidentale, o problemă a experţilor. La noi, experţii sunt foarte puţin ascultaţi şi, în general, trebuie să se ocupe cu altceva decât cu lucrul pentru care au fost pregătiţi. El este o obsesie naţională, o problemă despre care toată lumea îşi dă cu părerea.

 • Republica Moldova are brand de ţară numai pe hârtie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Republica Moldova are brand de ţară numai pe hârtie

  Încă neaprobat la nivel central, brandul Moldovei e prezent doar pe materialele promoţionale din recuzita misiunilor diplomatice. Marca „Moldova" a fost înregistrată în 2011 la Agenţia de Stat pentru Proprietate Intelectuală, după un proiect de branding finanţat de Comisia Europeană, vechi de şapte ani.

 • Băsescu despre brandul de ţară: În Carpaţi s-a plămădit această naţiune,
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Băsescu despre brandul de ţară: În Carpaţi s-a plămădit această naţiune, "Dracula" nu funcţionează

  Pentru că variantele cu Dracula nu au reuşit să pună România pe harta turistică a lumii, şeful statului pare dispus să ofere noului brand de ţară lansat de Elena Udrea la Shanghai, "Explore the Carphatian garden", o şansă. Traian Băsescu a declarat la Televiziunea Română că bradul de ţară este un program de punere în valoare a României, că "în Carpaţi s-a plămădit această naţiune".

Modifică Setările