Stiri despre brahms

  45 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Christian Badea,
Alexandra Conunova şi Andrei Ioniţă, în stagiunea online transmisă pe canalele Filarmonicii şi ale Forumului Cultural Austriac
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Christian Badea, Alexandra Conunova şi Andrei Ioniţă, în stagiunea online transmisă pe canalele Filarmonicii şi ale Forumului Cultural Austriac

  Joi, de la ora 19.00, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de  Christian Badea, dirijor principal al Filarmonicii, va avea în program, în cadrul stagiunii online, Uvertura Carnaval de Antonin Dvorak, Concertul în la minor pentru vioară, violoncel şi orchestră de Johannes Brahms şi Poemul extazului de Alexandr Scriabin. Solişti în Concertul de Brahms sunt violonista Alexandra Conunova şi violoncelistul Andrei Ioniţă.

 • „Un Recviem German“ de Brahms, în Joia Mare, în stagiunea online a Filarmonicii „George Enescu“. Concertul e transmis şi de Ambasada Germaniei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Un Recviem German“ de Brahms, în Joia Mare, în stagiunea online a Filarmonicii „George Enescu“. Concertul e transmis şi de Ambasada Germaniei

  Joi, 16 aprilie, de la ora 19.00,  Orchestra şi Corul Filarmonicii „George Enescu“ propun, în cadrul stagiunii simfonice online, „Un Recviem German“ de Johannes Brahms (1833-1897). Înregistrarea celebrei lucrări, interpretată pe 5 aprilie 2018 în Sala mare a Ateneului, poate fi ascultată pe canelele online ale Filarmonicii şi pe paginile de Facebook ale Ambasadei Republicii Federale Germania şi ale Forumului Cultural Austriac.

 • Dvořák şi Brahms, în deschiderea stagiunii Filarmonicii George Enescu. Orchestra, condusă de Christian Badea, îl are invitat pe solistul Liviu Prunaru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dvořák şi Brahms, în deschiderea stagiunii Filarmonicii George Enescu. Orchestra, condusă de Christian Badea, îl are invitat pe solistul Liviu Prunaru

  În deschiderea stagiunii simfonice 2019-2020 a Filarmonicii „George Enescu”, care va avea loc, joi şi vineri, 3 şi 4 octombrie , de la ora 19.00, la Ateneul Român, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de maestrul Christian Badea, îl are invitat pe solistul Liviu Prunaru, concertmaistru al Orchestrei Regale Concergebouw.

 • Exemplara muzică de cameră de la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Exemplara muzică de cameră de la Ateneu

  După nereuşitul Brahms de ieri, am ales să-l evit pe Myung-Whun Chung cu Simfonia nr. 4 de astăzi. Sper sincer să fi fost mai bine, dar am decis să merg la un concert cameral de la Ateneu, prea puţin promovat de PR-ul Festivalului.

 • Enescu III
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Enescu III

  Să fi fost de vină reculul după electroşocul numit Femeia fără umbră, sau pur şi simplu aceasta e realitatea, dar cel de-al doilea concert al Orchestrei Radio din Berlin a fost cu totul diferit de cel de ieri. De aceea îmi permit să fiu mai subiectiv decât de obicei.

 • Brahms şi Ceaikovski, în interpretarea maestrului Horia Andreescu, în concert, la  Filarmonica
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Brahms şi Ceaikovski, în interpretarea maestrului Horia Andreescu, în concert, la  Filarmonica "George Enescu"

  Joi, 6 şi vineri,7 iunie, de  ora 19.00, Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii "George Enescu", conduse de maestrul Horia Andreescu, vor avea în  program Serenada nr. 2, în la major, op. 16 şi Rapsodia pentru alto, cor bărbătesc şi orchestră, op. 53,  de Johannes Brahms, şi Simfonia nr. 4, în fa minor, op. 36 de Piotr Ilici Ceaikovski.

 • Piloni ai spiritului clasicismului vienez
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Piloni ai spiritului clasicismului vienez

  Nu poţi să nu observi, de la Haydn, de la Beethoven, la Brahms şi Bruckner, de la valorile clasicismului muzical de secol XVIII, la cele ale simfonismului romantic târziu, de sfârşit de secol XIX, un veritabil filon străbate parcursul muzicii europene spre ultimele consecinţe ale gândirii tonal armonice.

 • Weber, Bruch şi Brahms, la Ateneu, sub conducerea lui Horia Andreescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Weber, Bruch şi Brahms, la Ateneu, sub conducerea lui Horia Andreescu

  Filarmonica "George Enescu" are în program vineri, 5 aprilie, Uvertura Oberon de Carl Maria von Weber, Concertul nr.1, în sol minor, pentru vioară şi orchestră, op 26 de Max Bruch şi Simfonia nr.3, în fa major, op.90 de Johannes Brahms, sub conducerea maestrului Horia Andreescu. Solistă în concertul de Bruch este violonista norvegiană Ragnhild Hemsing. Concertul a fost prezentat şi joi seară, în Sala mare a Ateneului.

 • Capodopere de Brahms şi Wieniawski, dirijate de maestrul Horia Andreescu la Filarmonica „George Enescu“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Capodopere de Brahms şi Wieniawski, dirijate de maestrul Horia Andreescu la Filarmonica „George Enescu“

  Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu“, dirijată de maestrul Horia Andreescu, propune pe 7 şi 8 februarie , de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român, un program care include două capodopere de Johannes Brahms, Uvertura tragică, op.81 şi Simfonia nr.1, în do minor, op.68, alături de Concertul nr.2, în re minor, pentru vioară şi orchestră, op.22 de Henryk Wieniawski. Solist este violonistul polonez Jakub Jakowicz.

 • Tânăra pianistă Fabiola Ioniţă, în Stagiunea de marţi seară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tânăra pianistă Fabiola Ioniţă, în Stagiunea de marţi seară

  La Sala mică a Ateneului român, marţi, 5 decembrie, va avea loc un recital de pian susţinut de Fabiola Ioniţă, în cadrul Stagiunii de marţi seară. În program vor fi lucrări de Ludwig van Beethoven, Johannes Brahms, Serghei Prokofiev.

 • Beethoven cu
Evgheni Kissin şi Brahms cu Nelson Freire
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Beethoven cu Evgheni Kissin şi Brahms cu Nelson Freire

  În 25 august, au apărut două albume care mi s-au părut ieşite din comun, semnate de doi dintre cei mai mari pianişti ai timpurilor noastre: Evgheni Kissin şi Nelson Freire. Două albume care impun etaloane, astăzi, pentru interpretarea muzicii lui Beethoven şi Brahms.

 • De la Sydney la Bucureşti. Christian Badea din nou pe scena Ateneului Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De la Sydney la Bucureşti. Christian Badea din nou pe scena Ateneului Român

  Dirijorul Christian Badea va susţine în această săptămână, alături de Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, două concerte excepţionale cu un program integral Johannes Brahms: Concertul în re major pentru vioară şi orchestră, op. 77 şi Simfonia nr. 1, în do minor, op. 68. Solistă este violonista Alexandra Conunova.

 • Mozart pentru omul modern. Cum să te dezvolţi personal şi să fii fericit folosind strategiile de succes ale geniilor muzicii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mozart pentru omul modern. Cum să te dezvolţi personal şi să fii fericit folosind strategiile de succes ale geniilor muzicii

  „Mozart a fost un compozitor genial, dar şi un manager de succes. Produsul creat de el are valoare pe piaţă după două-trei sute de ani”, este de părere dirijorul Giorgio Fabbri, unul dintre invitaţii speciali ai TEDx Cluj. Italianul a creat o metodă de dezvoltare personală şi profesională prin care conectează muzica cu managementul.

 • Mai avem nevoie de Brahms şi Beethoven? Mai este loc de noi interpretări pentru Brahms şi Beethoven?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mai avem nevoie de Brahms şi Beethoven? Mai este loc de noi interpretări pentru Brahms şi Beethoven?

  Mi-am pus aceste întrebări înainte de a a asculta două discuri apărute recent pe piaţă, semnate de nume importante ale artei interpretative contemporane: violonista olandeză Janine Jansen şi dirijorul austriac Manfred Honeck, directorul muzical al Orchestrei Simfonice din Pittsburgh. Şi am descoperit, nu neapărat cu surprindere, ci cu încântare, că Brahms şi Beethoven au încă (foarte) multe de spus.

 • VIDEO. O zi de 13 fără ghinion (cel puţin pentru cei care iubesc muzica bună)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO. O zi de 13 fără ghinion (cel puţin pentru cei care iubesc muzica bună)

  Cum 3 albume importante şi interesante se lansează pe 13 noiembrie 2015, se poate spune că este o zi fastă. Vladimir Horowitz – Return to Chicago (un recital susţinut la Chicago, în 1986, de celebrul pianist), “Petrică şi lupul” de Serghei Prokofiev, în lectura lui Alice Cooper, legendarul rocker, şi concerte de Brahms şi Bartok înregistrate de violonista olandeză Janine Jansen găsim pe aceste trei albume.

 • Măiestria lui Christian Zacharias
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Măiestria lui Christian Zacharias

  Marele pianist Christian Zacharias va susţine, în ultima seară a festivalului, de la ora 16.30, un recital de excepţie la Ateneu, având în program lucrări de Brahms, Schumann şi Schubert.

 • Kopatchinskaja - un bocet; Scottish Ensemble - o bucurie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Kopatchinskaja - un bocet; Scottish Ensemble - o bucurie

  Program exclusiv pentru coarde, căci Scottish Ensemble este singura orchestră de coarde profesionistă din Marea Britanie. Pare reductiv la prima vedere, dar nu este deloc aşa, pentru că există o întreagă lume a compoziţiilor, în special în perioada barocă, doar pentru viori, viole, violoncele şi contrabaşi.

 • Brahms, la Sala Radio, pe 4 iulie. Concert maestrul Filarmonicii din Berlin va cânta alături de Orchestra Simfonică Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Brahms, la Sala Radio, pe 4 iulie. Concert maestrul Filarmonicii din Berlin va cânta alături de Orchestra Simfonică Bucureşti

  Concertul extraordinar “Berlin Philarmonic Concertmaster & Orchestra Simfonică Bucureşti” va avea loc pe 4 iulie, la Sala "Mihail Jora" a Societăţii Române de Radiodifuziune. Concertul, care face parte din stagiunea Salut Cultura! 2015, omagiază capodoperele lui Johannes Brahms, fiind al treilea din seria “Capodopere Ale Marilor Compozitori”.

 • VIDEO. Discurile unei săptămâni împlinite
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO. Discurile unei săptămâni împlinite

  Nelson Freire, ansamblul Voces8 şi dirijorul Riccardo Chailly sunt protagoniştii unor interesante discuri care apar săptămân aceasta în atenţia publicului din România. 3 discuri, 3 programe diferite, potrivite pentru toate gusturile celor care iubesc muzica bună – de la renaştere la romantismul târziu, 3 propuneri care vor încălzi serile mohorâte de iarnă pe care le mai avem în faţă luna aceasta.

 • Brahms şi ecologie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Brahms şi ecologie

  În anul 2009, când a onorat cu prezenţa sa Festivalul Internaţional “George Enescu”,  Hélène Grimaud a acordat un Televiziunii Române şi jurnalistului Marius Constantinescu. Interviul  a fost difuzat în cadrul ciclului de emisiuni Profil, poveste, personaj şi poate fi citit în cartea omonimă, apărută în anul 2013 la editura Art.

Modifică Setările