Stiri despre bosnia si hertegovina

  42 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Atenţionare de călătorie transmisă de MAE: Cod roşu de ploi torenţiale şi vânt în Bosnia şi Herţegovina
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atenţionare de călătorie transmisă de MAE: Cod roşu de ploi torenţiale şi vânt în Bosnia şi Herţegovina

  Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Bosnia şi Herţegovina că Institutul Hidrometeorologic al Federaţiei a emis pentru ziua de joi, 4 noiembrie 2021, cod roşu de ploi torenţiale, intensificări ale vântului şi alunecări de teren. Cele mai afectate zone sunt Herţegovina, regiunile centrale şi de sud-vest.

 • Cum şi de ce alimentează Rusia o nouă criză interetnică în Bosnia şi Herţegovina
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum şi de ce alimentează Rusia o nouă criză interetnică în Bosnia şi Herţegovina

  Bosnia şi Herţegovina este mai aproape ca oricând de un alt război interetnic precum cel din martie 1992 - decembrie 1995. Această situaţie este alimentată de Rusia, care încurajează diviziunile etnice, relatează Foreign Policy, cerând mai multă acţiune din partea UE, NATO şi SUA pentru a evita „un deznodământ catastrofal”.

 • Influenţa recentă a Rusiei în trei ţări ex-comuniste
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Influenţa recentă a Rusiei în trei ţări ex-comuniste

  Se vorbeşte foarte mult despre influenţa rusă în politica europeană. Uneori, e greu s-o detectezi. Zilele trecute ne-au oferit o ocazie de a înţelege ce vrea şi ce obţine Moscova: am în vedere trei consultări electorale organizate în ţări ex-comuniste şi în care Kremlinul s-a implicat pe faţă. Iată ce s-a petrecut:

 • Trei filme româneşti luptă pentru Inima oraşului
Sarajevo
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei filme româneşti luptă pentru Inima oraşului Sarajevo

  Trei lungmetraje ale unor cineaşti români au fost selecţionate – şi prezentate deja – în cadrul competiţiei principale a Festivalului de Film de la Sarajevo (SFF), ajuns la ediţia a 24-a (10-17 august 2018).Trei lungmetraje ale unor cineaşti români au fost selecţionate – şi prezentate deja – în cadrul competiţiei principale a Festivalului de Film de la Sarajevo (SFF), ajuns la ediţia a 24-a (10-17 august 2018).

 • Weekend cu cinema pe lipie la Sarajevo
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Weekend cu cinema pe lipie la Sarajevo

  A 24-a ediţie a Festivalului de Film de la Sarajevo (SFF), cu o participare-record a cineaştilor români, s-a deschis vineri (10 august 2018).

 • Două premii pentru un film românesc la Festivalul de
la Sarajevo
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Două premii pentru un film românesc la Festivalul de la Sarajevo

  Aseară (17 august 2017), în sala Teatrului Naţional din capitala Bosniei şi Herţegovinei, s-au decernat premiile celei de-a 23-a ediţii a Festivalului de Film de la Sarajevo (SFF), cel mai important eveniment anual dedicat cinematografiilor sud-est-europene. Palmaresul a inclus şi două premii pentru un film românesc.

 • Un debut românesc nu prea fericit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un debut românesc nu prea fericit

  Sprijinul confraţilor şi consilierea unor cineaşti experimentaţi, precum Cristian Mungiu şi Adrian Sitaru (cu care colaborase ca interpret), nu i-au fost suficiente actorului Emanuel Pârvu pentru un debut notabil ca regizor de lungmetraj.

 • Filmul ca dezbatere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Filmul ca dezbatere

  Cineastul bulgar Stefan Komandarev dovedeşte că, dincolo de naraţiunile incorporate în el, un film poate servi şi ca un pretext pentru o dezbatere despre starea naţiunii.

 • Evadare din infern
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Evadare din infern

  Filonul filmelor despre evadări – sau tentative de evadare – din infernul comunist pare inepuizabil (pentru cinematografia românească, gândiţi-vă la filmele unor Nae Caranfil, Andrei Gruzsniczki, Anca Miruna Lăzărescu, Cătălin Mitulescu sau Adina Pintilie).

 • Dramă la Tirana
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dramă la Tirana

  Primul lungmetraj de ficţiune al regizorului-scenarist albanez Gentian Koçi, coproducţia Albania-Grecia „Revărsatul zilei” („Daybreak” / „Dita zë fill”), este un film care îi face cinste uneia dintre cele mai puţin cunoscute cinematografii naţionale europene.

 • Vremea distopiilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vremea distopiilor

  E vremea distopiilor artsy cu vânători de miracole şi cu refugiaţi. Această tendinţă festivalieră, anunţată acum mai bine de un deceniu de profeticul „Copiii tatălui” („Children of Men”), al lui Alfonso Cuarón, se face simţită şi la Cannes, şi la Sarajevo.

 • Debut pentru Festivalul de Film de la Sarajevo
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Debut pentru Festivalul de Film de la Sarajevo

  Astăzi (11 august 2017) se deschide cea de-a 23-a ediţie a Festivalului de Film de la Sarajevo (SFF). Înfiinţat de către Obala Art Centar în 1995, când actuala capitală a Bosniei şi Herţegovinei se afla încă sub asediu (între aprilie 1992 şi februarie 1996, oraşul a fost supus celui mai îndelungat asediu din istoria militară modernă), SFF, care s-a concentrat de la început asupra

 • Bosnia-Herţegovina a cerut rejudecarea Serbiei pentru genocid
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bosnia-Herţegovina a cerut rejudecarea Serbiei pentru genocid

  Sarajevo a cerut revizuirea verdictului magistraţilor Curţii Internaţionale de Justiţie, prin care Serbia a fost achitată în urmă cu zece ani de acuzaţiile legate de comiterea unui genocid în anii '90 în Bosnia şi Herţegovina, transmite BBC.

 • 24 de ore la Sarajevo
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  24 de ore la Sarajevo

  Din 2014 încoace, scriu în fiecare an câte un raport despre relaţiile Bosniei şi Herţegovina (BiH) cu UE. E o parte din îndatoririle mele de deputat european. În mandatul trecut, am fost raportor pentru Islanda, dar ţara din Nordul Atlanticului a abandonat negocierile cu Bruxelles. Merită, cred, să compar cele două experienţe.

 • Unanimitate pentru Srpska
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Unanimitate pentru Srpska

  Duminica trecută, 1,2 milioane de cetăţeni dintr-o mică regiune a Balcanilor au fost chemaţi să se pronunţe în cadrul unui referendum. Întrebarea care le-a fost pusă a fost: „sunteţi de acord ca 9 ianuarie să fie sărbătorită ca zi a Republicii Srpska?”. 99,81% au zis „da”.

 • Sârbii bosniaci votează astăzi în cadrul unui referendum controversat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sârbii bosniaci votează astăzi în cadrul unui referendum controversat

  Sârbii bosniaci vor vota astăzi propunerea de a menţine data de 9 ianuarie drept zi de sărbătoare naţională, în ciuda deciziei Curţii Supreme bosniace care a decis că ziua discriminează bosniacii musulmani şi croaţii catolici, motiv pentru care ar trebui schimbată.

Modifică Setările