Stiri despre bosnia hertegovina

  22 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Tensiuni în Bosnia şi Herţegovina. Protest anticorupţie şi pentru libertatea presei la Banja Luka. Liderul naţionalist Milorad Dodik, considerat vinovat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tensiuni în Bosnia şi Herţegovina. Protest anticorupţie şi pentru libertatea presei la Banja Luka. Liderul naţionalist Milorad Dodik, considerat vinovat

  Mii de oameni au manifestat în Repubika Srpska din Bosnia-Herţegovina împotriva corupţiei guvernamentale şi pentru libertatea presei. Conduşi de partide de opoziţie, protestatarii de la Banja Luka, capitala Republicii Srpska, au acuzat sâmbătă de comportament criminal, nepotism şi corupţie partidul de guvernământ al liderului naţionalist Milorad Dodik.

 • Crizele mocnite din Balcani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Crizele mocnite din Balcani

  Tensiunile în creştere din Muntenegru în urma adoptării unei controversate legi privind libertatea  religioasă, conflictele interetnice din Bosnia şi Herţegovina precum şi ultimatumul dat Serbiei pentru recunoaşterea Kosovo, sunt tot atâtea crize care pot degenera oricând şi să aibă efect de domino.

 • Bosnia-Herţegovina îi taxează pe cei care emigrează
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bosnia-Herţegovina îi taxează pe cei care emigrează

  Bosnia-Herţegovina, ţară a cărei populaţie a scăzut cu un sfert în mai puţin de trei decenii, se foloseşte de exodul cetăţenilor pentru a-şi umple vistieria, informează Bloomberg.

 • Spionajul german, cu ochii pe Balcani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spionajul german, cu ochii pe Balcani

  Serviciul german de informaţii externe (BND) este tot mai atent la ceea ce se întâmplă în Balcani, în special în Bosnia şi Herţegovina, unde musulmanii sunt majoritari, a relatat cotidianul german „Berliner Zeitung“, citând surse din cadrul comunităţii de informaţii.

 • Ţările din Balcani, vizate de Statul Islamic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ţările din Balcani, vizate de Statul Islamic

  Serbia şi Bosnia-Herţegovina, inclusiv Republika Srpska, ar putea deveni primele ţinte din regiunea balcanică ale grupării jihadiste Statul Islamic. Nici Croaţia nu este scutită de riscuri. Avertismentul a fost lansat de analistul pe teme de securitate Milan Mijalkovski, profesor la Universitatea din Belgrad, notează inserbia.info.

 • Prognoze de ninsori şi îngheţ în Bosnia şi Herţegovina
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prognoze de ninsori şi îngheţ în Bosnia şi Herţegovina

  Cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Bosnia şi Herţegovina că autorităţile centrale din această ţară au atenţionat asupra ninsorilor abundente care se vor înregistra şi asupra temperaturilor scăzute care vor favoriza producerea îngheţului pe şosele

 • FOTO Şase elevi de la Şcoala Gimnazială ”Avram Iancu” din Alba Iulia au dezbătut marile probleme ale lumii la conferinţa model ONU din Bosnia Herţegovina
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Şase elevi de la Şcoala Gimnazială ”Avram Iancu” din Alba Iulia au dezbătut marile probleme ale lumii la conferinţa model ONU din Bosnia Herţegovina

  Şase elevi şi doi profesori de la Şcoala Gimnazială ”Avram Iancu” din Alba Iulia au participat la sfârşitul lunii aprilie, în Bosnia Herţegovina, la Conferinţa Internaţională model ONU - BaLMUN. Adunarea aflată la a treia ediţie reprezintă o simulare academică a comitetelor Organizaţiei Naţiunilor Unite. Elevii români au dezbătut alături de colegi din alte şase ţări probleme importante cu care se confruntă lumea modernă.

 • DOCUMENT Sistemul medical românesc este penultimul din Europa. România are „roşu pe linie” la opt indicatori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  DOCUMENT Sistemul medical românesc este penultimul din Europa. România are „roşu pe linie” la opt indicatori

  Sistemul medical românesc ocupă penultimul loc în Europa, în urma noastră fiind doar Bosnia Herţegovina, unde calitatea serviciilor medicale este mai proastă decât cea din România. Aşa arată Indexul European al Sistemelor Medicale (EHCI), în care am fost depăşiţi de ţări precum Bulgaria sau Serbia. Autorităţile de la noi nu sunt surprinse de clasament şi pun rezultatele pe seama lipsei de finanţare din Sănătate.

 • O ţară ca afară?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O ţară ca afară?

  Cunoaşteţi, de bună seamă, refrenul care exprimă, printre români, dezamăgirea faţă de propria patrie şi, simultan, încrederea într-o alta, sinteză imaginară a Occidentului: „vrem o ţară ca afară!”. Ei bine, cam aşa a fost construită Bosnia-Herţegovina (BiH), prin Acordul de la Dayton din decembrie 1995.

 • CM 2014. VIDEO Gol superb al lui Messi în partida Argentina vs. Bosnia 2-1
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CM 2014. VIDEO Gol superb al lui Messi în partida Argentina vs. Bosnia 2-1

  Selecţionata Argentinei, câştigătoare a două Cupe Mondiale, a învins cu scorul de 2-1 echipa Bosniei şi Herţegovinei, în cadrul grupei F a Campionatului Mondial de Fotbal. Primul gol al Argentinei a fost un autogol al bosniacului Kolasinac, chiar in primele trei minute ale partidei.

 • Uniunea Europeană ar putea trimite mai mulţi soldaţi în Bosnia, după violenţele din weekend
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Uniunea Europeană ar putea trimite mai mulţi soldaţi în Bosnia, după violenţele din weekend

  Uniunea Europeană ar putea trimite mai mulţi soldaţi în Bosnia şi Herţegovina „în cazul escaladării situaţiei“ din această ţară afectată de ample manifestaţii de protest, a declarat duminică Înaltul Reprezentant al Comunităţii Internaţionale în Bosnia şi Herţegovina, Valentin Inzko , într-un interviu acordat cotidianului „Kurier“, informează AFP, preluată de agerpres.ro.

 • Exhibiţionism la Curtea Supremă din Bosnia: o judecătoare surprinsă goală în birou a fost suspendată temporar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Exhibiţionism la Curtea Supremă din Bosnia: o judecătoare surprinsă goală în birou a fost suspendată temporar

  O judecătoare a Curţii Supreme din Bosnia şi Herţegovina a fost suspendată temporar, pe motiv de exhibiţionism, relatează presa internaţională. Femeia a fost surprinsă în timp ce dansa, făcea exerciţii fizice şi citea ziare dezbrăcată în tribunal. Se pare că e o modă la Curtea Supremă din Bosnia, având în vedere că în mai în presă au apărut mai multe poze cu judecători surprinşi goi la birou.

Modifică Setările