Stiri despre bor

  639 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Lumânarea oficială aprinsă de Paşte anul acesta va fi şi pentru Catedrala Mântuirii Neamului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lumânarea oficială aprinsă de Paşte anul acesta va fi şi pentru Catedrala Mântuirii Neamului

  Candela Oficială de Înviere, recomandată de Biserica Ortodoxă Română şi binecuvântată de Preafericitul Părinte Daniel, este produsă de Fabrica de lumânări „Făclia Sfinţilor Români” a Arhiepiscopiei Bucureştilor. Cu noul model de candelă putem, anul acesta, să nu le cumpărăm din supermarket pe cele improprii cultului creştin ortodox şi să facem, simultan, o donaţie pentru Catedrala Mântuirii Neamului.

 • CEDO a miluit preoţii cu sindicat. Amin!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CEDO a miluit preoţii cu sindicat. Amin!

  Interzis în România, ca urmare a pierderii procesului cu Mitropolia Olteniei, sindicatul preoţesc „Pastorul cel Bun“ ia fiinţă în urma unei sentinţe CEDO.

 • S.O.S. bisericile Olteniei!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  S.O.S. bisericile Olteniei!

  Patrimoniul ecleziastic al Olteniei e în pericol. O dovedeşte fără drept de tăgadă o lucrare publicată recent, care inventariază, judeţ după judeţ, biserici-monument istoric din zonă, laolaltă cu problemele acestora. „Un spectacol înfiorător, care nu este demn de o instituţie ce-L slujeşte pe Dumnezeu şi oamenii", notează Adrian Gheorghe, autorul, cu privire la starea deplorabilă în care se găsesc, de pildă, cele pe

 • Historia: Relaţiile Bisericii Ortodoxe Române cu Securitatea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Historia: Relaţiile Bisericii Ortodoxe Române cu Securitatea

  Biserica Ortodoxa Româna a fost una dintre institutiile cele mai supravegheate în cei 45 de ani de regim comunist de catre securitate. Astazi, Biserica Ortodoxa Româna este tratata ca o "colaboratoare" a securitatii. De la înaltii sai prelati si pâna la preotul simplu de tara, preotii si calugarii sunt catalogati ca fiind, pur si simplu, colaboratori ai acelei institutii care i-a terorizat o viata.

 • Patriarhia Română: „menţinem comuniunea şi promovăm dialogul cu Patriarhia Ierusalimului“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Patriarhia Română: „menţinem comuniunea şi promovăm dialogul cu Patriarhia Ierusalimului“

  În şedinţa de lucru care a avut loc la Patriarhie ieri şi alaltăieri sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a analizat hotărârile Sfântului Sinod al Patriarhiei Ierusalimului postate pe site-ul oficial în ziua de 9 mai 2011. Clerul din România consideră că „aceste hotărâri contravin spiritului comuniunii frăţeşti între Bisericile Ortodoxe surori“, potrivit unu

 • Săptămâna începe cu duminica şi la ortodocşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Săptămâna începe cu duminica şi la ortodocşi

  Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a modificat calendarul religios pentru ca săptămâna bisericească să nu mai înceapă lunea, ci duminica, ziua Învierii Mântuitorului. Preoţii ortodocşi spun că declararea duminicii ca prima zi a săptămânii este o revenire la normal, aşa cum era înaintea regimului comunist, şi că viaţa laică nu este afectată.

 • Preoţii şi-au făcut asociaţie, Sfântul Sinod îi ameninţă cu răspopirea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preoţii şi-au făcut asociaţie, Sfântul Sinod îi ameninţă cu răspopirea

  Membrii Apostolia îşi propun să ofere publicului informaţii transparente şi să apere drepturile sociale. Biserica îi cataloghează însă drept ,,rebeli” pe preoţii care aderă la structuri de tip sindical şi îi ameninţă cu caterisirea. Unii dintre preoţi se plâng că au fost împiedicaţi să intre în rândurile organizaţiei.

 • Vaslui: Preotul afurisit de la Copăceana, uns episcop
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vaslui: Preotul afurisit de la Copăceana, uns episcop

  Stareţul Serafim a fost avansat în urma unei ceremonii care a avut loc în Ucraina şi acum se visează mitropolit sau patriarh. Lăcaşul de cult este unul controversat deoarece cei care oficiază slujbe au devenit preoţi în străinătate şi nu sunt recunoscuţi în România.

 • „Afurisitul“ din Copăceana a ajuns episcop
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Afurisitul“ din Copăceana a ajuns episcop

  Serafim Dorobăţ (30 de ani), stareţul prigonit de BOR al mănăstirii „private" din localitatea vasluiană Copăceana, a fost ridicat în rang de Mitropolitul Moscovei, al autointitulatei Biserica Românilor Ortodocşi Liberi. Ceremonia de hirotonie a stareţului Serafim a avut loc săptămâna trecută, în Zaporoje (Ucraina).